Létrehozva: 2022.08.16.

Lelkes újoncok kezdték meg a határvadász kiképzést

Nagyon jó hangulatban készülnek feladataikra a jövő határvadászai. Eddig 12 ezren érdeklődtek, alaposan megszűrik a jelentkezőket.

“Aki nem tud országáért küzdeni, az nem érdemel országot” - ezzel a Wass Albert idézettel köszöntötte Nyírbátorban a frissen felszerelt határvadászokat Dr. Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka. Az ikonikus kiképzőközpontban, amely már 1923-ban is állandó békehelyőrségként működött, augusztus 16-án kedden vette kezdetét a leendő határvadászok négyhetes képzése. Akik sikeres vizsgát tesznek a képzés végén, azzal szerződést kötnek. A lelkes újoncok már tegnap felpróbálhatták egyenruhájukat, ma reggel pedig már “Erőt, egészséget!” felkiáltással üdvözölték parancsnokaikat. 

Fotó: Ripost

Eddig már 12 ezren érdeklődtek a határvadász szakma iránt, és ezer érvényes pályázatot nyújtottak be. Ők kerültek be a kiválasztási folyamatba. A toborzás és az alkalmassági szűrés továbbra is tart országszerte, első körben 2200 határvadászt vesznek fel, majd ezt a létszámot négyezerre duzzasztják. A Határvadász Ezred a Készenléti Rendőrség keretein belül jön létre. Kiemelkedő a bérezés: a feladataik ellátásához szükséges képzés időtartama alatt 300.000 forint illetményre jogosultak, a határvadász feladatok tényleges megkezdését követően pedig megközelítőleg 400.000 forint illetményre számíthatnak. 

 

Nagy István rendőr ezredes, a Határvadász Ezred főkapitányi biztosa lapunknak csillogó szemmel mesélt az előtte álló feladatról. 

Teljes mértékben a saját gyermekeimnek érzem a most felszereltek határvadászokat, hiszen nekem is van határőr múltam. 1989-ben a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán végeztem, majd dolgoztam egy ideig katonaként. 1991-ben ide kerültem Nyírbátorba a rendőrkapitányságra. Innen átkerültem a határőrséghez, és az integrációig az illegális migráció elleni küzdelemben vettem részt, mint felderítő, majd mint vezető. Úgy gondolom, hogy ez a mostani feladat nagyban hasonlít a 2000-es években kialakult migrációs helyzethez, és ez is inspirál arra, hogy saját gyermekeimként tekintsek az itt lévő kollégákra 

– mondta az ezredes a lelkes újoncokról. Nagy István a Ripostnak beszámolt arról, hogy Szegeden, ahol már néhány nappal korábban elindult a képzés, nagyon jó a csapatban a hangulat, sőt, már olyan információja is van, hogy az ott tanulmányokat folytatók ismeretségi köréből is beadtak már érvényes pályázatokat. Úgy véli, a jövőben sokan jelentkezhetnek majd olyanok is, akik pozitív visszajelzést kapnak a már felvételt nyert és tanulmányokat folytató határvadászoktól.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

ripost.hu

Az ukrán gázellátást támadják az oroszok

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!