Létrehozva: 2021.07.12.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Nem büntetőfékezett, csak lassított – ezt állította a bíróságon Berki Krisztián, aki 2018-as balesetveszélyes manővere miatt tett ma hétfőn vallomást. A férfi azt elismerte, hogy előzés közben gyorsan ment és szabálytalanul állt meg az út közepén, de a bűncselekményt tagadta. A tárgyaláson meghallgatták a buszsofőrt és Berki feleségét is, akik viszont másképp emlékeztek mindenre.

14 év börtönre ítélték el azt a férfit, aki brutálisan megölte ismerősét Debrecenben. A gyilkos tüzet kért áldozatától, de helyette egy pofont kapott, ezen pedig úgy feldühödött, hogy többször fejbe rúgta a férfit, aki belehalt a sérüléseibe. A kegyetlen gyilkost most ítélték el. Az utolsó szó jogán bocsánatot kért a megölt férfi családjától és azt mondta, megbánta a gyilkosságot.

Fényes nappal akart megerőszakolni egy fiatal lányt egy jemeni migráns Budapesten. Követte egy buszra a nőt, de az hiába lökte el magától a férfit, dühös lett és lerángatta a buszról, ezután a megállóban folytatta az erőszakot. Földre teperte a nőt, levette a kabátját és ráült. A nőt végül a járókelők mentették meg. Nemrég pedig egy férfi verte ököllel utastársát a csepeli buszon, őt most ítélték el.

„Megöllek, mert anya is miattad költözött el!” – ezt kiabálta az a 24 éves nyíregyházi férfi, aki megverte, megkötözte, majd fejbe szúrta az apját. Részegen egy barátjával állítottak haza, ezután akarták meggyilkolni a férfit. A késelés után rázárták az ajtót, az apa végül ki tudott szabadulni és a szomszédoktól segítséget kért. A két férfi most mindent beismert, azt mondták, nagyon sajnálják. Akár tíz évet is kaphatnak.

Halálos ágyán kérték meg a kezét

Meghalt az a 20 éves rendőrnő, aki múlt héten szerdán szenvedett balesetet, egy furgonnal csapódott egy fának Kecel és Soltvadkert között. Nikolett súlyosan megsérült, kórházba került, de a szervezete feladta a küzdelmet. Információink szerint barátja a halálos ágyán kérte meg a kezét. A fiatal lány gyerekkori álma volt, hogy rendőr legyen. Dolgozni ment, szolgálatba tartott a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltségre, amikor a baleset történt.

Fejbe szúrta az aluljáróban

Drogon veszekedtek, ezért késelte meg ismerősét egy férfi egy budapesti metróaluljáróban, ahol rengetegen voltak. A véres támadásról videó is készült. A két férfi sokáig ordibált egymással, lökdösődtek, majd amikor egyikük lehajolt a földre, a másik késsel oldalba és fejbe szúrta. A támadó elmenekült. A megkéselt férfit kórházba vitték, ekkor derült ki, hogy ő aznap egy kalauzt vert meg.

Baltával, kaszával támadtak a rendőrökre

Kaszával és baltanyéllel támadt a rendőrökre egy család a Hajdú-Bihar megyei Bagaméren. Az egyenruhásokat csendháborítás miatt hívták ki, a hangoskodók azonban ezen annyira felháborodtak, hogy rájuk támadtak, azzal fenyegetőztek, hogy megölik őket. A rendőrök ekkor elmentek, később azonban erősítéssel visszatértek és őrizetbe vették az agresszív támadókat.

Nézd meg a teljes riportot! Utcán erőszakolta meg a sétáló nőt

A nyílt utcán erőszakolt meg egy román férfi egy nőt Budapesten a Krisztina körúton. A nő hazafelé ment az éjszakai órákban, amikor a férfi mellé lépett és kérdezgetni kezdte, akkor elküldte a férfit. Üldözés lett a vége, a nő azonban hiába futott, a férfi megtámadta, fojtogatta, majd megerőszakolta a nőt. A kegyetlen támadó akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

Nézd meg a teljes riportot! Elmenekült a rendőrök elől a drogbáró

Ismét elmenekült a hatóságok elől Grubacs Igor, a pécsi drogbáró. A férfitől rettegtek a pécsiek, betört egy banka, de csalás és drogkereskedelem miatt is bíróság elé kellene állnia. A férfit szinte lehetetlen elkapni, ugyanis mindig elmenekül a hatóságok elől. Legutóbb állítólag egy szabadkai házban bujkált, védőügyvédje szerint ha nem fogják el, akkor a csalás miatti nyomozást fel is függeszthetik.

