INSIDER

Szerző Kóré Károly

Létrehozva: 2023.11.10.
Módosítva: 2023.11.11.

"Egy baklövéssel tönkrement az életem" – megszólaltak a Ripostnak a lopáson kapott kórházi dolgozók

Megdézsmálták egy üdítőautomata tartalmát az egyik budapesti kórházban. Az ügyből hatalmas balhé kerekedett, az ápolónőknek, a biztonsági őröknek és egy betegszállítónak nem volt maradása.

Szerző Kóré Károly

Élete egyik legnagyobb hibáját követte el a budapesti kórház több alkalmazottja. Kifosztották a folyosón levő italautomatát, amivel az azt üzemeltető cégnek 150 ezer forintos kárt okoztak. Az intézményvezetőnek nem volt más választása, megvált a dézsmálásban részt vevő néhány dolgozójáról. A Ripost megtalálta az ügy két érintettjét. Attila szégyelli a történteket és lapunkon keresztül is szeretne bocsánatot kérni az automata üzemeltetőjétől, a kórházi munkatársaktól, illetve a családjától. Éppen azért vállalta a nyilvános szereplést, hogy a hibájából mások is tanuljanak.

Attila megbánta a baklövését Fotó: Olvasói

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy néhány folyosói pletykától eltérően az automatát nem ők feszítették fel vagy nyitották ki. Bizonyára az automatát üzemeltető vállalkozás alkalmazottja elfelejtette vagy sikertelenül próbálta bezárni. Amikor a cég észrevette a hiányt, azt jelezte a kórháznál, ahol hivatalból vizsgálatot indítottak.

Az ápolónő kolléganőmmel megszomjaztunk, és úgy döntöttünk, vásárolunk egy-egy üdítőt az automatából. Észrevettük, hogy a gép ajtaja egy mintegy 5 centis résnyire nyitva lett hagyva. Hoztunk egy rossz döntést: kivettem a gépből három félliteres kólát, a kolléganőm pedig egyet. Nem voltunk mohók, nem estünk túlzásba

– mondta a volt alkalmazott és hozzátette: utána a példájukat többen is követték, ám csak hetet azonosítottak a kórház biztonsági kamerás felvételei alapján. 

"Tudok olyan kollégáról, aki tíznél is több üdítőt kivett fizetés nélkül, mégis megúszta" folytatja Attila. "Rajtunk kívül a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őrök, illetve egy másik osztályon dolgozók is elveszítették az állásukat."

"A döntést csütörtökön közölték, de pénteken még be kellett mennem dolgozni. Segítségképpen felajánlották, hogy közös megegyezéssel távozzunk, így a kilépődokumentumunkon a tényleges okot nem kellett feltüntetni. Egyelőre nem tudom, mi lesz velem. Kemecsén születtem, 27 éve élek Budapesten. Saját lakásom nincs, a feleségemmel és a tőle származó két nevelt gyermekemmel lakom egy bérelt lakásban. Az egyik 25 éves, a másik 19 és még iskolás, vagyis támogatnom kell. 

Megértem, hogy megszüntették a munkaviszonyomat, bár három üveg kóláért túlzásnak tartom.

 Az igazgató úgy fogalmazott, hogy tettünk a kórház jó hírnevének ártott, ugyanakkor roppantmód elszomorít, hogy az ostoba baklövésem ennyire súlyos következménnyel járt" – fogalmazott Attila. Annak viszont örül, hogy a kár megtérítésére való tekintettel az automata üzemeltetője eltekintett a rendőrségi feljelentéstől.

Bangkok,,Thailand,-july,1,,2018:,Workers,Restocking,Vending,Machine.
Az árufeltöltő hagyhatta nyitva az automatát  (képünk illusztráció) Fotó: NATA FUANGKAEW

"A teljesített műszakok számától függően 400-450 ezer forintot vittem haza. Nem kerestem rosszul, de félretenni már nem tudtam a jövedelmemből, hiszen a lakásbérlet mellett autót is fenntartok, és a családról is gondoskodnom kell. Sokáig egyedül voltam keresőképes, a feleségem csak a közelmúltban tudott elhelyezkedni, ezért is fontos, hogy mihamarabb munkát találjak. Az ünnepek előtt azonban ez nem egyszerű" – fejezte be betegszállító.

Korábbi munkatársa szintén tisztában van vele, hogy súlyos hibát követett el, amikor fizetés nélkül kivette a kólát az automatából.

Megbántam, amit tettem. Egy flakon kóla nem ért annyit, hogy mindent elveszítsek, de sok támogatást kaptam a most már csak volt kollégáimtól. Biztattak, hogy ne adjam fel és biztosítottak róla, hogy ugyanúgy szeretnek. Ez sokat jelent nekem, mint ahogy az a tudat is, hogy szakmai hibát sosem követtem el

 – mondta az ápolónő. Mindketten azért vállalták a nyilatkozatot, hogy felhívják a figyelmet: egy kis botlás is súlyos következményekkel járhat, és hogy tudassák: megbánták, ami történt, velük többet biztosan nem fordul elő hasonló. 

 

Szerző Kóré Károly

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

origo.hu

A lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria