Létrehozva: 2022.12.22.
Módosítva: 2022.12.22.

Ünnepeld együtt az új esztendőt Mága Zoltánnal és Kossuth-díjas művészekkel!

Nemzet Színészei, Kossuth-díjas művészek és rangos előadók lépnek fel Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész újévi koncertjén 2023. január 1-jén az Arénában.

A béke, a szeretet és az összefogás jegyében rendezik meg a XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncertet, mely különlegessége, hogy a több száz fellépő egy megismételhetetlen közös produkcióval áll ki a békéért. A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat a Papp László Budapest Sportaréna közönségének.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész sztárvendégei között szerepel Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes.
Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész. Fotó: Schumy Csaba / Budapesti Újévi Koncert iroda

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész, Budapest díszpolgára immár másfél évtizede, hogy hagyományt teremtve útjára indította egyedülálló újévi gálakoncertjét. Az elmúlt 15 évben minden január elsején rangos világsztárokkal, a legnevesebb hazai és nemzetközi előadókkal, Kossuth-díjas művészekkel világszínvonalú műsor keretében, telt ház előtt köszöntötték az új esztendőt. A „hagyomány folytatódik” mottó alapján az előttünk álló év első estéjén sem lesz ez másként. A Szeretet hegedűse által megteremtett egyedülálló tradíció folytatásaként az ünnepi gálakoncert sztárvendégei a világ legrangosabb operaházainak ünnepelt előadója Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes, valamint közkívánatra Sheléa Frazier amerikai énekes a huszonhétszeres Grammy-díjas Quincy Jones művésztársa lesznek, akik mellett színpadra lép Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas operaénekese és Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes is, akik egy különleges előadással is megörvendeztetik a közönséget.

Mága Zoltán XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncertjén színészlegendák is szerepelnek a több száz fellépő között.
Fotó: Budapesti Újévi Koncert iroda

A koncert meghívott művészeként köszönti majd a közönséget Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és Bodrogi Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész-rendező is, aki szintén a Nemzet Színésze cím birtokosa. A fellépők sorában ott lesz Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és Voith Ági, Jászai Mari-díjas színész-rendező, valamint a hazai könnyűzenei élet kimagasló előadói, többek között: Wolf Kati énekesnő, aki 2011-ben az év női előadója volt, Mága Jennifer, a Budapest Dal 2019 győztese, Kökény Attila és Takács Nikolas többszörös arany- és platinalemezes énekesek, valamint Nyári Kálmán népszerű előadóművész.

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész.
Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész. Fotó: Schumy Csaba / Budapesti Újévi Koncert iroda

A XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncert tematikus blokkokra osztva közös kiállás lesz a békéért, hogy a szomszédos országunkban dúló háború mielőbb véget érjen, valamint a felebaráti szeretet és az összefogás erejével legyőzzük a kihívásokat, azokat a nem várt nehézségeket, amelyek meggátolják és megnehezítik a mindennapi életünket. Az ünnepi gálán a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk mellett hátrányos helyzetű és állami gondoskodásban nevelt gyermekek is vendégként vesznek részt. A világ magyarságának egységeként kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a gálakoncert művészeivel a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséretében egy közös produkcióban állnak ki Európa és a világ békéjéért. Vezényel Kovács László Liszt Ferenc-díjas, Kiváló Művész, karmester. Műsorvezető Ördög Nóra, rendező Szente Vajk.

A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat a Papp László Budapest Sportaréna közönségének.
A gálaest az egyedi díszlet és látványvilág mellett számos meglepetést tartogat közönségének. Fotó: NANASIPAL / Budapesti Újévi Koncert iroda

A béke, szeretet és összefogás jegyében zajló koncerten Mága Zoltán a művésztársaival ismételten köszönetet mond az orvosoknak, ápolóknak, rendvédelmi szervek tagjainak, és természetesen a pedagógusoknak áldozatos munkájukért, továbbá külön köszönetet mondanak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak, akik folyamatosan őrzik és védik hazánkat és a közrendet. A hagyomány részeként ezúttal is átadásra kerül a Budapesti Újévi Koncert Gáladíja, amelyet a Hollóházi Manufaktúra által készített nagyértékű porcelánhegedű jelképez.

Ajándékozza meg szeretteit karácsony alkalmából koncertjeggyel, és legyen részese Ön is a gálakoncertnek, köszöntsük együtt az új esztendőt Mága Zoltánnal, Budapest Díszpolgárával és sztárvendégeivel 2023. január elsején az Arénában!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

vg.hu

Üzemanyagárak: újabb kemény hangvételű nyilatkozat érkezett

metropol.hu

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

hirtv.hu

Bayer show - Deutsch Tamás: Egyszer érdemes kipróbálni, hogy milyen a hazádhoz való hűség, a hazaszeretet jegyében politizálni + videó

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 29.: a Kos rászánja magát a lépésre, a Nyilast fellelkesíti egy ügy

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!