Nézd meg a teljes riportot! A Dunából mentették ki a szóvivőt

Még mindig sokan fürdenek tiltott helyen a Dunában, csak tavaly 40 holttestet emeltek ki a folyóból, ebből négyen haltak meg fürdőzés közben. Volt amikor felelőtlen fiatalok a Lánchídról ugrottak a vízbe, és sokan részegen is a folyóba zuhannak. A rendőrség most azt mutatta be, hogyan mentik ki a bajba jutottakat, és arra figyelmeztettek, hogy a Duna gyönyörű ugyan, de veszélyes is.

Nézd meg a teljes riportot! GYEREKEIK ELŐTT ÖLTE MEG ÉLETTÁRSÁT Késsel összeszurkálta, majd elvágta élettársa torkát egy férfi Nagyaron, Szabolcsban. Féltékenységből kezdett ámokfutásba, megvágta iskolás kislánya és apósa arcát is, akik csak a nőt akarták védeni. A 34 éves férfi öt évvel ezelőtt már megtámadta a feleségét, akkor is késsel akart végezni vele. A gyilkos férfi édesanyja csak a Tényeknek nyilatkozott, azt mondja, nagyon sajnálja a történteket, de fiáért is aggódik, aki a tragédia után hasba szúrta magát. Nézd meg a teljes riportot! NEVELT LÁNYÁT KÉNYSZERÍTETTE SZEXRE 14 éves nevelt lányát kényszerítette szexre egy férfi Erdőkertesen. A vád szerint eleinte csak szájon csókolta a lányt, de később simogatni kezdte, majd rávette a tinit a szexre. Olyankor is közösült vele, mikor terhes élettársa épp fürödni volt, ha pedig a lány nem akarta, akkor megbüntette. Kiderült, hogy a férfi előző párja lányával is rendszeresen szexelt. A férfi most mindent tagad, szerinte az egész történet csak kitaláció. Nézd meg a teljes riportot! GYOMLÁLÁS KÖZBEN ZUHANT AZ AKNÁBA Gyomlálás közben zuhant bele egy régi, használaton kívüli szennyvízaknába egy 86 éves pécsi asszony, métereket zuhant. A hivatásos és önkéntes tűzoltóknak speciális felszerelésekkel és kézi erővel kellett kimenteniük a bajba jutott idős nőt, akinek eltört a válla. Kórházba kellett vinni, azóta is sokkos állapotban van és arra sem emlékszik, hogy pontosan hogy történt a baleset. Nézd meg a teljes riportot! ÓRIÁSKIVETÍTŐN KÉRTE MEG PÁRJA KEZÉT Különleges módon egy kivetítő segítségével kérte meg barátnője kezét egy férfi vasárnap Miskolc egyik népszerű terén. A kivetítőn egy két és fél perces kisfilmet játszottak le, aminek a végén kiírták a nagy kérdést is. A leendő menyasszony persze egyből igent mondott. Párjával január óta vannak együtt, azt mondja, nagyon meglepődött, épp a névnapján kérték meg a kezét. Nézd meg a teljes riportot! Elfogták a HÉV-megállós szatírt Egy HÉV-ről leszálló nőt próbált megerőszakolni egy 25 éves férfi a Szilasligeti megállónál. A férfi fellökte, rámászott és lefogta. Csak úgy tudott megmenekülni a részeg szatír elől, hogy a táskájával ütötte őt, közben pedig torka szakadtából üvöltött. A férfi végül elmenekült, de két nappal később a rendőrök elfogták. Azt, hogy a férfi ugyanaz a támadó-e, aki januárban akart a HÉV-en megerőszakolni egy nőt, még vizsgálják. Vadásztőrrel ölte meg nevelőapját Vadásztőrrel ölte meg nevelőapját egy fiatal férfi Mosonmagyaróváron. A két férfi kedd délelőtt annyira összeveszett egymással, hogy az 56 éves férfi egy hatalmas vadásztőrrel támadt nevelt fiára és megsebesítette. Ő erre kicsavarta nevelőapja kezéből a kést és a hasába döfte. Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy pillatanok alatt elvérzett és meghalt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Váratlan betegség miatt kerülhet le a képernyőről a TV2 sztárja

magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

ripost.hu

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!