Létrehozva: 2020.07.16.

BBC: a határokat meg kell nyitni, csak a tömeges bevándorlás segíthet a nyugati országokon

A brit közszolgálati média egy tudomány köntösbe öltöztetett szélsőbaloldali propagandacikkben nyíltan kiállt tömeges bevándorlás mellet. Szerintük minél több migránsra lenne szükség, ugyanis egyedül ezzel lehet kompenzálni a nyugati országok folyamatosan csökkenő termékenységi mutatóit.

„Termékenységi ráta: az újszülöttek számának drasztikus visszaesése” címmel szerdán megjelent egy terjedelmes cikk a BBC oldalán, melyben mindenféle tudományosnak ható érveket hoznak amellett, hogy a nyugati ország termékenységi rátájának folyamatos csökkenése miatt ki kellene kinyitni a határokat, teret engedve ezzel a tömeges és kontroll nélküli bevándorlásnak.

A cikk szerzője, James Gallagher azzal az erős kijelentéssel kezdi a gondolatait, hogy a nyugati országok visszaeső termékenységi mutatóit „sikertörténetként” kéne felfogni, ugyanis a nők kilátásai jócskán javulnak a munkaerő piacon, ha kevesebb gyereket vállalnak.

A lapnak nyilatkozó demográfiai szakértő, Christopher Murray az ENSZ adataira hivatkozva azt mondta, hogy a nyugati országok többségében már bőven 2 alatt van a termékenységi mutató, azaz a nők átlagosan 1 vagy 2 gyermeket vállalnak. Ebből pedig az következik, hogyha nem érkezik emberutánpótlás kívülről, akkor Európa, Észak-Amerika, Japán és Ausztrália lakossága akár a felére is csökkenhet 2100-ra. Murray szerint a természetes népességfogyás alapjaiban fogja megváltoztatni a társadalmunkat, de ez nem feltétlen lenne rossz dolog. A kisebb népességéggel ugyanis csökkenne a szén-dioxid kibocsátás, az erdőirtások száma és a mezőgazdasági területek egy részére visszaköltözhetne a természet.

Murray azonban hangsúlyozta, hogy a pozitív hatások ellenére sem járható út a folyamatos népességfogyás a nyugati ország számára. Egy elöregedő társadalomban ugyanis folyamatosan csökken a munkaképes lakosság aránya, tehát csökken a termelékenység, illetve az állam adóbevételei is. Ez rövid távon totális csődhöz vezetne a fejlett országokban, ezért ki kell nyitni a határokat, lehetővé téve ezzel a tömeges bevándorlást, hiszen a migránsok képesek betölteni a kevés újszülött jelentette űrt. Murray szerint erre Svédország a legjobb példa, ahol ezzel a módszerrel sikerült megállítani a népességcsökkenést.

„Rengetek nyugati ország, köztük az Egyesült Királyság is a tömeges migrációval kompenzálta a folyamatosan csökkenő termékenységi mutatókat az elmúlt évtizedekben. Jelenleg azonban minden jel arra utal, hogy ez nem sokáig lesz számunkra lehetőség, ugyanis a világ valamennyi országában a kettő alá fog esni a termékenységi ráta. Hamarosan minden ország a népességfogyás problémájával fog küzdeni. Most kell kinyitni a határainkat és beengedni mindenkit, később ugyanis már senki sem akar majd jönni. Ez egy történelmi lehetőség, fontos lenne, hogy kihasználjuk” – fogalmazott a lapnak Murray.

A tömeges migráció mellett szóló érvek alátámasztására a BBC megszólaltatta a London University College (UCL) egyik professzorát, Ibrahim Abubakart, aki véletlenül maga is közel-keleti bevándorló. A szakember szerint globális szinten kell újragondolni a nemzetközi politikát annak érdekében, hogy nyugaton elkerüljük a demográfiai összeomlást. Például jó volna a munkaképes korú népességet egyenletesen elosztani a Földön, mert ez kulcsfontosságú az emberiség felvirágzása érdekében. Szerinte a Szaharától délre található afrikai országokból lenne célszerű életerős fiatalokat Európába hozni, ugyanis jelenleg a világon itt a legnagyobb a népességnövekedés üteme.

A tudomány köntösbe öltöztetett propagandacikk záró gondolataként a szerző megjegyzi, hogy minden próbálkozás (a tömeges migrációt leszámítva), ami termékenységi rátát kívánná növelni, vélhetően szembe menne a demokratikus és európai értékekkel. Szerinte ugyanis a nyugati típusú társadalmi berendezkedésben jelenleg a nők csak akkor vállalhatnának több gyereket, ha megfosztanánk őket az oktatáshoz vagy fogamzásgátláshoz való hozzáféréstől.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

life.hu

Undorító szokásáról vallott Jessica Biel

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Gyűlölöm az életem” – Betegsége miatt pokoli kínokat él át mindennap egy 13 éves lány

KÜLFÖLD

Sokkot kaptak a nézők: lezuhant a halálkerékről az artista

KÜLFÖLD

Megszólalt a szakértő: fontos részleteket árult el a Titanic-katasztrófa kapcsán

KÜLFÖLD

„Mindannyiunk szeme láttára vette az utolsó lélegzetét” - Fáradtnak érezte magát, másnap elhunyt a 6 gyermekes anya