Létrehozva: 2023.06.26.

Feljelentették a kamaránál a debreceni ügyvédet, azt állítják, kenőpénzt kért

Azt állítja egy cégvezető, hogy milliókat kért tőle egy debreceni ügyvéd, azt ígérve, hogy lebeszéli ügyfeleit a további pereskedésről és így a cég hozzájuthat ahhoz a pénzhez, ami jár neki. A cégvezető nem fizetett, hanem az ügyvédi kamarához fordult. Az eljárás tényét lapunknak a Debreceni Ügyvédi Kamara is megerősítette.

Több millió forintot kért egy debreceni ügyvéd egy építőipari cégtől azért, hogy megbízóit lebeszélje egy polgári peres eljárás folytatásáról, amely akadálya annak, hogy a kft. egy társasházon elvégzett felújításért járó pénzét megkapja -  állítja a vállalkozás ügyvezetője, aki nyilatkozott a Ripostnak.

Állítólag pénzt követelt az ügyvéd a perbeli ellenfelétől.  Fotó: Pixabay

Az ügy előzménye, hogy a pórul járt építőipari társaság 2022 áprilisában szerződést kötött egy debreceni társasház panelszigetelési munkáinak elvégzésére, aminek a kivitelezését meg is kezdte. Később azonban két lakástulajdonos megtámadta a felújítási munkálatokkal kapcsolatos társasházi közgyűlési határozatot.

"A két idősebb lakó polgári pert indított a közgyűlési határozat ellen, azért, hogy az érvényét veszítse. A határozat viszont alapját képezte a társasházon elvégzett korszerűsítési, hőszigetelési és egyéb munkálatoknak” – mondta el lapunknak Ofra Róbert, cégvezető.

Ekkor a cég leállt a munkálatokkal, és az ügyvezető azt kérte a társasháztól, hogy egy lakógyűlésen írásban erősítsék meg a lakástulajdonosok, hogy szeretnék-e a kivitelezés folytatását vagy nem. A lakók többsége ismételten megszavazta a kivitelezést, ezért a cég folytatta a munkát, amelyet 2023 májusában teljesen be is fejezett és hivatalosan átadta az épületet a társasházi lakóközösségnek.

A két idős lakó a polgári peres eljárással nagy fejfájást okozott a társasháznak, mivel a kivitelezés elkészült, viszont a finanszírozáshoz szükséges banki kölcsönszerződést a mai napig nem tudták megkötni a per miatt

– folytatta Róbert, aki azt is hozzátette, hogy a banki kölcsön kondíciói a közgyűlést követő hetekben jóval kedvezőbbek lettek volna, mint most, így a költség egyre nő.

Időközben megszületett az I. fokú bírósági határozat, amely a társasház javára döntött, de a két nyugdíjas lakó fellebbezett.

Van Debrecenben egy közös képviselő, akivel a cégünk korábban is dolgozott már együtt, ő felajánlotta, hogy segít az ügy megoldásban, mivel jó barátja a felperesek ügyvédje

- számolt be a következő fordulatról a cégvezető.

Different,Hungarian,Banknotes,,20,Thousand,Huf.,Stack,Of,20000,Forints.
Állítólag több millió forintot kért az ügyvéd a cégvezetőtől  Fotó: shutterstock

A segítségét felajánló közös képviselő végül meg is szervezte a találkozót. A megbeszélés során közölték a cég képviselőjével, hogy hajlandók eljárni annak érdekében, hogy a per folytatásától visszalépjen a két idős hölgy, amennyiben a kivitelező cég segít a társasház közös képviselőjének leváltásában és fizet 4 millió forintot az ügyvédnek. 

Kiemelték, hogy erről senki sem tudhat, titoktartási szerződés készül majd, amelyet pontosítunk egy héten belül. Azonnal jeleztük, hogy a közös képviselő leváltásában nem veszünk részt, a kért összeg megfizetésének átgondolására pedig időt kertünk, hogy egyeztethessünk az ügyvédünkkel. Ügyvédünk a megállapodásról azonnal lebeszélt bennünket és felvilágosított, hogy a kért pénz megfizetésével bűncselekményt követnénk el

 - emlékezett vissza a társaság vezetője, aki elmondta azt is, hogy a következő  egyeztetés alkalmával már 8 millió forintra tartott igényt a felperesek ügyvédje.

Annak ellenére, hogy a fizetéstől a cég teljesen elzárkózott, az ügyvéd állítólag újabb ajánlatot tett: már 6 millió forinttal is beérte volna azért, hogy megbízóit lebeszélje a per folytatásától, ami akadálya a felújítást elvégző vállalkozás kifizetésének. A cégvezető szerint több tanú is van arra, hogy az ügyvéd ilyen ajánlatot tett és azt ő visszautasította. 

A cég bejelentést tett a milliókat kérő ügyvéd ellen a Debreceni Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságánál és jogi lépéseket tett az ajánlatot közvetítő közös képviselővel szemben is. Lapunkkal a Debreceni Ügyvédi Kamara közölte: megindították a fegyelmi eljárást, annak lezárásáig nem nyilatkoznak. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Az orvosok tapsoló sorfala előtt tolták utolsó útjára a 6 éves kisfiút, aki életét adta a hároméves öccséért

magyarnemzet.hu

Keith Self: „A demokraták a nagyanyjukat is eladnák Ukrajna finanszírozásért!”

hirtv.hu

Gyermekvédelmi tüntetésre hívta követőit Magyar Péter + videó

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem