Létrehozva: 2022.10.14.
Módosítva: 2022.10.15.

Már érkeznek a postaládákba a konzultációs kérdőívek, mutatjuk a 7 kérdést

A kormány Brüsszel szankciós politikája kapcsán kíváncsi a magyarok álláspontjára.

Mától érkeznek a postaládákba a konzultációs kérdőívek. Ismerje meg Ön is a 7 kérdést! A visszaküldési határidő december 9.

A kérdésekből és az azokhoz adott háttérinformációkból az derül ki, hogy hét olyan terület van, amelyen a magyar kormány szerint megnehezítik az emberek életét az Oroszország elleni szankciók és érdemes lenne megfontolni ezek visszavonását, vagy ellenezni további intézkedések bevezetését. Brüsszel ugyanis nem ezt ígérte: azt állították, hogy a háború hamarabb befejeződik, Oroszország térdre kényszerül, Európának pedig nem lesz rosszabb a szankcióktól. Ehelyett minden fordítva van: egyre elhúzódóbb háborúra kell számítani, az oroszoknak egyre több pénzük van, Európa pedig régen látható gazdasági válságba sodródik. Nem az oroszoknak, hanem Európának fájnak a szankciók. Erről kérdezi az emberek véleményét - Európában egyedüliként - a magyar kormány.

 

 

 Mi úgy gondoljuk, hogy a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket. Mondja el véleményét Ön is! -  adta hírül Magyarország Kormánya Facebook- oldalán.

 

Az is szóba került Brüsszelben, hogy kiterjesztenék a szankciókat a nukleáris fűtőelemekre, ami ellehetetlenítené a paksi atomerőmű és még számos, közép-kelet-európai erőmű működését. Ez veszélyeztetné az árampiac stabilitását és további jelentős drágulást okozna az élet szinte minden területén.

A paksi atomerőmű bővítése szintén célkeresztben van Brüsszelben, a bővítés megakasztása pedig igen fájdalmas lenne hazánknak, hiszen az újabb blokkok megépítése olcsó áramot biztosítana hosszú távon, ráadásul kiszámítható módon.

A szankciós politika nem kíméli a turizmust sem: jelenleg az orosz állampolgárok egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan kaphatnak európai vízumot, a légiközlekedés pedig lényegében leállt Oroszország és az EU között. Azok, akik például Moszkvából szeretnének hazánkba utazni, Ankarában, vagy más, nem EU-s nagyvárosban kell, hogy átszálljanak egy Budapestre tartó gépre. Magyarország egyik legfontosabb nemzetgazdasági ágazata a turizmus, amely több százezer embernek ad munkát. A járvány már így is komoly károkat okozott ezen a területen, a szankciók pedig tovább rontanak a helyzeten. A kérdés az, hogy egy ilyen szituációban érdemes-e támogatni a turizmust megbénító szankciókat?

A nemzeti konzultáció hetedik és egyben utolsó témaköre a legösszetettebb: a háború és a szankciók megnövelik az élelmiszerárakat. Hogy az összefüggések közül csak egyet villantsunk fel: a mezőgazdasági termelés egyik legfontosabb kelléke a műtrágya, amelynek a földgáz az egyik alapanyaga. Ha Brüsszel lépései miatt drágul a földgáz, akkor végső soron a kenyér is sokkal drágább lesz. Hasonló eseményeket már látott a világ nem is olyan régen: ez volt az Arab Tavasz, egy felkeléssorozat Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, amely az orosz gabona exportjának leállítása miatt következett be. A következmények ismertek: a 2015-ös migránsválság és Szíria vérbe borulása és elpusztítása, az ISIS-terrorcsoport felemelkedése mind ennek az eseménysornak a végén található. A jelenlegi helyzet pedig hasonló veszélyeket rejt, a következmények beláthatatlanok.

Nézzük a kérdéssor folytatását a 4. kérdéstől:

Fotó: Magyarország Kormánya

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

magyarnemzet.hu

Egyelőre nem ülhetnek be az F–16-osba az ukrán pilóták

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!