Létrehozva: 2019.12.09.

Folytatja a magyarellenes támadásokat az ellenzék Brüsszelben

Gyurcsányné és társai újabb rágalmakkal próbálja befeketíteni a magyar kormányt Brüsszelben. Most egy „szakértői anyagot” terjesztenek, ami az első szótól az utolsóig szemen szedett hazugság.

Nagyjából másfél évvel a tavaly áprilisi országgyűlési választás után állt elő az Unhack Democray Europe nevű szervezet azzal az ellenzéktől ismerős megállapítással, hogy csalással nyert parlamenti kétharmadot a Fidesz–KDNP – írja a Magyar Hírlap.

A szakértői anyagnak álcázott jelentést Gyurcsányné Dobrev Klára meghívására a napokban Brüsszelben is bemutatták, a balliberális média pedig kvázi szenzációként számolt be róla. Banuta Zsófia aktivista szerint az volt a céljuk, hogy az unióban is felfigyeljenek a „visszaélésekre”. Ezeket pedig arra alapozták, hogy százhetven, névtelenséget kérő ellenzéki választóköri delegálttal készítettek interjút, akik például arról beszéltek, hogy túl sok volt az érvénytelen szavazat. Az ő panaszgyűjteményük adja a dokumentum gerincét.

A téma kapcsán ugyanakor nem árt felidézni, hogy tavaly tavasszal a voksolást helyben megfigyelő EBESZ közölte, hogy a magyar „választások technikai kivitelezése szakszerű és átlátható volt”.

Gyurcsányné gátlástalanul gyalázza a hazáját Brüsszelben

Segíthet megérteni az Unhack Democracy motivációját az is, hogy a csapat tagja Sanyó Ádám, aki a Taktikaiszavazas.hu weblapot alapította, amely a 2018-as parlamenti választások előtt „segített a választóknak eligazodni abban, hogy az egyes választókerületekben melyik ellenzéki jelöltnek van a legnagyobb esélye a győzelemre”. Vagyis Sanyó nyíltan pártpolitikai céllal, a Fidesszel szemben vállalt szerepet a kampányban, akárcsak a mostani önkormányzati választás előtt. Mindezt csak tetézi a gyurcsányista invitáció Brüsszelbe.

Ami pedig az időzítést illeti: holnap, kedden kerül sor a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárás újabb fordulójára. Ismét meghallgatást tartanak a tagállamok illetékes miniszterei, akik előtt Varga Judit igazságügyi miniszter kap lehetőséget, hogy kifejtse a kormányzati álláspontot, majd kérdésekre is válaszol. A témák brüsszeli „örökzöldek”: sajtószabadság, akadémiai szabadság, az igazságszolgáltatás függetlensége. A biztonság kedvéért a hazánkat hazugságokra alapozva elmarasztaló, azóta tételesen megcáfolt Sargentini-jelentés elkészítésében is aktívan közreműködő Soros-féle civilek is készültek az alkalomra: a Magyar Helsinki Bizottság, a Transparency Internatio­nal, a Magyar LMBT Szövetség és a TASZ közösen állt ki az eljárásban képviselt kormányzati érvekkel szemben.

A feléledő aktivizmust segíthet megérteni az a körülmény is, hogy a formálódó új uniós költségvetésben jelentős forrásbővüléssel számolhatnak az NGO-k. A biztonság kedvéért az új összetételű Európai Bizottságot a Soros-féle Liberties tanácsadói dokumentummal is ellátta, mondván, segíteni szeretnék a biztosokat és kabinetjüket. Az anyagban például szóvá teszik, hogy Magyarországon szerintük korlátozzák a civil szervezetek munkáját, illetve kriminalizálják a migrációt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így bántalmazta feleségét Magyar Péter - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

metropol.hu

A fél világ őt kereste: végre megtalálták az eltűnt lány holttestét

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány

POLITIK

Kínai kémbotrány Németországban

POLITIK

Jobbikos politikusok Magyar Péter mögött

POLITIK

Mint egy feneketlen hordóba, öntik a pénzt Ukrajnába