Létrehozva: 2022.12.31.
Módosítva: 2022.12.31.

Váratlan fordulat: Meggondolták magukat Babicsek Bernát szülei

A szülők képtelenek feldolgozni imádott fiuk elvesztését.

Elképzelhetetlen az a fájdalom, amit Babicsek Bernát szülei érezhetnek, különösen december 31-én. Fiatal színész fiuk napra pontosan egy évvel ezelőtt hunyt el füstmérgezésben az otthonában. A Babicsek szülők azóta sem tudják feldolgozni az imádott fiú elvesztését, olykor naponta többször is kijárnak hozzá a temetőbe, sőt, a megégett holmijaitól is képtelenek megválni.

Fotó: Dombóvári Tamás

A harmonikaművészként is ismert Babicsek Bernát tavaly szilveszter éjjelén hunyt el füstmérgezésben, amit egy elektromos meghibásodás okozott. A mai napig folyik a nyomozás, halálának felelőse és pontos körülményei még mindig vitatottak. A szülei ügyvéd segítségével harcolnak az igazukért, miközben a mai napig képtelenek feldolgozni imádott gyermekük elvesztését.

Nagyon fáj a hiánya, nem lehet semmivel kifejezni, hogy mennyire. Még mindig nem tudtunk túllépni a tragédián, ugyanúgy érzünk, mintha csak tegnap ment volna el, hiába telt már el egy év

– kezdte könnyeivel küszködve a Blikknek Bernát édesanyja, Márta.

Az ünnepek is borzasztóan teltek nélküle, akárcsak ezek a napok. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért vette el őt tőlünk a sors. Pont akkor, amikor elkészült a háza, és színészként is sikerült magát annyira felküzdenie, hogy biztosítva volt a megélhetése.

A szülők naponta kijárnak imádott fiuk sírjához. Bernát édesapja reggel hét órakor a temetőben kezdi a napot, ahol gyertyát gyújt, de sokszor este is kimegy. Az édesanyja szintén úgy intézi a dolgait, hogy legalább naponta egyszer meg tudja látogatni a fia sírhelyét.

Úgy érezzük, muszáj kimennünk hozzá, hogy ne legyen egyedül.

– zokog Márta asszony.

A halála évfordulóján nálunk gyűlünk össze a közeli barátokkal, majd együtt megyünk ki a sírjához, elsején pedig mise lesz érte a templomban. Ebben a borzasztó tragédiában kis vígaszt nyújt nekünk, hogy látjuk, rajtunk kívül mások is látogatják, mindig van kint egy szál virág vagy mécses. A barátai és az itt lakók is folyamatosan megemlékeznek róla. A névnapjára szerveznek egy kiállítást és emlékműsort, január 28-án pedig a Turay Ida Színházban átadják a Babicsek Bernát-díjat, s a díjazott kiválasztásában mi is részt vettünk.

A szülők korábban szerettek volna a színész solymári otthonában is egy kiállítást a harmonika-gyűjteményéből, ám ezt az ötletet végül elvetették.

Beláttuk, hogy nem jó ötlet közszemlére tenni Bernát otthonát. Ezt a kiállítást majd nyáron egy másik helyszínen szervezzük meg egy hét erejéig.

 

– árulta el a lapnak Márta asszony. Majd így folytatta:

„A ház egyébként elkészült, a férjem és a nagyobbik fiam szépen rendbe hozták, minden kormot leszedtek, valamint újra vakolták és festették. A férjemet viszont teljesen tönkretette ez az év, mindennap ott kellett lennie, ahol meghalt a fiunk. Lehet, jobb lett volna az egészet mindjárt eladni, most nem tudjuk, mihez kezdjünk vele. Üresen áll, mert a bútorokat mind ki kellett dobni a tűz után. Bernát harmonikái a házunkban vannak, az összeégett, kormos ruháit és egyéb dolgait pedig dobozokban a garázsban tároljuk. Tudom, hogy használhatatlanok, de nincs szívem és erőm ahhoz, hogy kidobjam őket”

– tette hozzá sírva a gyászoló édesanya.

Egyre több a bizonyíték arra, hogy mulasztás történt

Bernát szülei dr. Borbély Zoltán ügyvéd segítségével indíttattak újabb nyomozást a halál körülményei miatt, ugyanis az első hatósági vizsgálat szerintük nem volt elég alapos, és téves következtetésre is jutott. A Babicsek család meg van győződve arról, hogy a füstjelző miatt kiérkező járőr megmenthette volna a fiuk életét, ha az előírások szerint – vagy a tőle elvárható magatartást tanúsítva – jár el.

„Többször is rekonstruálták a történteket, amelyek eredményesek voltak, és szintén a mi álláspontunkat bizonyítják. A rendőrség most munkavédelmi szakértőt rendelt ki, az ő szakvéleményére várunk, és ha szükséges, azt lehet majd kiegészíteni. Az viszont egyre biztosabban körvonalazódik, hogy a járőr valóban mulasztást követhetett el” – mondta a Blikknek a jogi szakértő.

 

origo.hu

Szembement anyja akaratával III. Károly

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

borsonline.hu

Kettészakad az ország, kegyetlen fordulatot vesz az időjárás

vg.hu

Hiába másfél milliós álomfizetés, négy hónapja nem talál megfelelő embert egy állásra a Lidl

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

hirtv.hu

Kizavarták és provokálták a HírTV stábját egy önkormányzati rendezvényen Gyöngyösön + videó

ripost.hu

Hideg zuhany: eltiltották a magyar sportolót, nem indulhat a párizsi olimpián

travelo.hu

Repjegyek 4 ezer forinttól, Európa legszebb városaiba? Igen!

ripost.hu

Az egész ország citromsárgába borul, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

ripost.hu

Szakított a Házasság első látásra sztárpárja

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

INSIDER

Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

INSIDER

Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

INSIDER

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

INSIDER

Rejtélyes külföldi cég fizetett Karácsonyéknak

INSIDER

Megkárosította volna Budapestet Magyar Péter fővárosi jelöltje

INSIDER

Lebukott, Karácsony Gergely kitiltaná az autósokat Budapestről

INSIDER

Hamarosan átadják a kalocsai hidat - Magyarország leghosszabb, új hídját 800 tonnával terhelték - Galéria