Létrehozva: 2021.08.09.

Lakásmaffia: Újabb gyanús haláleset a XII. kerületben

Égnek a Ripost7 szerkesztőségi vonalai, amióta írtunk arról, hogy új módszerekkel próbálkozik a lakásmaffia: idős embereknek kínálnak eltartási szerződést vagy a haszonélvezetet meghagyva megveszik az ingatlanjukat és így néhány százezer forintért több tízmilliós lakást akarnak megszerezni. Újabb és újabb gyanús esetekről számolnak be olvasóink. Ezúttal a XII. kerületben jártunk.

Újabb gyanús haláleset történt idén a XII. kerületben, a Ráth György utcában. Egy idős úr a 160 négyzetméteres lakását és a közelben álló villáját is eladta, magának fenntartva a haszonélvezeti jogot. Ismerősei azt mondják, halála előtt pár hónappal teljesen megváltozott.

„Nagyon aktív és tevékeny férfi volt, egészséges és nagyon intelligens” – mesélték róla a Ripost7-nek. „Államosították korábban a családja villáját, a neobarokk Szentgyörgyi-villát, de ő visszavásárolta azt. Zárkózott volt, senkit sem engedett be a lakásába. Cserépkályhát használt, mert a gázszerelőt sem akarta beengedni.”

Tavaly november körül azonban a férfi zavartan kezdett viselkedni. Később egyszer a lakók hallották, amint egy fiatal nővel arról beszél: ő majd ápolja, főz rá, a férfi pedig erre azt felelte: még nincs kész a szoba. Hogy pontosan miről beszélgettek, azt nem tudják, akkor úgy gondolták, gondoskodás fejében lakhatást ígérhetett a nőnek. Néhány héttel ezután, március elején a férfi lakásában tűz ütött ki. A szomszédok úgy tudják, a karácsonyfa lobbant lángra, amikor a cserépkályhába akarta dobni. Mindenesetre a férfi a tűzeset után öt nappal elhunyt a kórházban.

„Azt nem gondolnám, hogy más gyújtotta rá a lakást, mert úgy tudjuk, hogy a kulcs belülről volt a zárban, de az furcsa, hogy ő, aki soha senkiben nem bízott, aki foggal-körömmel ragaszkodott az értékeihez és az ingatlanjaihoz, egyszer csak mindkét ingatlanát eladja és teljesen megváltozik a viselkedése… furcsa, na!” – vélekedik az egyik ismerős.

A két ingatlan, hogy, hogy nem, egy fiatal nő nevére került, amint az a tulajdoni lapokból kiderül. Mindkét ingatlan tulajdoni lapján ugyanaz a széljegy szerepel.

Érdekes dolgokat tartalmaz a tulajdoni lap

Eszerint a korábbi tulajdonos haszonélvezeti jogát törölni kellene és a fiatal nőt bejegyezni, mint új tulajdonost, ezt az eljárást azonban felfüggesztették, és a széljegyre a következő is felkerült: „Büntetőeljárás megindításának feljegyzése iránti kérelem, BRFK XII. kerületi Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály.”

Lapunk úgy tudja, az elhunyt férfinak van egy családtagja, aki megpróbálta kézbe venni az ügyet, de lapzártánkig nem sikerült felvennünk vele a kapcsolatot.

A Szentgyörgyi villa kapuja (Fotó: Ripost7)

A Szentgyörgyi-villát Szentgyörgyi Gyula építész, tervező és kivitelező mérnök 1923-24-ben saját tervei szerint építette. Neobarokk villa, nagy méretű, reprezentatív, mértani kialakítású historizáló kerttel. Bár jelenleg felújítandó állapotban van és kertje is elhanyagolt, hatalmas értéket képvisel. Akárcsak a XII. kerületi nagy méretű társasházi lakás – még ha ki is égett.

 

Lezárult az óbudai rendőrségi vizsgálat

Vizsgálatot indított a BRFK egy bejelentés nyomán Óbudán. Még vizsgálják egy idős ember halálának körülményeit, de eddig idegenkezűség nem merült fel – közölték. Lapunk cikkei nyomán meghallgatták a rendőrök az óbudai lakosokat szórólapon figyelmeztető lakásszövetkezeti elnököt, közléseit ellenőrzik a nyomozók. „A rendőrök az érintett lakótelepen adatgyűjtést végeztek, csaknem kétszáz embert meghallgattak, de további, eltartási szerződéssel kapcsolatos gyanús halálesetről nem találtak adatot. Újra elővették a korábbi években természetes úton bekövetkezett halálesetek aktáit is, de egyelőre itt sem akadtak gyanús körülményekre”– közölte a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy amennyiben bárkinek bűncselekményről, vagy annak akár a leghalványabb gyanúját felvető konkrét esetről van tudomása, haladéktalanul tegyen bejelentést bármelyik rendőri szervnél, hívja a 112-t, vagy akár névtelensége megőrzése mellett a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát! Amint arra korábban a Ripost7 is figyelmeztetett: egy előnytelen szerződés megkötése nem feltétlenül bűncselekmény. „A BRFK azt tanácsolja, hogy egy ilyen döntést csak jól átgondolva, hozzátartozókkal, barátokkal megbeszélve, lehetőleg saját ügyvéddel konzultálva, ingatlanszakértő véleményét kikérve hozzanak!” – figyelmeztet a BRFK is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

mandiner.hu

Magyar Péter-ügy: itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

INSIDER

Kiderült, mikortól lesz olcsóbb az üzemagyag – Érdemes még egy kicsit várni a tankolással

INSIDER

Top5: Brutális karambol Környén, hazugsággal kampányolt Magyar Péter, tizenkét ember vert félholtra az utcán egy férfit…

INSIDER

Változtak az otthonfelújítási támogatás feltételei: többen és könnyebben élhetnek a lehetőséggel!