Létrehozva: 2023.04.29.

Súlyos eset miatt maradt el Bunyós Pityu és Mike Tyson találkozója: "Olyan érzésem volt, hogy agyvérzést kapok!"

Bunyós Pityu egyenesen Mike Tysontól kapott meghívást egy tengerentúli találkozásra, amit egy váratlan esemény miatt kellett elhalasztani. Az énekes-sportoló épp Amerikába tartott, amikor a repülőn borzalmas nyomás keletkezett a fülében. Portugáliában azonnal orvoshoz rohant, veszélybe került a hallása.

Mike Tyson a világ egyik legismertebb bokszolója, akit nem sokan tudtak megfogni a szorítóban, azonban Szikora Istvánnak, azaz Bunyós Pityunak mégis sikerült. Az egykori bokszolónak volt lehetősége ringbe szállni az amerikai sportolóval, akiben olyan mély nyomot hagyott az eset, hogy még az életrajzi könyvében is megemlítette. 

"Leírta, hogy alig bírt velem. Örült, hogy végre találkozhatott egy olyan ellenféllel, mint én. Nemhogy hátráltam volna az ütésektől, mentem előre. Brutálisan jó formában volt, nem volt könnyű vele, de küzdöttem, végül 3-2-re győzött" – emlékezett vissza a feledhetetlen meccsre az egykori bunyós.

Bunyós Pityu
Bunyós Pityu abban reménykedik, hogy a meghiúsult utazást pótolhatják Fotó: Bunyós Pityu

Amerikában került volna sor a találkozóra

Pityunak nem csak a ringben, de Ausztriában is volt lehetősége találkozni egykori ellenfelével, akivel hosszabban is tudtak beszélgetni.

"Szerveztek neki egy európai körutat, hat országba jött el, stand up estéket tartott. Kimentünk Bécsbe, de nem tudtuk, hogy összejön-e a találkozás. A menedzsere figyelt fel ránk, ahogy nézegettük a közös képeinket. Szóba elegyedtünk vele, elmeséltem, hogy én is bokszoltam Tysonnal, és szeretnénk vele beszélni. 

Emlékezett a mérkőzésünkre, és ígéretet kaptuk, ha megvárjuk, tudunk vele találkozni személyesen. Így is volt, ekkor hívott meg Amerikába egy következő találkozóra. 

Miamiban került volna sor erre – mesélte a Borsnak.

Bunyós Pityu és Mike Tyson
A két bokszoló több évtizeddel a meccsük után Ausztriában találkozott újra Fotó: Bunyós Pityu

Kiderült, dobhártya szakadása volt

Végre eljött a nagy nap, néhány héttel ezelőtt útnak indult a mulatós sztár a nagy találkozóra. Portugálián keresztül repült a tengerentúlra, ám egy váratlan esemény miatt mindez meghiúsult.

Rengeteg ismerősöm van Portugáliában, úgy terveztük, hogy három napot töltünk ott, utána folytatjuk az utunkat. 

Nagyon sokat repültem már, korábban is megesett, hogy bedugult a fülem, de most olyan érzésem volt, agyvérzést is kapok. Folyamatos nyomást éreztem, férfiasan bevallom, nagyon megijedtem, attól féltem, hogy rosszul leszek a gépen. 

Megérkezésünk után egy fül-orr-gégész orvos megvizsgált, az ő javaslata volt, hogy ne folytassam az utamat, mert ki kell deríteni, mi okozza a problémát. Alig hallottam valamit, így döntenem kellett: visszafordultunk. A jegyeket áttetettük egy másik időpontra, talán év végén pótolhatjuk az utazást, abban bízom, hogy újra összehozhatjuk a találkozót" – mesélte elkeseredetten Pityu, aki hazaérkezése után azonnal felkeresett egy kórházat.

Itthon kiderült, hogy kétoldali dobhártya szakadásom van. 

Hogy mitől, a mai napig nem tudni, de arra lehet gyanakodni, hogy egy korábbi ütésből, vagy pedig post covid tünet lehetett. Borzalmasan rossz emlék, arról nem beszélve, mennyire sajnálom, hogy nem jött össze a találkozó. Most már jól vagyok, igaz, időnként visszajön a fülzúgásom, ami a színpadon fellépés közben rendkívül kellemetlen tud lenni. Ezzel sajnos nem tudnak mit kezdeni az orvosok, viszont az jó hír, hogy tökéletesen hallok" – fűzte hozzá a sportoló.

Bunyós Pityu és Mike Tyson
Mike Tyson és Bunyós Pityu anno Finnországban küzdött meg egymással Fotó: Bunyós Pityu

A nagy találkozás 

Hogyan is jött össze az a bizonyos mérkőzés? Bunyós Pityu máig tisztán emlékszik minden apró részletre, amit örömmel idézett fel.

"Tyson 1984-ben nem jutott ki az olimpiára, ezért D’Amato, az edzője úgy döntött, hogy profiként folytatja a pályafutását. Partnereket kerestek hozzá, de Tyson mindenkit kiütött, ennek tudatában senki nem akarta vállalni vele a harcot, csak súlyos dollár ezrekért. Akkor még ezt a pénzt nem tudták megfizetni, így kitalálták, hogy eljönnek Európába versenyezni, ahol minimum 3 győztes meccset kell bokszolnia" – mesélte a mulatós sztár a részleteket. 

"Mivel még soha nem bokszolt orosszal, itt akart erre sort keríteni. Kinézték, hogy mikor lesz a legközelebbi verseny, amire Finnországban került sor. Eljöttek Tamperébe, ott találkoztunk először. Emlékszem, francia pólóban voltam, megkérdezte, honnan származom. Összecsaptunk a tenyerünket, és sok szerencsét kívánt nekem, miután mondtam, hogy magyar vagyok. Nem tudtam akkor még, hogy vele fogok bokszolni. A ringbe körbe hurcolt a meccs után. Harminc évvel később írta meg a könyvét, óriási dolog, hogy mindenre emlékezett. Ugyan nem én nyertem, de hatalmas élmény maradt nekem" – fűzte hozzá.

LELKIZŐ

Egy hónapig feküdt a kórházban Bunyós Pityu, így érzi most magát

2021 fájdalmasan alakult Bunyós Pityu számára: a zenész elveszítette imádott édesanyját, majd ő maga is megfertőződött a koronavírussal és egy hónapot töltött kórházban – mesélte el a Metropolnak. Hamarosan azonban – ha az orvosai is engedik – ringbe szál

LELKIZŐ

Egy hónapig feküdt a kórházban Bunyós Pityu, így érzi most magát

2021 fájdalmasan alakult Bunyós Pityu számára: a zenész elveszítette imádott édesanyját, majd ő maga is megfertőződött a koronavírussal és egy hónapot töltött kórházban – mesélte el a Metropolnak. Hamarosan azonban – ha az orvosai is engedik – ringbe szál

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

magyarnemzet.hu

Egyelőre nem ülhetnek be az F–16-osba az ukrán pilóták

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Három luxusautó árát hordja Kasza Tibi a karján?

HŰHA

Ez nem semmi! Herceg Letícia elárulta, milyen lesz az új luxusotthonuk

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Barackpopsit „gyúrt” magának Lissák Laura - Fotó

HŰHA

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

HŰHA

Szétfeszítette aprócska felsőjét Sáfrány Emese hatalmas melle - Fotó

HŰHA

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról