Létrehozva: 2023.08.23.

Jön az állatkertek éjszakája: ezek lesznek a 2023-as programok

Idén tizenkettedik alkalommal rendezik az eseményt, amin ezúttal országszerte 13 különböző állatkert, vadaspark és szafaripark vesz részt. Ilyen lesz az idei állatkertek éjszakája.

Utánajártunk, mely állatkertek, állatos bemutatóhelyek vesznek részt a 2023-as állatkertek éjszakáján, és hogy milyen programokkal várják a látogatókat. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor, a belépőket pedig van, ahol előre is meg lehet váltani. Íme a részletek!

állatkert
Idén is lesz állatkertek éjszakája. Fotó: Bánkúti Sándor

Íme a 2023-as állatkeretek éjszakájának résztvevői

  • Fővárosi Állat- és Növénykert
  • Budakeszi Vadaspark
  • Veresegyházi Medveotthon
  • Jászberényi Állat- és Növénykert
  • Nagyerdei Kultúrpark Debrecen
  • Kecskeméti Vadaskert
  • Miskolci Állatkert
  • Szegedi Vadaspark
  • Veszprémi Állatkert
  • Pécsi Állatkert
  • Richter Autós Safari és Élménypark Nagykőrös
  • Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló
  • Xantus János Állatkert (Győr).

Programok a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Az esemény 25-én 19:00 órakor kezdődik. Lesz fóka show, elefánttréning, cápák közé merülő búvárok, perzsa leopárdok látványetetése, botanikai előadás, kígyósimogató, lószerszámos zsákbamacska kvízjáték a Főkaputéren pedig tűzzsonglőrök és zenés produkciók szórakoztatják a közönséget. A részletes program itt található, online jegyvásárlásra pedig ide kattintva van lehetőség. Jegyárak: babajegy 300 Ft, gyermekjegy 4500, felnőttjegy 6000 Ft.

Ezzel várja az érdeklődőket a Budakeszi Vadaspark

18:30-tól a résztvevők megnézhetik több állat tréningjét, lesz játszóház, medve, sakál és farkas látványetetés, sőt éjszakai rovarászás is, de a törpevasútra is fel lehet ülni. A kaput este 11-kor zárják a szervezők, a jegyárak pedig a következők: 2 éves korig 100 Ft, 14 éves korig 1700, efölött pedig 3600 Ft. A részletes program itt érhető el.

Ilyen lesz az idei állatkertek éjszakája. Fotó: zoobudapest.com

A medveotthon is készül a pénteki éjszakára 

A Veresegyházi Medveotthonban 17 órakor kezdődnek a programok, amik között lesz Predator előadás a kézbarát farkasoknál, bemutatkoznak a játékos ormányos medvék, lesz madárbemutató, lehet hüllőket és pókokat testközelből szemlélni, továbbá lesz előadás az oroszlánokról, tűzvarázs show és piknik mozi is. A részletes programok itt találhatók, a jegyárak pedig a következők: 3-14 év között 1900 Ft/fő, a felnőtt pedig 2500 Ft/fő.

Ezzel készül a jászberényi állatkert

A Jászberényi Állat- és Növénykertben a jegyeket 19:00-tól lehet megvásárolni, a programok pedig fél nyolctól kezdődnek az állatkerti bátorságpróbával. Lesz arcfestés, fénycsapdás rovarbemutató, lufihajtogatás, állatismereti minikiállítás, látványetetés és fényfestés is. A részletes programok itt találhatók, online itt lehet jegyet venni, a jegyárak pedig a következők: a gyermek és nyugdíjas 2000 Ft, a felnőtt 2500 Ft.

Ilyen programok lesznek Debrecenben

A Nagyerdei Kultúrparkban 19:00 és 23:00 között lesznek programok. A szervezők tájékoztatása szerint hangulatos fáklyafény mellett lehet bepillantani az állatkert lakóinak titokzatos éjszakai életébe, a legmerészebbeknek lesz bátorságpróba a Pálmaházban, bemutatkoznak a park legújabb jövevényei, köztük az első debreceni vöröspanda-kölyök, lesz harcművészeti bemutató, LED- és tűzzsonglőrshow és fénycsapdás rovarvizsgálat is. A belépők egységesen kedvezményes, 2800 Ft/fő áron kaphatók.

