INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2023.11.03.

Könnyfakasztó pillanat: a hároméves, izomsorvadásban szenvedő Ádin végezhette el a kezdőrúgást a Fradi-meccsen

Kneifel Ádinról egy éve derült ki, hogy súlyos, örökletes genetikai betegségben, Duchenne-szindrómában szenved. A kisfiú gyógyulását egy kísérleti szakaszban lévő, külföldi génterápia segítené, az összege azonban hatalmas. Most a Fradi is Ádinék mellé állt.

Közel egy éve, pont karácsony előtt árnyékolta be a Kneifel család ünnepi hangulatát a diagnózis: Az akkor kétéves kisfiuk egy súlyos, örökletes genetikai betegségben, Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved. A lassan hároméves csupa mosoly és életvidám Kneifel Ádinnak egyetlen esélye a gyógyulásra egy új, kísérleti fázisban lévő génterápia. Enélkül a gyönyörű kisfiú izmai évről-évre sorvadnak és egyre többet veszít el erejéből. A szülők nem adják fel. Amint megtudták, hogy talán lesz Ádin számára génterápia elkezdték a gyűjtést a drága gyógyszerre. Most a Ferencvárosi TC is a család mellé állt: november 1-i meccsükön a kisfiú végezhette el a második félidő kezdőrúgását.

Ádin végezhette el a második félidő kezdőrúgását a szerdai Fradi meccsen  Fotó: olvasói fotó

„Hatalmas élmény volt neki a közeg, a pálya és a B közép skandálása"

Ádin egy olyan örökletes betegségben szenved, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével és korai halálozással jár. Az izmok sorvadását genetikai hiba okozza. A betegség gyermekkorban jelentkezik és kisfiúknál jellemzőbb. Az ilyen betegek számára sokáig nem volt génterápia. Az orvosok szteroidokkal tudták szinten tartani a kisfiúk állapotát, de végső megoldást nem kínálhattak a betegeknek. A remény azonban nemrég mégis felcsillant: egy amerikai génterápia segíthetne a beteg kisfiún, az ára azonban 3,2 millió dollár, azaz körülbelül 1,1 milliárd forint. A gyógymódtól csak a terápia engedélyeztetése és a szükséges összeg választja el a családot. 

Ez a génterápia nagyon drága, több millió dollár. Nem beszélve arról, hogy ki kéne hozzá költöznünk Amerikába 4 hónapra az előzetes és utólagos vizsgálatok miatt. Fel kell rúgnunk miatta az egész életünket, de ha megkapja az engedélyt, akkor nem állunk meg. Ha kell, Amerikáig is elviszem a kisfiamat és összegyűjtöm a pénzt, bármi áron

– nyilatkozta korábban Ádin édesanyja, Anikó a Metropolnak. A bajban és a gyűjtésben azonban nincs egyedül a család: Anikóék nemrég kapcsolatba léptek a Ferencvárosi TC-vel, akik azóta el sem engedik Ádin kezét. 

Pászka Lóránd hátvéd mezszáma szerepel Ádin mezén is, valamint vele végezte el a kezdőrúgást is  Fotó: olvasói fotó

Ádin saját Fradi mezében sétálhatott be a pálya közepére

A debreceni család a HSA cégcsoporton keresztül jutott el a Fradihoz Ádin történetével. A Ferencváros a család megkeresésére készséggel reagált, sőt, készítettek egy saját mezt is a kisfiúnak az alapítvány nevével és Pászka Lóránd hátvéd mezszámával. A tornaklub maga ajánlotta fel a családnak, hogy a november 1-i Magyar Kupa Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a második félidő kezdőrúgását lőhetné Ádin, szülei segítségével. 

Ádinnak hatalmas élmény volt az a közeg, amivel fogadtak minket. Különösen tetszett neki a B közép skandálása. Ő még kicsi, nem érezte zavarba magát ennyi ember előtt, jól érezte magát a pályán, szívesen szaladgált volna még. Nekünk szülőknek is hatalmas élmény volt ilyen helyzetben látni a kisfiunkat, nagyon barátságos volt ott velünk mindenki, egy igazán jó közösség

– mesélt a felejthetetlen élményről Anikó a Ripostnak. A debreceni család történetét ráadásul a meccs közben be is mutatta a szurkolóknak a kommentátor, így sok tízezer ember ismerhette meg Ádin betegségét és álmát, a génterápiát. 

„A hihetetlen élményen kívül Pászka Lóránd mezét is megkaptuk, amit pár nap múlva fogunk licitre bocsátani. A licit nyertese a mez teljes árával Ádin gyógykezelését támogatja majd. Ez azért is különleges nekünk, mert Ádin mezén is Lóri mezszáma van és vele végezhette el a kezdőrúgást is" – tette hozzá az anyuka. 

Ádin kezdőrúgását hatalmas tapssal ünnepelték a stadionban  Fotó: Médiaklikk / M4 

Messze még a cél, de nem adják fel

Ádin gyűjtése már szélsebesen száguld a célfelé. Bár még messze az 1 milliárd forintos végösszeg, a kisfiú mellé rengetegen beálltak. A Fradin kívül Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere is felajánlott egy gitárt licitre, hogy ezzel segítsék közelebb Ádint a génterápiához. Jelenleg 20-21 millió körül tart a gyűjtés, a szülők pedig nem adják fel. Ha valaki szeretne a Fradi és a Tankcsapda példájára segíteni Ádinnak az az alábbi Facebook-bejegyzésben található számlaszámon megteheti, amiért a szülők nagyon hálásak.

INSIDER

„Nem tudom felfogni, miért velünk történik mindez” – míg a hatéves Marci agydaganattal küzd, édesapja szívinfarktust kapott

A Recsken élő Szabó család nagy bajba került.

INSIDER

„Nem tudom felfogni, miért velünk történik mindez” – míg a hatéves Marci agydaganattal küzd, édesapja szívinfarktust kapott

A Recsken élő Szabó család nagy bajba került.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Hajdú-Bihar vármegyei jelöltjeire!

origo.hu

Brutális képek a háború pokláról

borsonline.hu

Nem titok többé: íme Gordon Ramsay tökéletes, ropogós sültkrumpli receptje

vg.hu

Kikerekedett az elemzők szeme az erős GDP-adatok láttán: ők is csak találgatnak, mi lehet a háttérben

metropol.hu

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

mandiner.hu

Kizárta a NATO-katonák ukrajnai bevetését a brit külügyminiszter

origo.hu

Hatalmas titkokat árultak el a Házasság első látásra szereplői

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. május 4-5.: Meghatottság, öröm

ripost.hu

Köllő Babett bevállalta, teljesen kiakadtak az emberek: "Én világgá szaladtam volna"

ripost.hu

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

ripost.hu

Fájdalmas útra készül Meghan és Harry herceg

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Már a legszörnyűbbtől tartanak: TBC-kezelés után veszett nyoma Renátának

INSIDER

"Lehet, hogy még közöttünk jár" - Még mindig keresik a szentesi Andrea gyilkosát, rettegnek a helyiek

INSIDER

Sokarcú lesz a tavasz folytatása: köd, zápor, napsütés, és erős szél is lehet

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki