INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.02.17.

„Talán kezd visszatérni a tudata” – Így próbál kommunikálni a kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsi?

Belgiumban kapott új esélyt az életre Szilágyi Ricsi ralipilóta, akinek a szíve még 2022 májusában állt meg egy pályabejárás közben. A fiatal édesapa azóta éber kómában van, állapotán most egy belgiumi klinikán próbálnak segíteni, hogy visszatérhessen családjához.

Szerző Kis Dalma Róza

Lassan egy hónapja zajlik Szilágyi Ricsi ralipilóta és bajnok navigátor rehabilitációja Belgiumban. A fiatal édesapa 2022 májusában esett össze a Dunakanyar Rally pályabejárása közben, amikor minden előzmény nélkül megállt a szíve. Az édesapa másfél éve fekszik éber kómás állapotban: felesége és egyéves kislánya várja őt haza. Nemrég azonban hatalmas fordulatot vett a család története: összegyűlt 40 millió forint arra, hogy Ricsit egy belgiumi klinikán kezeljék és esélyt kaphasson visszatérni régi önmagához.

Ricsi és Krisztina regénybeillő élete 2022 májusában fordult ki a sarkából, amikor Ricsi kómába esett  Fotó: Parti Krisztina

Kommunikálni próbálhat 

Szilágyi Ricsi felesége, Krisztina próbál heti rendszerességgel hírt adni a belgiumi kezelésről követőiknek, akiknek hála összegyűlt a kezelésre szükséges összeg. Legutóbb arról számolt be, hogy éber kómás férje már robot segítségével kilométereket sétál és képes ülve is megtartani magát. Ennek már két hete. Február 12-én Krisztina újra jelentkezett, megdöbbentő hírekkel: úgy tűnik, hogy Ricsi kommunikálni próbál, talán a tudata is  visszatér.

Az elmúlt napok kissé kettősek voltak. Nem sok pihenés volt a kis csapatnak, Ricsi nyugtalan volt több nap is. Sokat kiabált, nem sokat aludt éjszaka sem. Az orvos szerint 3 opció lehet. Fájdalom, próbál kommunikálni, jön vissza a tudat és a sok infó, inger váltja ezt ki belőle. Természetesen fájdalomcsillapítót kap, így erre nem gondolnánk 

– számolt be róla Ricsi felesége, aki az elejétől fogva hitt abban, hogy Ricsi kezelésére összegyűlik a pénz és végre esélyt kap férje arra, hogy visszatérjen hozzájuk.

„Elkezdődött a mai napon az agystimuláció is. A terápiák közben alkalmazzák 30 percig. Az elején még kisebb mennyiségben és Ricsi reakcióit figyelve fokozatosan növelik majd. Előreláthatólag 20 alkalmat kap, aztán mérlegeli az orvos a továbbiakat" – írta Krisztina a helyzetjelentő posztjában, hozzátéve, hogy tudták, hogy lesznek nehéz időszakok is, de ezen is túl lesznek, ahogy az eddigieken is.

Viszont volt olyan nap is amikor nagyon jókedvű volt és nagyon sokat mosolygott. Hétvégén a napos időben másfél órát tudtunk sétálni, Ricsi ügyesen bírta a kerekesszékben

 – zárta gondolatait Krisztina, aki bízik a legjobbakban és képes elmenni a legvégsőkig, hogy férje visszatérjen hozzá és közös kislányukhoz, Jankához.

Egyéves kislánya bújik hozzá és öleli édesapját, aki már Janka születése előtt is éber kómában feküdt  Fotó: Facebook/Együtt Ricsi gyógyulásáért

„Tudom, hogy egyszer meggyógyulsz...”

Szilágyi Ricsi nem csak bajnok navigátor és ralipilóta, de egyben férj és 2022 decembere óta már édesapa is. 1 éves kislányával, Jankával azonban még nem találkozhatott úgy, ahogyan azt eredetileg tervezték, hiszen Ricsi már éber kómában volt, mikor a kislány megszületett.

Ennek ellenére Krisztina gyakran vitte Jankát édesapjához a kórházba, a kislány pedig bújik Ricsihez és puszilgatja őt. A rehabilitáció egy új esélyt ad a családnak arra, hogy együtt legyenek, Ricsi pedig végre ténylegesen megismerhesse Jankát, a kislányát.

Nekünk a legfontosabb hogy Ricsit visszakapjuk, hogy tudjon fejlődni, hogy a lehető legjobbat tudják kihozni belőle. Valamint, hogy a kicsi Jankának legyen apukája, aki aktívan részt tud venni az életében. Ha kell, az egész világot bejárjuk, csak kapjuk Őt vissza…

– zárta gondolatait Krisztina, aki mindent megtesz éber kómában fekvő szerelméért és családjuk egységéért. A belga klinikán még körülbelül 8 hét rehabilitáció vár a családapára, aki erején felül küzd azért, hogy kitörhessen az éber kómából és végre magához ölelhesse családját. 

 

Szerző Kis Dalma Róza

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

borsonline.hu

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

„Mink mostanában így” - Vele osztja meg az ágyát Kárpáti Rebeka

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ez a férfi gyilkolhatott Szentesen, elfogatóparancsot adtak ki

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!