Létrehozva: 2020.07.25.

A Hitlert méltató DK-s László Imre most színt vallhat

Újbuda Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselői kiállnak a holokauszt áldozatai és az újbudai emberek jó híre, méltósága mellett.

Mivel a baloldal továbbra is hallgat László Imre polgármester Hitlert mentegető felszólalása kapcsán, a kormánypárti képviselők rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezték.

Politikai nyilatkozatban, rendkívüli testületi ülésen ítélnék el a XI. kerület kormánypárti önkormányzati képviselői az olyan kijelentéseket, – közte László Imre DK-s polgármester Hitlert méltató képviselő-testületi felszólalást –, melyek az önkényuralmi rendszerek emberiesség elleni cselekedeteit igazolni törekszenek, ezzel megsértve az áldozatok emberi méltóságát és kegyeleti jogait – értesült a Magyar Nemzet. A Jankó István és Szabó László, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselői által jegyzett dokumentumban az őket megválasztó újbudai emberek jó hírének biztosítására is különös hangsúlyt fektetnek. Elengedhetetlennek tartják, hogy a kerület lakosságát ne kapcsolják össze a DK-s polgármester, László Imre nácizmust mentegető kijelentésével. A tervezetben külön kiemelik, hogy az önkormányzat mellett az újbudaiak is elhatárolódnak minden ilyen típusú megnyilatkozástól. Egyúttal vitathatatlannak és megkérdőjelezhetetlennek tartják az emberek egyenjogúságát és az emberi méltóság egyetemlegességét.

A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselői a lehető legkorábbi, hétfői időpontot kérték László Imre baloldali polgármestertől az ülés összehívására és a politikai nyilatkozat sürgős jelleggel történő megtárgyalására, mivel a sorozatos, kerületet ért támadások és a hosszú hallgatás egész Újbudára rossz hatással van. A rendkívüli ülés lehetőséget ad a teljes képviselő-testület és a vállalhatatlan kijelentéseket tevő László Imre polgármester számára is, hogy hitvallást tegyen az alapvető emberi jogok mellett.

A Hitlert méltató DK-s politikus kijelentését pártja nem elítélte, hanem mentegette (Fotó: MTI)

Amint arról a Ripost is beszámolt: néhány héttel ezelőtt Adolf Hitler munkásságát méltató kijelentéssel sokkolta nemcsak az Újbudaiakat, de az egész országot a XI. kerület Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP támogatásával megválasztott polgármestere, László Imre.

A történteket tovább súlyosbítja, hogy a gyurcsányista politikus közfeladat ellátása közben, a képviselő-testületi ülésen méltatta a nemzetiszocialista diktátort. Az is több mint kellemetlen volt, hogy a DK-s politikus Nelson Mandelát összekeverte Josef Mengelével, az auschwitzi haláltábor náci orvosával.

A városatyától a mai napig nem határolódott el a baloldal, ezt pedig elfogadhatatlannak tartják a Fidesz–KDNP kerületi képviselői.

A kijelentést követően többször hangot adott szilárd álláspontjának Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője is, aki hangsúlyozta, vállalhatatlan a kerületvezető kijelentése, nem lehet pozitív példákat felsorolni Hitler életéből. A kerület országgyűlési képviselőjeként különösen szomorúnak tartja, hogy László Imre polgármester, aki az „önkormányzat arca” is egyben, ilyen megdöbbentő állításokat tesz, úgy véli, a közéletbe nem való az a politikus, aki nem tiszteli a választóit, az embereket.

A botrányos, vállalhatatlan kijelentések miatt a kormánypárti politikusok mellett számos közéleti személyiség, vallási vezető, sőt ellenzéki politikus is határozott véleménynyilvánítással élt, hangsúlyozva, a kijelentés súlya túlmutat a bocsánatkérés keretein. Magyarország Alaptörvényében is szerepel, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának, nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának megsértésére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát - videó

origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

borsonline.hu

Rettenetes videó: kirándulóknak esett neki a kegyelmet nem ismerő medve az erdőben

vg.hu

Az OMV olyat vegyészkedett össze, amire mindenki felhúzta a szemöldökét

metropol.hu

Szerelmével tért vissza a képernyőre Tóth Andi

mandiner.hu

Mindent felforgathat az Európa által irigyelt magyarországi beruházás

origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány