Létrehozva: 2023.04.13.
Módosítva: 2023.04.13.

Rántott denevérrel teli kamionnal lépett be Németországba egy illegális migráns

Hogy honnan, hova szállította a szokatlan árut, nem akarta megmondani.

Szerző Gaál József

A német autópályarendőrség hétfőn őrizetbe vett egy papírok nélküli bevándorlót, aki egy rántott denevérrel és rothadó hallal teli kamionnal lépett be illegálisan az országba - írja a Bild online kiadása.

A kamionban talált több doboznyi rántott denevér és rothadó hal (forrás: bundespolizei.de)

A szövetéségi rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított hétfő késő este, Belgium felől érkezett. Mivel a férfi által vezetett kamion rendszámát gyanúsként jelölte meg a kamerarendszer, a hatóságok Aachen város határában megállították és átkutatták a járművet. A vizsgálat során több ládányi rántott denevér, valamint cirka egy tonna hűtetlen, rothadó tengeri hal került elő. A felfedezés után az egyenruhások riasztották az állat-egészségügyi hivatalt, melynek munkatársai elrendelték az árú lefoglalását és megsemmisítését. 

Mit később kiderült, a sofőrnek sem jogosítványa, sem pedig érvényes úti okmányai nem voltak, így a személyazonosságát nem tudta igazolni. Saját elmondása szerint elefántcsontpari állampolgár, és Olaszországon keresztül érkezett Európába. Arra a kérdésre, hogy honnan, hova, és mi célból szállította a szokatlan árút, nem kívánt válaszolni. 

A kamiont később egy rendőrségi telephelyen - kábítószer után kutatva - darabokra szedték, drog azonban nem találtak benne. A rendőrség közlése szerint erre azért volt szükség, mert a csempészek gyakran rothadó halakkal igyekeznek elfedni a kábítószer szagát a keresőkutyák előtt.

Őrizetbe vétele után a gyanúsított ellen közigazgatási szabálysértések miatt emeltek vádat. Az ügyészség emellett azt is vizsgálja, hogy a rántott denevérekkel megsértette-e az állatvédelmi törvényeket. A vádlottat kedden állították az aacheni kerületi bíróság elé, amely elrendelte az előzetes letartóztatását. Úgy tudni, a testület Olaszországba kívánja kitoloncolni a férfit.

Németország a nemzetközi bűnözés Eldorádója lesz – így reagált a német rendőrök szakszervezetének vezetője arra a bejelentésre, hogy a berlini kormány továbbra is létszámkorlátozás nélkül fogadja be a migránsokat. A rendőrszakszervezet elnöke szerint a kabinet figyelmen kívül hagyja a migrációval járó veszélyeket. A statisztikák alapján ugyanis Németországban jelentősen emelkedett a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma.

Ha így megy tovább, Németország lesz a nemzetközi bűnözés Eldorádója” – ezt nyilatkozta a napokban a német rendőrszakszervezet elnöke. Heiko Teggatz kijelentette, komoly veszélyt jelent Németországra, hogy az Olaf Scholz vezette szövetségi kormány kitart a bevándorlás támogatása mellett – számolt be az M1 Híradója.

Néhány napja ugyanis Nancy Faeser belügyminiszter egy interjúban arról beszélt, hogy a jövőben sem lesz felső létszámkorlát az országba érkező migránsok számának, és hogy emiatt nem nyújtanak gazdasági támogatást azoknak az országoknak, ahonnan a legtöbb bevándorló érkezik.

Rendőrautók a szászországi Bautzenben lévő Kornmarkt téren, 2016. szeptember 14-én este, miután mintegy 80 fiatal helyi lakos és húsz fiatal migráns került összetűzésbe. Az összetűzés előzménye, hogy a fiatalok „Bautzen a németeké” szlogent skandáltak. A városban elszállásolt migránsok megdobálták a helyszínre vezényelt mintegy 100 rendőrt, akik paprikaspray-vel és gumibottal léptek fel a támadókkal szemben. (MTI/EPA/Xcitepress/Christian Essler)

A rendőrszakszervezet vezetője szerint a belügyminiszter elveszítette a kapcsolatot a valósággal, a német kormány pedig figyelmen kívül hagyja a migrációval járó közbiztonsági veszélyeket.

A korábban kiszivárgott dokumentumok szerint ugyanis Németországban jelentősen emelkedett az olyan erőszakos esetek száma, amelyekben migrációs hátterűek voltak a gyanúsítottak, és ez folyamat a szexuális indíttatású bűncselekményeknél is kimutatható.

A migrációs nyomás azonban nem enyhül, sőt, évek óta nem érkeztek ilyen sokan. A német szövetségi migrációs hivatal adatai szerint az év első két hónapjában majdnem 55 ezer menedékkérelmet nyújtottak be. Ez csaknem 85 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

A szövetségi rendőrség belső helyzetjelentései pedig azt mutatják, hogy az év elején több mint 220 százalékkal több illegális migráns indult útnak a földköz-tengeri útvonalon, a balkáni útvonalon pedig majdnem 150 százalékkal többen érkeztek eddig tavalyhoz képest.

A magyar határhoz közeli Horgos környékére is folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók. Jellemzően a város mellett lévő, elhagyott épületekben, erdőkben húzzák meg magukat.

A szerb hatóságok ugyan folyamatosan razziáznak, és befogadóközpontokba szállítják őket, de rendszeresen visszatérnek.

„A horgosi helyi közösség illetékeseitől megtudtuk, hogy legutóbb nagyszombaton vittek el egy autóbusznyi migránst Horgosról, az autópálya melletti migránstanyáról. Nagyjából ötven illegális bevándorlót szállítottak át a szerbiai befogadóközpontok valamelyikébe. A helyiek azt állítják, azóta megint kezdenek visszaszivárogni, a taxisok hordják őket oda” – ismertette a közmédia riportere.

A szerb-magyar határon feltorlódott migránsok kivétel nélkül az Európai Unióba tartanak. Rendszeresen a magyar határkerítésen próbálnak meg átszökni. A növekedő migrációs nyomás miatt pedig egyre több munkájuk van a magyar hatóságoknak. Vasárnap például egy nap alatt több mint kétszáz határsértőt tartóztattak föl, és majdnem 240 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan hazánk területére belépjen.

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

metropol.hu

A TV2 sztárjai elárulták hogyan alakult az életük

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

mandiner.hu

Ítéletet mondtak az Európai Unióról – ez nem mindenkinek tetszik majd

borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Forradalmi áttörés előtt állnak a rákkutatók - Tabletta és oltás segíthet a daganatos betegségek ellen

KÜLFÖLD

Iszonyú fejfájástól szenvedett egy 22 éves lány, nem sokkal később már nem élt

KÜLFÖLD

Rejtélyes haláleset egy kollégiumban: 17 éves diák vesztette életét

KÜLFÖLD

Dagadtnak bélyegezték: halálra futotta magát a 6 éves fiú