Létrehozva: 2023.12.19.

„Megijedtem” - Méteres lángokkal égett a Jászai Mari-díjas színésznő otthona

Nagy csattanásra ébredt vasárnap hajnalban Papadimitriu Athina, mire felfedezte a hang helyét, már égett a háza. A Jászai Mari-díjas színésznő pánikba esett, végül egyszerre hívta a 112-őt és nyomta meg a segítségkérő gombot a gondosóráján. A tűz így is hatalmas anyagi károkat okozott és napokig nem lesz áram és víz az egyedül élő művésznőnél.

Papadimitriu Athina egészen biztos nem ilyen adventi vasárnapra vágyott, hajnalban ugyanis arra ébredt, hogy ég a háza. A népszerű színésznő azt mondja: van benne valami nagyon erős túlélési ösztön, mert bár pánikba esett, nem hagyta, hogy az eluralkodjon rajta. Amikor látta, hogy ő nem tud semmit tenni a tűz ellen, megnyomta a gondosórán a segítségkérő gombot, közben tárcsázta a 112-t. Három tűzoltó és egy mentőautó azonnal indult a bajban lévő Athinához, miközben a diszpécserszolgálat igyekezett őt megnyugtatni, tartották benne a lelket a segítség megérkezéséig.

Papadimitriu Athina
Athina házához három tűzoltó is kivonult / Fotó: MTVA

A gondosórán kért segítséget Papadimitriu Athina

„Tűz van, tűz van!” – csak ezt bírta kiabálni félelmében a népszerű színésznő, amikor felvették a vonal másik végén a segélyhívószámot.

„Már lefeküdtem alváshoz, már az olvasáson is túl voltam, amikor furcsa hangot hallottam” – mesélte nagyot sóhajtva Papadimitriu Athina. 

Éreztem, hogy valami nagy baj van, azonnal kiugrottam az ágyból, mentem a hang felé, a folyosót már beborította a füst, de mentem tovább és ahogy a kazánházba benyitottam, már méteres lángok álltak, mint egy indián máglya. Hirtelen azt se tudtam mit csináljak, persze, hogy megijedtem, de végiggondoltam mit tegyek, tudtam, hogy vizet ilyenkor a bojler miatt nem szabad, mert én is odaveszhetek. De egy ronggyal se tudtam volna mit kezdeni, így gyorsan visszacsuktam az ajtót. Mivel elmúltam 65 éves és egyedül élek egy tanyán, így nemrég megrendeltem a gondosórát és azóta a kezemen hordom. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar használni is fogom, de most felavattam és meglepetésemre a gomb megnyomása után már a vonalban volt a diszpécser, miközben másik fülemen a tűzoltókkal beszéltem,  még a tűzjelző is megszólalt.

 

Papadimitriu Athina leégett házát nem hagyja ott
Hiába nincs áram és víz, nem hagyja ott az állatait a színésznő Fotó: Saját

Hatalmas az anyagi kár

A Jászai Mari-díjas művésznőt a mentőautóban megvizsgálták, ott várt, míg a tűzoltók végezték a munkájukat.

„Megdicsértek a fiúk, hogy ügyes voltam, amikor visszacsuktam az ajtót. A tűz ugyanis oxigén nélkül magától kihunyt, nem terjedt tovább. De így is hatalmas a károm, persze biztosat majd csak a biztosító tud mondani, de cserélni kell a bojlert, a vezetékeket, úgy néz ki a kazánt is, meg mindent, amit a tűz tönkretett, ami a martalékává vált. Most napokig nem lesz áramom, így vizem se, mondanám, hogy romantikus a gyertyafény, de áram nélkül nem sok mindent tudok csinálni. Pár éve előrelátó voltam és építtettem egy téglakályhát, hiszen én a kazánban is fával fűtök, amit most használok is, hogy ne fagyjanak el a a csövek, vezetékek. Szerencsére Elektra lányom három házzal arrébb lakik, aludni átmegyek hozzá. A családban mindenki felajánlotta, hogy addig is menjek át hozzá, de a három kutyámat, a macskámat, a nyulat nem hagyom egyedül. Karácsony előtt a legrosszabbkor jött ez a tűz, igaz, ez nem tud jókor jönni. Mondtam is a gyerekeimnek viccesen, hogy az advent harmadik vasárnapján égett nálam is a láng, csak nem a gyertyáé, hanem a házé!”

Papadimitriu Athina háza leégett
Arra ébredt Papadimitriu Athina, hogy ég a háza Fotó: Saját

Áldja az eszét a gondosóráért

„65 éves létemre szerencsére jó erőben vagyok, mai napig lovagolok, sokat mozgok, sokat vagyok a szabadban. De ebből az esetből is látszik, hogy milyen jól tettem, hogy regisztráltam és kértem a gondosórát, mert bármikor megtörténhet a baj. Itt is szeretnék köszönetet mondani a diszpécsernek, a tűzoltóknak, a mentőknek, hogy nem engedték, hogy még nagyobb baj legyen” – fejezte be Papadimitriu Athina

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szentkirályi Alexanda: Milyen nyelven folyt a tárgyalás főpolgármester úr?

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Nyilvánosan beismerte Karácsony, hogy meg sem mozdulhat Gyurcsányék nélkül + videó

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Szétfeszítette aprócska felsőjét Sáfrány Emese hatalmas melle - Fotó

HŰHA

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

HŰHA

Salma Hayek egyenesen a kamerába tolta hatalmas melleit – Forró fotó

HŰHA

Baukó Éva: "Biztos vagyok benne, hogy megátkoztak!"