Létrehozva: 2020.10.01.

Franciaország: muszlim fiatalok könnygázzal fújtak tele egy hentesüzletet, mert ott sertéshús is kapható

A hat elkövetőből mindösszesen egyet vett őrizetbe a rendőrség. Róla kiderült, hogy 12 éves, tehát nem büntethető.

Egy 10-12 éves muszlim fiatalokból álló banda könnygázzal fújt tele egy hentesüzletet Lyon belvárosában, mert nehezményezték, hogy ott sertéshús is kapható – írja a Le Progrès regionális francia napilap internetes kiadása.

A délkelet-franciaországi Lyon 8. kerületében található Boucherie Rechagneux nevű hentesüzlet elleni támadásra szeptember 19-én, több hullámban került sor. Először délután négy óra magasságában egy 6 főből álló tinibanda jelent meg az üzlet előtt. A kirakatot megdobálták, dörömböltek az ajtón és sértő megjegyzéseket tettek a bent dolgozókra. Egy hentes elmondása szerint a támadóknak az volt a baja, hogy sertéshúst is árulnak. A perpatvar körülbelül 15 perc hosszan tartott, amikor egy hentes kijött és elzavarta a fiatalokat. Pár órával később azonban három bandatag visszament, és könnygázzal fújta tele az üzlethelyiséget. A szúrós szagú maró gáztól többen is rosszul lettek.

A helyszínre kiérkező rendőrök láttán a fiatalok azonnal szétfutottak. A nyomozók felvették a szemtanúk vallomásait, helyszíneltek pár percig bizonyítékokat keresve, majd távoztak. Erről a muszlim fiatalok is értesülhettek, ugyanis hárman közülük szinte azonnal visszatértek a helyszínre, ahogy a rend éber őrei elhajtottak onnan. Az egyik muszlim srác ekkor elővett egy műanyag játékfegyvert és lelövéssel fenyegette a henteseket. Két társa pedig obszcén kézmozdulatokkal adta az alkalmazottak tudtára, hogy komolyak a szándékaik.

Az utolsó incidens után a rendőrség is aktivizálta magát. Még aznap este őrizetbe vették a játékfegyverrel fenyegetőző gyereket, akiről kiderült: mindösszesen 12 éves. A fiatal muszlim fiú azt mondta, hogy azért támadt a társaival a hentesboltra, mert ott sertéshús-készítmények is kaphatóak. Az elkövetőt végül szabadon engedték, mivel a kora miatt nem büntethető.

Franciaországban egyébként jelentősen megnőtt a kiskorúak, különösen a kísérő nélküli kiskorú migránsok által elkövetett bűncselekmények száma. Alig néhány hete például a montpellier-i rendőrség letartóztatott egy 13 éves bosnyák származású, papírok nélküli kislányt zsebtolvajlás miatt a város központi vasútállomásán. Letartóztatását követően kiderült az elkövetőről, hogy 8,5 hónapos terhes volt.

Több francia nagyvárosban is vége van a vidéki nyugalomnak, különösen a karantén megszüntetése után ugrott meg látványosan a bűnözés és az erőszak sok helyen. Egyre gyakrabban fordul elő az is, hogy fiatal, kiskorú bűnözők az elkövetők.

Franciaország több városában is a mindennapok része lett a bűnözés, talán Bordeaux-ban a legrosszabb a helyzet, ahol a Nouvel Observateur adatai szerint a tavalyi évben 100 százalékkal megugrott a fiatalkorúak által elkövetett bűnözés, de a 2020-as év is gyászosan alakul.

Szintén egyre nagyobb problémát jelentenek azok a kiskorú migránsok, akik embercsempészek befolyása alatt állnak, akik, kihasználva kiszolgáltatott helyzetüket sokszor belekényszerítik őket a bűnözésbe. Megdöbbentő adat, de a bordeaux-i prefektúra adatai szerint az első negyedévben a kísérő nélküli kiskorúak követték el az erőszakos cselekmények 44 százalékát, tehát, csaknem a felét.

Az Unité SGP Police rendőri szakszervezet regionális titkára, Philippe Rolland elmondása alapján ezekkel a fiatal bűnözőkkel az a legnagyobb baj, hogy mindig ugyanazok a kiskorúak kerülnek rendőrkézre és hiába veszik őket őrizetbe, csak annyit tehetnek, hogy figyelmeztetik őket és elengedik, másnap pedig kezdődik az egész elölről. Sok köztük a 12-13 éves gyermek, de olyanok is akadnak, akik kiskorúnak mondják magukat, holott már 25 évesek is elmúltak.

Más francia városokban is nagy gondok vannak, Toulouse-ban szintén nagyon sok késelés történt az utóbbi időben, május végén például a nyílt utcán szúrta torkon áldozatát egy iszlamista férfi, akit már jó ideje keresett a hatóság, június végén pedig egy párra támadt rá a belvárosban két személy. A 17 és 20 éves fiatal kést rántott, megszurkálták áldozataikat, majd elmenekültek, de a rendőrök hamar elfogták őket. Egyikük már szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban, a történtekről a Lyonmag helyi lap számolt be.

A második legnagyobb francia rendőrszakszervezet, az Unité SGP Police megyei titkára, Jean-Luc Bragato úgy véli, hogy az elmúlt tíz évben egyre erőszakosabbak a fiatalok, akik gyakran összekeverik a virtuális világot a valósággal és fel sem fogják, hogy a szúrás a való életben komoly sérüléseket okoz. Rendkívül népszerű fegyver lett az utóbbi időben a kés, mert olcsó, könnyű hozzájutni és egyszerű a használata – írja a Nice Matin regionális lap.

Ez is érdekelhet

origo.hu

5 szuper, gyerekbarát strand belföldön

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

magyarnemzet.hu

„Menjetek ti Ukrajnába, és szolgáljatok ti!” – káosz az ukrán konzulátuson

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

hirtv.hu

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 28.: a Halak szerelmes, a Mérleg jókedvű

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Elesett az edzőteremben a kétgyermekes apuka, örökre lebénulhatott

KÜLFÖLD

„Nem tudom abbahagyni a sírást” – Három óra alatt legyűrte a betegség az 5 hónapos kislányt

KÜLFÖLD

Egy éve van hátra a 4 éves balerinának, miután sántítani kezdett

KÜLFÖLD

„Nem hiszem, hogy látta” - 64 éves férfi életéért küzdenek az orvosok