Létrehozva: 2023.08.27.

Drogfüggőek lehetnek a Kőér utcai kocsiszínben befogott, fővárosiakra támadó kutyák

Megszületett a határozat annak a két ebnek a sorsáról, akiket szombaton fogtak be a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálatot működtető Segítő Angyalok Állatmentés Kft munkatársai. A kutyákra hosszú rehabilitáció vár, ugyanis kiderült, hogy designer drogokkal is lőhették őket.

2019 óta tartotta rettegésben a főváros lakóit két, támadó kutya, akiknek egy hajléktalan életmódot folytató nő az igazolt tulajdonosa, aki egy 8-10 fős, kutyákkal kolduló banda tagja. Az agresszív társaság általában azokra uszította a kutyákat, akik nem adtak nekik pénzt. Bár az elmúlt években az ebek összesen 9 kerületben támadtak rá az emberekre és állataikra, a hatóságok eddig tehetetlennek tűntek. A legtöbb esetben ugyanis mire a sértettek jelentették az eseteket, a támadók már felszívódtak a helyszínről, így mindig csak ismeretlen tettes ellen indultak közigazgatási eljárások, amiket le is zártak a hatóságok. Néhány esetben azonban sikerült időben kiérnie a köztereseknek, akik felírták az adatokat, és azonosították a kutyákat is chipjeik alapján – ezek a bejelentések aztán a kerületi jegyzőkhöz kerültek, akik szintén nem tudtak határozatot kiadni, mert azokat nem lehetett kézbesíteni a hajléktalanoknak.

A hajléktalan nő vélhetőn a kutyáinak is drogokat adott Fotó: Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat

Eszméletlen gazdájukat védték a kocsiszínben

Augusztus 19-én végül mondhatni szerencséjük lett az állatvédőknek, akik már évek óta harcoltak azért, hogy a két kutya sorsa megoldódhasson. A kutyák igazolt gazdájára ugyanis a 3-as metró Kőér utcai kocsiszínében talált rá a metró vezetője eszméletlen állapotban. Mivel a nőt kutyái védték, sem a rendőrség, sem a mentőszolgálat munkatársai nem tudtak a közelébe menni, így a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat munkatársainak a segítségét kérték. Amikor az állatvédők azonosították a kutyákat, kiderült számukra, hogy ez az a két, már régóta keresett eb, akiket bódult állapotban lévő gazdájuk már több esetben is emberre és állatra uszított.

A Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat segítségét kérte a rendőrség. Fotó: Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat

Hosszú rehab vár a kutyákra

A kutyák azonnal megfigyelés alá kerültek, sorsukról pedig a hatóságok illetékesek döntenek. Érthető módon rengeteg kommentelő aggódott amiatt, hogy esetleg gazdájuk miatt a kutyákat elaltatják. Csikós Viktória, a Segítő Angyalok Állatmentés képviselője a Ripostnak egy jó hírt és egy megdöbbentő információt is elárult. Kiderült, hogy a kutyákat nem küldik el a hosszú útra. A 9 éves kutyának, Lilikének már gazdajelöltje is van. Azonban a teljes gyógyulásig még sok idő fog eltelni, valószínű ugyanis, hogy mindkét eb drogfüggő, gazdájuk designer drogokat adhatott nekik. 

Nagyon hosszú rehabilitáció vár rájuk, most vonyítanak és remegnek, úgy kell elképzelni, mint amikor egy alkoholista ember leszokik

 – mondta el Csikós Viktória lapunknak. 

A kocsiszínben találtak rá az eszméletlen nőre, akit kutyái védelmeztek. Fotó: Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat

Ők most már több napja azon dolgoznak, hogy a területileg illetékes Érdi Járási Hivatalhoz eljussanak azok a bejelentések és esetek, amik a főváros érintett kerületeinek jegyzőinél vannak. 

„Most az Érdi Járási Hivatalnak kell befejeznie azt a munkát, amit a jegyzőknek kellett volna. Az elsődleges állatvédelmi hatóság ugyanis minden esetben a jegyző, viszont egyik kerületben sem született meg sem az elkobzó határozat, sem az eltiltó határozat” – mondja Viktória. A kutyák sorsa azóta végérvényesen és hivatalosan is rendeződött, hiszen időközben megszületett a határozat, a két kutyát a tulajdonosuk nem kaphatja vissza. 

14 nap hatósági megfigyelés után már egy boldogabb jövő felé indulhat Lilike és Armani, és bízunk benne, hogy a jövőben nem fordulhat elő ilyen eset nem csak a fővárosban, de az országban sem

 - mondják. 

Az állatvédők azt mondják, látják, milyen indulatok szabadultak el az interneten a kutyák tulajdonosával szemben. Ők azonban még a történtek ellenére sem ítélkeznek. 

Egy emberről van szó! Neki is szüksége lenne a mentésre, de ez nem a mi feladatunk” – mondja halkan Viktória férje, Csikós Róbert. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

mandiner.hu

„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!