KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.03.14.

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

Frankfurt után már Köln belvárosa is ünnepi díszben feszít. Ezúttal azonban nem a közelgő húsvét ad okot az ünneplésre, hanem a muszlimok böjti hónapja, a Ramadán.

Németország egyre gyorsabban iszlamizálódik. Korábban a német városokat is csak akkor öltöztették ünnepi köntösbe, ha keresztény ünnepek közeledtek, főként az adventi időszak volt kiemelt ebből a szempontból. Ezen a héten azonban ismét világító ünnepi feliratok és fények árasztották el Frankfurt és Köln belvárosát. 

Boldog Ramadánt! - ez áll a migránsok által elözönlött keresztény Németország ünnepi tábláján. Vajon Afganisztánban is így ünneplik a muszlimok a karácsonyt? Fotó: AFP

 

Németország egyes részein annyira túlnyomják a multikulti iránt érzett túlfűtött érzelmeket, hogy lényegében elfeledkeznek a saját gyökereikről, hagyományaikról. 

Miközben próbálják a karácsonyt eltörölni és helyette téli ünnepnek nevezni a kereszténység legfontosabb ünnepét, addig az említett városokba olyan muszlim ünnepeket importálnak, mint a Ramadán. 

Köln és Frankfurt városvezetése egyébként a felháborodott hangokra úgy reagált, hogy ők csak London példáját követik, ahol a nagyszámú muszlim lakosság miatt már tavaly is ünnepi fényárba öltöztették a brit fővárost. Közben az is kiderült, hogy míg Kölnben adományokból finanszírozzák a fényeket, addig a frankfurti adófizetőknek ez 100 ezer euróba (kb. 40 millió forint) kerül - írja a Bild

Próbálják eltörölni a karácsony szellemét

Amint arról korábban már beszámoltunk, egyre több német városban nevezik a karácsonyt év végi ünnepnek vagy fenyőünnepnek, esetleg téli ünnepnek. A Mikulás helyett pedig a Télapó a politikailag korrekt kifejezés. Mindezt pedig azért, hogy ne bántsák meg érzéseikben a nem keresztény lakosságot, vagyis a muszlim bevándorlókat.

Street Ramadan Lights In Cologne
Így köszöntik a Ramadánt tartó muszlimokat a német városban. A szó a muszlim böjt iránti együttérzést és tiszteletet fejezi ki. Fotó: NurPhoto via AFP

Az eltörlés-kultúra ráadásul már a gyermekek rovására megy.

 Egy hamburgi óvoda döntése miatt tört ki heves vita Németországban. Az intézmény vezetősége tavaly ugyanis úgy döntött, hogy szakít a hagyományokkal és nem tartanak semmilyen keresztény ünnepet. Az előszobában nem lesz karácsonyfa és a csoportszobákat sem öltöztetik ünnepi köntösbe. Az óvoda egy olyan környéken üzemel, ahol az elmúlt években rengeteg építkezés zajlott, ennek köszönhetően pedig rengeteg fiatal bevándorló család talált ott új otthonra.

Mi az a Ramadán? 

Ramadán, az iszlám holdnaptár 9. hónapja, amely alatt a muszlimok napkeltétől napnyugtáig böjtölnek. A hívőknek 30 napos böjtöt kell tartaniuk, amitől a test és a lélek megtisztulását várják. Napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a nemi élettől, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát. Felmentést csak a 14 éven aluli gyermekek, az utazók, a terhes és szoptatós anyák, a csatában harcolók és a betegek kapnak. A beteg és az utazó köteles később az elmulasztott napokat bepótolni. Mivel a böjt a nap járásától függ, északabbra fekvő országokban akár hajnali három órától este kilencig is érvényesek lehetnek a tilalmak.

A ramadán másik lényeges eleme a vallásos elmélyülés. A hívők naponta ellátogatnak a mecsetbe, ahol a Koránt tanulmányozzák, és a ramadáni estéken az esti imát követően taravih imát végeznek, mely nyolc, húsz vagy harminckét rakából, azaz imaszakaszból áll.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek május elejéig sosem látott karmikus szerencsében lesz része

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

metropol.hu

Most kiderült: ez lett végül a Házasság első látásra párjaival

mandiner.hu

„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Hat évig szenvedett pánikrohamoktól a 29 éves anya, mire kiderült a valódi ok

KÜLFÖLD

Új szívre van szüksége egy tündéri kerekesszékes kisfiúnak

KÜLFÖLD

Elképesztő: virágültetés miatt bírságoltak meg egy idős asszonyt

KÜLFÖLD

Megrázó fordulat a kis Maddie ügyében, ettől a rendőrök is összeomlottak