Létrehozva: 2020.09.10.

A CNN egy manipulált fotóval népszerűsíti Joe Bident

Az amerikai hírtelevíziósban főbenjáró bűnnek számít a szerkesztett fotók publikálása. A CNN azzal védekezik, hogy semmit sem tudtak a dologról...

A balliberális CNN a napokban leadott egy 2 óra hosszú dokumentumfilmet Joe Biden demokrata elnökjelöltről, melyben bemutatták az Obama-adminisztráció egykori alelnökének 47 éves politikai pályafutását.

A „Harc a Fehér Házért: Joe Biden hosszú útja” (Fight for the White House: Joe Biden's Long Journey) címet viselő propagandisztikus riportfilm egyértelművé tette – az eddig is ismert tényt -, hogy a CNN teljes mellszélességgel a demokrata elnökjelöltet támogatja. Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, hogy a tévétársaság egy manipulált fotót is leadott az szóban forgó anyagban – írja a Fox News.

Történetesen egy olyan képet kozmetikázott valaki, mely a 70-es évek elején készült, és Joe Biden épp az egyik fiát tartja a kezében rajta. A gyerek sapkájáról pedig – valami furcsa és megmagyarázhatatlan oknál fogva – eltűnt a Redskins nevű amerikai futballcsapat logója és neve.

Hogy ez miért érdekes? Nos, a washingtoni székhelyű csapat vezetősége még júliusban jelentette be, hogy az őket ért nyomásgyakorlás hatására megváltoztatják a nevüket, mert sokan rasszistának tartották a rézbőrűek (redskins) elnevezést. Az NFL-csapat neve egyébként évtizedet óta viták tárgyát képezi, de a George Floyd halála után kirobbant tüntetések, zavargások és szélsőbaloldali mozgalmak következtében annyira felerősödtek a változtatást követelő hangok, hogy a klub vezetősége kénytelen volt lépni.

A Redskins neve mellett a csapat logója is problémás, még úgy is, hogy azt 1971-ben egy őslakos tervezte. Az embléma ugyanis egy fejdíszes indiánt ábrázol, holott az amerikai őslakosok körében ez a magas rangú tisztséget viselők szimbóluma, szóval kulturális szempontból sokak számára sértő.

Vélhetően tehát azért vágták le a Redskins logóját és nevét Joe Biden fiának sapkájáról, hogy véletlenül se lehessen összefüggésbe hozni a demokrata elnökjelöltet a rasszistaként elkönyvelt csapattal.

A balliberális tévétársaság azonnal kellemetlen magyarázkodásba kezdett ahelyett, hogy bocsánatot kértek volna a nyilvánvaló cenzúra miatt. Közleményük szerint ők nem változtatták semmit a szóban forgó képen, azt már szerkesztett formában kapták Joe Biden kampánycsapatától.

„Mint minden életrajzi dokumentumfilm esetében, itt is fotókat és videókat a kértünk a főszereplőtől. Ezt a képet, és még sok másikat is Biden kampánystábjától kaptuk, tehát ezeket a kérdéseket nekik kellene feltenni” – fogalmazott a CNN.

A Bidenék szerda késő este végül elismerték egy nyilatkozatban, hogy ők manipulálták a képet. Saját bevallásuk szerint azonban nem a Redskins neve és logója körül kialakult vita, hanem a csapat szerzői jogai miatt távolították el a Biden fiának a sapkájáról az emblémát. „Szerettük volna elkerülni a jogi vitákat a focicsapattal, azért módosítottunk a fotón” – fogalmaztak.

Érdekes, hogy 3 hónappal ezelőtt még sikerült változtatások nélkül közölni ezt a fotót Biden Facebook-oldalán (ahogy az fentebb is látható). Akkor valahogy még senkit sem zavartak a szerzői jogok és a pereskedés lehetősége...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes túra az andalúziai El Caminito del Rey

origo.hu

Borzalmas képeken a háború pusztításai - itt vannak a legújabb fotók

borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

vg.hu

Öveket becsatolni, most szólhat csak igazán nagyot az OTP-rakéta

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

mandiner.hu

Ezentúl bármikor, bárki mentőt hív ennek a szemétládának, kéretik nem kivonulni

origo.hu

Szívszorító posztban üzent Vajna Tímea

travelo.hu

Romantikus autós túrák Európa legszebb útvonalain - Tartsatok velünk!

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

"Levert a víz, amikor kiszámoltam, mennyibe kerülnek a gyerekeim"

KÜLFÖLD

Megkongatták a vészharangot: új világjárvány fenyeget, zombivírus szedheti áldozatait

KÜLFÖLD

Horror a vidámparkban, leállt az 5 hónapos baba szíve

KÜLFÖLD

III. Károly király barátai kitálaltak: ezt mondta nekik az uralkodó az állapotáról