Létrehozva: 2023.09.17.

„Ez az út nagyon hosszú, de rendkívül élvezetes is" – profi testépítő lett a 24 éves békéscsabai lány

Bohus Regina hat éve foglalkozik testépítéssel versenyszerűen, előtte erőemelő volt. A 24 éves békéscsabai lány azóta profi kártyát kapott, Dániában pedig a legjobb női versenyzők között negyedikként végzett.

Hosszú évek, edzés, diéta és sok-sok lemondás, a végén viszont mindent megér dobogón állni a versenyek végén – ez a testépítés, amit a békéscsabai Bohus Regina közel hat éve űz versenyszerűen. A 24 éves fiatal lány számára sosem volt ismeretlen a műfaj, hiszen korábban erőemelő volt, februárban pedig kézhez vehette a gyógytestnevelő-testnevelő és egészségfejlesztő mesterdiplomáját is. A délalföldi lány vallja: az év minden napján tudja kamatoztatni azt, amit magáról tanul a felkészülések alatt, hiszen mentálisan és fizikailag is komoly munka van a versenyek mögött.

Regina nagyon szeret sütni, főzni és a művészetek is érdeklik. Fotó: Bohus Regina

A testépítéshez következetesnek, kitartónak és türelmesnek kell lenni 

A tónusos és szép, sportos test mögött valójában hosszú évek munkája áll, amit pontosan tud az, aki már járt edzőteremben. A folyamatos edzés és rendszeres diéta mellett mentális téren is topon kell lenniük a versenyzőknek, a felkészülés pedig minden versenyzőnél más. Regina a versenyek előtt 14-16 hétig diétázik, de mivel testépítő edzőként és trénerként dolgozik és szinte folyamatosan készül a versenyeire, így egész évben gyúr. Nem is hiába, hiszen a 24 éves sportoló rangos nemzetközi versenyeken méretteti meg magát, elképesztő eredményekkel. 

„Tavaly több nemzetközi versenyen is részt vettem, és mindig kiemelkedő helyen végeztem, amire rendkívül büszke vagyok. Voltam Varsóban, Bukarestben és Koppenhágában is. Az utóbbira vagyok a legbüszkébb, mert Dániában sikerült megszereznem a profi kártyát és aznap a profik között 4. helyezést értem el nagyon nagy női versenyzők mellett" – mesélt sikereiről a fiatal versenyző, aki idén profi testépítőként szeretné megmérettetni magát Európában. 

„Mindig igyekszem tanulni az előző hibákból és egy új, jobb diétát megálmodni, természetesen jobb formával, mint azelőtt" – tette hozzá.

Azért szeretem a testépítést, mert iszonyatosan érdekes látni, ahogy az emberi test átalakul. Nagyon sok energiát kivesz egy-egy verseny, így addig megyek, amíg mentálisan és fizikálisan is jól érzem magam ebben

– vallott céljairól Regina, aki sosem gondolta volna, hogy a testépítésben lesz majd sikeres. A sok elismerés mellett azonban lemondásokkal is jár ez a sport, hiszen a versenyek időpontjához és a diétához is időzíteni kell olykor a programokat. Regina szerint azonban olyan családdal és barátokkal, mint az övé, minden lehetséges. 

A női versenyzőknek bikiniben kell megmutatniuk az izmaikat. Fotó: Bohus Regina

A testi-lelki egyensúly mindenek felett

A békéscsabai testépítő szerint a testi felkészülés mellett ugyanolyan fontos a mentális tréning is, hiszen nem csak az izmoknak, de a léleknek is bírnia kell a terhelést. 

Az általános sportelméleti, pszichológiai és fizikai képességek fejlesztését igyekszem képviselni. És ez nemcsak a testépítés. Az én szemléletemet bármilyen sportágba bele lehet illeszteni

 – mesélte a sportoló, aki azt tanácsolja azoknak, akik hasonló eredményekre vágynak a testépítés terén, hogy legyenek türelmesek, kitartóak és következetesek. 

Következetesen építsék fel a hetet, hónapot, félévet és évet, mind étel, edzés és mentális tréning szempontjából. Egy olyan edzőt válasszanak, akinek a stílusa és szakmai hozzáértése kielégíti az igényeiket, és ne féljenek nemet mondani, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt elképzelték. Ez az út nagyon hosszú, de rendkívül élvezetes is, és rengeteget tanulhat az ember saját magáról és a környezetéről"– zárta gondolatait a testépítő, aki idén budapesti versenyen is indul, de az ország határain kívül is öregbíti majd hazánk hírnevét. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, miért balhézott össze a liverpooli Szalah és Klopp

origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

INSIDER

Kiderült, mikortól lesz olcsóbb az üzemagyag – Érdemes még egy kicsit várni a tankolással

INSIDER

Top5: Brutális karambol Környén, hazugsággal kampányolt Magyar Péter, tizenkét ember vert félholtra az utcán egy férfit…

INSIDER

Változtak az otthonfelújítási támogatás feltételei: többen és könnyebben élhetnek a lehetőséggel!