Létrehozva: 2023.06.27.
Módosítva: 2023.06.27.

Itt a nagy strandkörkép: Ennyiért ehetünk lángost a fővárosi strandokon idén nyáron

Az árak strandonként eltérők lehetnek, de egy sajtos-tejfölös lángos mindenhol közel ugyanannyiba kerül. A választék azonban már eltérő: van, ahol a szokásos büfékínálatból válogathatunk és van, ahol egész éttermi menüsorral találkozhatunk.

Sajtos-tejfölös lángos, hamburger, hot dog és persze sör: mint minden évben, idén is ezek a strandos favoritok, az árak azonban évről évre feljebb kúsznak. Idén egy családi ebédhez már mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha a strandon szeretnénk jóllakni. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. strandjain a büfék árai között csupán párszáz forintos eltérés figyelhető meg. Stábunk a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői Strandfürdőt, valamint a Paskál Gyógy- és Strandfürdőt és a Palatinus fürdőt látogatta meg, hogy szemügyre vegye az idei árakat.

Többféle lángos is kapható a Csillaghegyi Strandfürdő büféjében. Fotó: Sandor Bankuti

Kétezer forint körül mozog egy sajtos-tejfölös lángos ára

Minden strandoló nyári kedvence a lángos, mely gyorsan laktat és szinte minden finomság rápakolható. A magyar specialitás ára azonban évről évre feljebb kúszik, így egy sajtos-tejfölös ára már a kétezer forintot súrolja, néhány helyen pedig el is éri vagy meg is haladja. A Palatinuson például 2500 forintot is elkérnek ezért a finomságért, ami a Csillaghegyi strandon "csupán" 1790 forintba kerül. Természetesen azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Margitsziget kedvenc fürdőhelye nagyon népszerű a turisták körében, így az árak ezt is tükrözik. 

Csillaghegyen egyébként egy Gyros tál 3990 forint, míg egy hamburger 2790, egy amerikai hot-dog pedig 1.190 forint, de közel 3000 forintért már komplett grillhúsokat is fogyaszthatunk, körítve egy kis hasábburgonyával, 990 forintért. Itt találtunk fagylaltot is - másutt inkább csak jégkrém volt -, egy gombóc fagyit 590 forintért mértek. A palacsinta darabja pedig 490-590 forint között volt, ízesítéstől függően.

Pünkösdfürdőn egy jókora hamburgert kaphatunk már kétezer forint alatt Fotó: Bánkúti Sándor

Nem olcsóbb a lángos a Pünkösdfürdői Strandfürdőn sem, ahol 1800 forintért kaphatunk sajtos-tejfölöst, a hamburger azonban majdnem ezer forinttal kedvezőbb árú itt, mint Csillaghegyen. Itt ugyanis 1950 forintért juthatunk az amerikai finomsághoz, ami kimondottan gusztusos is. A négy fürdő közül a Paskál tűnt az egyik legdrágábbnak, ami már versenyzik a Palatinuson látott árakkal, de a választék is itt volt a legnagyobb. Itt hamburgert 3000 forint körül tudunk vásárolni, a Gyros tál azonban olcsóbb, mint Óbudán. 

A Palatinus fürdőn több büfé és étterem közül is választhatnak a strandolók, tekintettel arra, hogy ki mit enne és mennyiért. A legtöbb fürdőben ez egyébként adott: a strandolók kiválaszthatják, hogy büfében vagy inkább étteremben ennének. Palacsintát itt 480 forintért találtunk.

A sörök ára is eltérő lehet strandonként Fotó: Bánkúti Sándor

Idén sem lettek olcsóbbak a hűsítők

Ahogy az lenni szokott, hiába van egész nap vízben, az ember mindig megszomjazik a strandon és mi mással öblítene le egy jó lángost, mint jéghideg csapolt sörrel! Ezt a Csillaghegyi Strandfürdőben 1190 forintért teheti meg, már ha korsóval kér, Pünkösdfürdőn pedig be kell érnie a dobozos sörrel, ami árban jóval kedvezőbb: 700 forint. A Paskál fürdőben már 1300 forintot kell fizetni fél liter sörért, de hasonló az ára a Palatinuson is. Itt azonban dobozost már kevésbé éri meg venni, hiszen annak ára alig különbözik a csapoltétól.  A Paskál fürdő egyik strandolója mindenhol hasonló árakat tapasztal.

Én tegnap voltam Hajdúszoboszlón és ott is kétezer forint körül van a lángos. Hát nem olcsó, pláne, ha még kérünk rá füstölt sajtot vagy plusz feltétet... de mindenhol ennyibe kerül. Nem életem legjobb lángosa az itteni, de megteszi, ha éhes az ember

– nyilatkozott a Ripostnak, kezében fogva egy sajtos-tejfölös lángost. Összességében mi is ezt tapasztaltuk: az árak nagyjából hasonlóak. Ahol valami olcsóbb, ott más drágább, így az ember sokkal olcsóbban sehol nem úszhatja meg a strandmenüt, ha a fővárosban akar lubickolni.  

Böngéssz a galériánkban!

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 28.: a Halak szerelmes, a Mérleg jókedvű

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!