Létrehozva: 2021.08.06.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Árvíz pusztított a vihar miatt

Villámárvíz öntött el több esztergomi utcát az elmúlt napok hatalmas esőzései miatt. Több autó elakadt és a házakba is befolyt a víz. A helyiek azt mondják, hogy több helyen combközépig ért az ár. Hajdú-Bihar megyében is komoly károkat okozott a vihar. Komádiban közel egy tucat ház tetejét tépte le az orkán erejű szél és faágakkal torlaszolta el az utakat. A károk helyreállítása jelenleg is folyik.

Fotózni akart a Szabadság hídról, meghalt

Szörnyethalt az a fiatal férfi, aki 15 méter magasról, a Szabadság híd tetejéről zuhant a járdára péntek hajnalban. A férfi a napfelkeltét akarhatta fotózni, amikor a tragédia megtörtént. A helyszínen ott volt vele egy nő is, aki érezhette, hogy baj lesz, mert hívta a segélyhívót. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a becsapódás pillanatában meghalt.

Életet mentett az egyetemista

Életet mentett egy budapesti buszon egy fiatal, amikor egy 70 éves nő hirtelen elájult. Az egyetemista fiú el is mesélte a történetet a Tényeknek. Azt mondta, egy Youtube-videóban látta, hogy mit kell tenni egy ilyen helyzetben, de a mentőszolgálat diszpécsere is segített neki. Legalább tíz percig küzdött az idős nő életéért, akit végül sikerült megmenteni.

Védettségivel lehet gólyatáborozni

Idén is szigorú járványügyi szabályok mellett tartják meg a gólyatáborokat országszerte. Nemcsak a testhőmérséklet-mérés lesz kötelező, de a védettségi kártya vagy igazolás is. Néhány egyetem a három napnál nem régebbi PCR-tesztet is elfogadja. A szakemberek szerint fontos az elővigyázatosság, mert a koronavírus leginkább a közösségekben terjed.

  • Szerző: Ripost
  • Nyakon szúrt egy rendőrnőt, társát pedig az arcán és a kezén sebesítette meg egy férfi Erdőkertesen. Bűnügyi felügyeltben volt, épp a váci kórházból vitték haza, mert a szülei otthonában elesett. Már csak pár méterre voltak a házuktól, amikor megtámadta a rendőröket egy késsel. Először a mellette ülő nőt szúrta meg, aztán pedig a társát. Azért volt bűnügyi felügyeletben, mert korábban összeverte az élettársát, mert a nő el akarta hagyni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kés hogyan került a férfihoz.

    Mellkason szúrta férjét egy hódmezővásárhelyi nő, nem bírta ugyanis tovább részeg férje állandó szidalmazását. A férfi életveszélyesen megsérült. A szomszédok szerint gyakran veszekedtek, a férj pedig többször megfenyegette az asszonyt, hogy megöli, ezt pedig három kiskorú gyerekük is végighallgatta. Most mindkét szülő ellen büntetőeljárás indult, a gyerekeket pedig elvették tőlük.

     

    Újabb tanúkat hallgattak ki a várpalotai kettős-gyilkosság kapcsán. A 40 éves férfi a volt párját és annak kétéves kisfiát ölte meg 2018 szeptemberében, mert a nő új párjával, gyermeke édesapjával akart új életet kezdeni. A férfi dühös lett, ezért megfojtotta Enikőt, és egy késsel leszúrta a kétéves Gergőt.

    Hassan F. maga sem bírta végignézni azt a videót, amelyen ő és társai késsel lefejeznek egy embert. Eltakarta a szemét és elsápadt a mostani tárgyaláson. A férfi kegyetlenkedéseinek több szemtanúja is volt, akik most vallomást tettek. Mindannyian felismerték a szír férfit, és azt mondták, hogy az iszlám állam tagja, aki rengeteg embert kivégzett

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

    origo.hu

    Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

    borsonline.hu

    Kiszivárgott a titok: ezt teszik Sarolta hercegnővel az osztálytársai

    vg.hu

    Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

    metropol.hu

    Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

    origo.hu

    Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

    mindmegette.hu

    Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

    ripost.hu

    Válassz egy szimbólumot, és kiderül, mit tartogat számodra a jövő

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

    INSIDER

    Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

    INSIDER

    Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

    INSIDER

    Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

    INSIDER

    Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

    INSIDER

    Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

    INSIDER

    Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

    INSIDER

    Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!