Ezek a Kecskeméti Vadaskert programjai

Miskolcon is várják az éjszakai baglyokat

Az este során különlegességekkel, érdekességekkel várják a látogatóinkat, akik így egy igazán rendhagyó programon vehetnek részt az állatkertben, hiszen máskor nincs arra lehetőség, hogy betekintést nyerjenek az állatkert lakóinak életébe sötétedés után-írja a Miskolci Állatkert. A jegyárak a következők: felnőtt: 3000 Ft, gyermek 1900 Ft, nyugdíjas 2000 Ft

Éjszakai programok a Szegedi Vadasparkban

Szegeden 18.00-tól várják a látogatókat. Lesznek afrikai kézművesfoglalkozások és hangszerbemutató, koncert és táncház, látványetetés, esti torna borjúfókákkal, éjszakai nasizás a barna medvékkel, kígyósimogatás, rovarles. A belépődíj az esti programokra ugyanannyi, mint napközben, vagyis 3200, felnőttek esetén pedig 4800 Ft. A programokról itt lehet részletesen tájékozódni.

Ennyibe kerül a belépő a Veszprémi Állatkertbe

A kisgyermek (0-2 éves kor között) 300 Ft, a 2-18 év közöttieknek fényképes igazolvánnyal 3800 Ft, a diákjegy 4000 Ft, a felnőtt pedig 5400 Ft. Van nyugdíjas jegy is, amivel részt lehet venni az állatkertek éjszakáján, ez 3800 forintba kerül. A jegyek online is megvásárolhatók a veszpremzoo.jegy.eu oldalon.

 

vöröspanda, állatkert
A debreceni állatkert legújabb jövevényét, a vöröspanda kölyköt is meg lehet majd nézni közelebbről is az idei állatkertek éjszakáján. Fotó: Czinege Melinda / Hajdú-Bihari Napló

A Pécsi Állatkert ezzel készül

Este hattól egészen 23:00 óráig lesznek programok az ottani állatkertben. Többek között lesz arcfestés, fényfestés, csillagászkodás és tűzzsonglőr bemutató. A jegyeket online is meg lehet venni, az árak pedig a következők: a gyerekjegy 2300, a diák 2500, a felnőtt pedig 3500 Ft.

A nagykőrösi szafaripark is várja a látogatókat

Augusztus 25-én egy belépőjeggyel a teljes programon részt lehet venni, kezdve a szafaritól a bemutatókon át az esti koncertekig-olvasható a Richter Autós Safari és Élménypark közösségi oldalán. Ami pedig az árakat illeti: a teljes árú 4500, a gyermekjegy pedig (9 éves korig) 4000 Ft és online is megváltható.

A Tisza-tavi Ökocentrum is készül a péntek estére

Poroszlón egzotikus hüllőkkel találkozhatnak az érdeklődők, Ember a vízben címmel látványos búvármerülést figyelhetnek meg az Óriásakvárium alagútjából, naplemente csónaktúrára is lehetőség lesz, valamint LED zsonglőr bemutató is szórakoztatja majd a látogatókat! A jegyár este hat órától csak 1500 Ft, a programok pedig este 10-ig tartanak. További információk itt érhetők el.

tűzzsonglőr, zsonlőr
Több helyen lesz tűzzsonglőr az idei állatkertek éjszakáján. Fotó: KOVÁCS PÉTER / Hajdú-Bihari Napló

Programok a Xantus János Állatkertben

A győri állatkertben a program 17:00 órakor a „nemszeretem” állatokkal kezdődik, emellett állati maradványok, koponyák, szőrök, bőrök, páncélok tapogathatók végig. El lehet csípni Kimchit, a görényt, Bubut, az uhut, Szotyit, a szurikátalányt, lesz makijóga, ormány teke és orrszarvú szemüveg játékok és éjszakai túra is. A részletes program itt található, a jegyárak pedig a következők: felnőtt 4900, gyerek 3600 Ft.

Ilyen volt a tavalyi rendezvény a fővárosban:

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 796. napja – Újra visszavonulásra kényszerültek az ukrán csapatok, egyre rosszabb a helyzet a fronton

ripost.hu

Gáspár Laci üzent: Még a saját székletét is többre tartja, mint a követőjét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

INSIDER

Kiderült, mikortól lesz olcsóbb az üzemagyag – Érdemes még egy kicsit várni a tankolással

INSIDER

Top5: Brutális karambol Környén, hazugsággal kampányolt Magyar Péter, tizenkét ember vert félholtra az utcán egy férfit…

INSIDER

Változtak az otthonfelújítási támogatás feltételei: többen és könnyebben élhetnek a lehetőséggel!