Létrehozva: 2020.12.27.

Nyíregyházán és Debrecenben is megkezdték az egészségügyi dolgozók oltását – videó

Szombat reggel megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni vakcina. Vasárnap pedig már megkezdték az egészségügyi dolgozók beoltását.

Az M1 élőben közvetítette, hogy vidéken is megkezdődött az oltás a koronavírus-vakcinákkal.

Nyíregyházán vasárnap 10 órától kezdték meg az oltást, elsőként egy orvos, majd pedig egy ápoló kapta meg – idézte az Origo az M1-en elhangzottakat. A mai napon összesen 190 egészségügyi dolgozó fogja megkapni a vakcinát Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén.

Nyíregyháza, 2020. december 27.
Fecskendőbe szívja a koronavírus elleni oltóanyagot az oltópont egyik munkatársa a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
MTI/Balázs Attila

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház főigazgatója elmondta, hogy a vakcinák még szombaton megérkeztek a városba.

Kiemelte, jelenleg 975 fő kétszeri oltására van elengedő vakcina Nyíregyházán. A megyében összesen 4 oltási központ van, Nyíregyházán, Vásárosnaményben, Mátészalkán és Kisvárdán.

Vasárnap Debrecenben is elkezdték az egészségügyi dolgozók oltását. Hajdú-Bihar megye székhelyén is 10 órától oltották be az első embereket.

Nyíregyháza, 2020. december 27.
Leszkoven János, a Covid-intenzív részleg egyik vezető főorvosa megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
MTI/Balázs Attila

Elsőként egy infektológus, Várkonyi István kapta meg, aki elmondta, hogy semmilyen mellékhatást nem érez.

Várkonyi István közölte, hogy vasárnap közel 120 egészségügyi dolgozót terveznek beoltani, az elkövetkező napokban még 1000 fő kapja meg a vakcinát, akik szinte mind a debreceni járványügyi központ munkatársai. A mellékhatások csak enyhék (például: a szúrás helyén jelentkező kisebb fájdalom, bőrpír, égő érzés), ezek azonban 3 napon belül maguktól elmúlnak – tette hozzá.

Debrecen, 2020. december 27.
Várkonyi István, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének igazgatója megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot az intézet oltópontján 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
MTI/Czeglédi Zsolt

Hangsúlyozta, hogy a más típusú védőoltások esetében is ezek a mellékhatások tapasztalhatóak, a koronavírus-vakcina tekintetében tehát nincs eltérés.

Debrecen, 2020. december 27.
A koronavírus elleni oltóanyaghoz tartozó tájékoztató lap a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
MTI/Czeglédi Zsolt

A Dél-pesti Centrumkórház oltóközpontjának szakmai vezetője, Kulcsár Andrea elmondta, hogy miután beadják az oltást, a páciensnek fél órát kell a helyszínen maradnia, de minden vakcina esetében így van ez, tehát nem csak a koronavírus elleni oltásnál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így bántalmazta feleségét Magyar Péter - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

ripost.hu

Válassz egy szimbólumot, és kiderül, mit tartogat számodra a jövő

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

origo.hu

Nevet változtatott és külföldre költözött a Megasztár egykori énekesnője

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Top5: Brutális karambol Környén, hazugsággal kampányolt Magyar Péter, tizenkét ember vert félholtra az utcán egy férfit…

INSIDER

Változtak az otthonfelújítási támogatás feltételei: többen és könnyebben élhetnek a lehetőséggel!

INSIDER

Dráma Tatán: minden előzmény nélkül esett össze holtan egy 50 éves nő

INSIDER

Szentesi késelés: ismerte gyilkosát az áldozat, személyes bosszú állhat a háttérben