Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.04.27.

Százezrek követelik Joe Biden lemondását, már több demokrata is ellene fordult!

Egyre kellemetlenebb részletek derülnek ki a demokrata politikus szexuális zaklatásával kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy már a demokratáknak is kezd kínossá válni ez az ügy.

Ahogy arról a RIPOST korábban beszámolt, Joe Biden Demokrata párti elnökjelöltet szexuális zaklatással vádolja a politikus korábbi asszisztense, Tara Reade.

Barack Obama egykori alelnökének az ügye már régóta ismert volt a sajtó előtt, de az elnökválasztási kampány miatt most nagyobb nyilvánosságot kapott.

Joe Biden korábbi alelnök (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

Joe Biden korábbi asszisztense, Tara Reade egy hetekkel ezelőtti rádiós interjúban elevenítette fel ismét a történetét. A nagy port kavart adásban az 56 éves nő elmondta, hogy 1992 decembere és 1993 augusztusa között dolgozott, az akkor delawarei szenátorként politizáló Bidennek, aki többször zaklatta, sok esetben nem megfelelő módon közeledett felé, sőt, egy alkalommal meg is ujjazta(!) őt.

A rádióadás óta Tara Reade olyan neves amerikai lapoknak adott interjút az üggyel kapcsolatban, mint a New York Times és a Washington Post. Az 56 éves nő beszámolói alapján Joe Biden 1993-ban egy alkalommal a falhoz szegezte, majd az inge, illetve a szoknyája alá is benyúlt, az akarata ellenére. Tara akkor még félt a hatóságokhoz fordulni a zaklatás miatt, de saját bevallása szerint április 9-én mégis feljelentést tett a demokrata politikus ellen a washingtoni rendőrségen, mert nem szeretné, hogy a lányai egy Biden vezette Amerikában nőjenek föl.

Tara történetének hitelességét természetesen sokan megkérdőjelezik. A napokban azonban felkerült az internetre Larry King híres betelefonálós műsorának (Larry King Live) egy 1993-as adása, amiben egy neve elhallgatását kérő nő azt állította, hogy a lánya egy szenátornak dolgozik, és van egy története, amit mindenképp el kellene mondania a sajtónak, csak a politikus jó hírneve miatt ezt mégsem teszi meg. A nő egy kaliforniai kisvárosból, San Luis Obispo-ból telefonált be az élő adásba, pont onnan, ahol ebben az időben Tara édesanyja is élt. Tare Reade később a Twitter-oldalán megerősítette, hogy édesanyja Jeanette Altimus hangja hallható a majdnem 30 évvel ezelőtt rögzített televíziós adásban.

Joe Biden ügyében végül fordulópontnak bizonyult a Larry King műsorából kivágott részlet és #DropOutBiden (dobják ki Bident) hastaggel több százezren kezdték el követelni a Twitteren, hogy a demokrata elnökjelölt lépjen vissza az választástól és tisztázza magátírja a Breitbart.

Joe Biden támogatói szerint azonban nem alakult ki valódi tiltakozóhullám az Egyesült Államokban a politikus ellen, és a lemondását követelő Twitter-bejegyzéseket valójában orosz trollok generálták a nagy közösségi oldalon.

Az elképzelés, miszerint „ismét” Oroszországból akarnak beavatkozni Amerika belügyeibe, meglehetősen hadilábon áll, ugyanis a Demokrata Párt több prominens képviselője is Biden lemondását sürgeti. Többek között Hillary Clinton tanácsadója, Peter Daou is arról írt a közösségi oldalán, hogy az lenne a legkorrektebb, ha a kialakult helyzet miatt Biden nem indulna az elnökválasztáson.

 

A Twitter-megosztások alapján ráadásul még csak nem is republikánus szavazók követelik a legharsányabban Biden lemondását, hanem Bernie Sanders támogatói. Ők valószínűleg abban bíznak, hogyha Biden bejelentené a visszalépését, akkor a szociáldemokrata vermonti szenátor lehetne Donald Trump kihívója novemberben esedékes elnökválasztáson.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ettől a brit lépéstől rettegett Európa, küszöbön a világháború

origo.hu

Nagyon kemény üzenetet küldött Harry rákbeteg apjának, III. Károly királynak

borsonline.hu

Hideg zuhany: másfél év után válik a tévés műsorvezető, felesége zokogva tálalt ki

magyarnemzet.hu

Lezárták a testőrök Magyar Péter kocsiját a debreceni vonaton

metropol.hu

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 6.: a Vízöntőt meglepetés éri, az Oroszlán áttör egy falat

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Családi tragédia történt: három ember meghalt, egy súlyos állapotban fekszik a kórházban

KÜLFÖLD

Szívszaggató: két fiatal nő meghalt, egy kisbaba pedig eltűnt!

KÜLFÖLD

Tragédiába torkollt a hétvégi kiruccanás: horrorbalesetben halt meg az 5 egyetemista jó barát

KÜLFÖLD

Kamilla bevallotta: ezt kell tennie III. Károly királlyal a betegsége miatt