Létrehozva: 2023.07.27.

„Senkinek sem kívánom, hogy ilyen szenvedést végig hallgasson” – Fényes nappal, egy dabasi udvaron lőttek agyon egy tacskót

Az első lövés nem végzett az állattal, a fájdalmas vonyítást rengetegen hallották a településen. Az állatkínzást a település polgármestere is elítélte, a rendőrség eljárást indított.

Fájdalmas kutya vonyítás verte fel Dabas csendjét kedden késő délután. A kis kutya segélykiáltását rengetegen hallották a településen. Kiderült, gazdája nemes egyszerűséggel lelövette, mert az eb belekapott az édesanyja kezébe. Az ügyről azóta már Dabas polgármestere, Kőszegi Zoltán is beszámolt egy szűkszavú, ám az állatkínzást mélyen elítélő posztban, a rendőrség pedig vizsgálatot indított. A településen futótűzként terjed a kutyus gazdájának a neve, és mivel egy sokak által ismert, köztiszteletben álló személyről van szó, rengetegen ledöbbentek azon, hogy mit tett a férfi.

 Fényes nappal, egy dabasi udvaron lőttek agyon egy tacskót. Fotó: Pixabay

A közelben élők hívták ki a rendőrséget

Elértünk egy közelben élő hölgyet, ő tárcsázta a rendőrséget is, amikor meghallotta a borzalmas vonyítást, majd a második lövést is. Tünde még két nappal a kisállat kivégzése után is a történtek hatása alatt volt, ahogy sokan mások is Dabason. „Kedden késő délután lövést hallottunk a szemben lévő kertes ház felől, majd keserves kutya sírást, nyüszítést. Rögtön a szemben lakókra gondoltam, mert a többi házban nincs kutya, kérdeztem is a nővéremet, hogy látja-e a kis tacskót. Közben folyamatosan lehetett hallani a kutya vonyítását. Kiszóltam az ablakon, hogy mi folyik itt? Nem jött válasz, viszont eldördült még egy lövés és a kutya elhallgatott. Már remegtem az idegtől, ezt senkinek sem kívánom, hogy ilyen szenvedést végig hallgasson. Aztán hallottuk, hogy egy másik nő odaszólt a szemben lévő ház udvarán álló két férfinak, hogy akkor most vége van a kutyának? A válasz a kutya gazdájának ismerősétől az volt, hogy igen, majd 

a kutya gazdája mérgesen és hangosan azt mondta, hogy megérdemelte, mert megharapta azt a kezet, amelyből enni kap s ő kötözésre hordja az anyját.

 Én visszakiabáltam, hogy most hívom a rendőröket, és már tárcsáztam is a 112-es számot. Közben folyamatosan néztem ki az ablakon, és láttam, amikor egy szürke platós terepjáró kijött az udvarból és egy kartondobozt tettek az autóra, amiben a kis tacskó volt. A kutya tulajdonosa aztán biciklire pattant és elment valahová, mielőtt kiértek a rendőrök” – mondta el a hölgy, akinek be is kellett mennie másnap a rendőrségre vallomást tenni.

A település vezetője is megszólalt

A borzalmas és az egész várost megrázó ügyről végül Dabas polgármestere, Kőszegi Zoltán is szót ejtett a település hivatalos Facebook oldalán. 

A város vezetője is reagált az esetre. Fotó: Facebook 

„Tegnap egy érthetetlen és teljességgel elfogadhatatlan állatkínzás történt Dabason. Az ügyben a hivatalos eljárás elindult. Egy biztos, hogy minden olyan cselekedetet mélységesen elítélünk és teljes szívvel küzdünk ellene, amely a teremtett világ ellen történik vagy hat!”- írta a város vezetője. 

Kerestük a polgármestert hivatalában, de nem értük el. Mivel a kutya gazdájának a neve közszájon forog Dabason, a Ripost telefonon felkereste a férfit, ám ő anélkül, hogy megkérdezte volna, hogy miért keressük, azt mondta: „Nem kívánok nyilatkozni, nem vagyok közszereplő”.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást, kollégáim két embert gyanúsítottként hallgattak ki. A körülmények tisztázása jelenleg is folyamatban van.

Egy macskát is lelőttek aznap Dabason

Egyelőre ismeretlen tettesek egy macskát is lelőttek Dabason. Az állatot nagyon rossz állapotban vitték kórházba és végül az elaltatása mellett döntöttek. „Fejbe lőtték .… Dabason mindenki lövöldözős kedvében van? A cica mája borzasztó rossz állapotban van, súlyos fertőzése van, testhőmérséklete nagyon alacsony.. Sajnos az élettel nem összeegyeztetett az állapota, így az altatást kellett, hogy válasszam. Zozi, most már nem lesznek fájdalmaid” – írt egy állatmentő a macska állapotáról.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

hirtv.hu

Globál – Nem kell csatlakoznunk a BRICS-hez, már bent vagyunk! + videó

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

hirtv.hu

Bayer show - Deutsch Tamás: Egyszer érdemes kipróbálni, hogy milyen a hazádhoz való hűség, a hazaszeretet jegyében politizálni + videó

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 27-május 3.: Jókedv és felhőtlen boldogság

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!