Létrehozva: 2023.06.23.

Vallottak a koronatanúk: Joe Biden a teljes államapparátust korrumpálta

Joe Biden a szövetségi ügynökségeket felhasználva manipulálta fia korrupciós ügyeiben indított vizsgálatot.

Az amerikai képviselőház adóügyi bizottsága nyilvánosságra hozta a Joe Biden fia elleni nyomozás két koronatanújának vallomást, akik azt mondták, hogy az elnök a szövetségi ügynökségeket felhasználva manipulálta a vizsgálatot. Jason Smith biztossági elnök szerint a tanúvallomások megmutatják, hogy az adóhatóság (IRS), a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) sorozatosan kötelességszegéseket és kormányzati visszaéléseket követett el annak érdekében, hogy elfedje Hunter Biden és édesapja korrupciós ügyeit. A Fox News beszámolója szerint mindközül a minisztérium elleni vád a legsúlyosabb, az Egyesült Államokban ugyanis a tárca a vádhatóság szerepét is ellátja a szövetségi ügyekben, a miniszter tehát egyszerre főügyész is ezekben az esetekben.

Women's Ice Hockey: United States v China - Day 3
Joe Biden a teljes államapparátust korrumpálta, hogy a fia ne kerüljön börtönbe

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, Hunter Biden kedden bűnösnek vallotta magát két adóügyi, valamint egy illegális fegyvertartással kapcsolatos bűncselekményben. Azonban ennek ellenére sem kell börtönbe vonulnia, ugyanis vádalkut kötött az édesapja közvetett irányítása alatt álló Igazságügyi Minisztériummal, így néhány év próbaidővel megúszta a botrányt. A megállapodás értelmében a Hunter elleni szövetségi nyomozás végleg lezárult, így bírósági tárgyalásra nem fog sor kerülni. Hogy ez mennyire "igazságos", azt a nyomozásban eljáró ügynökök csütörtökön nyilvánosságra hozott tanúvallomása mutatja meg.

Gary Shapley Jr. különleges adóhatósági ügynök, a Hunter Biden elleni vizsgálat egyik vezetője (2020-ban vette át az ügyet) azt mondta, hogy az ügyben hozott döntéseket az elnök környezete befolyásolta. Mint fogalmazott, Hunterrel szemben nem érvényesítették a hatályos adójogi szabályokat, az Igazságügyi Minisztérium törvénytelenül beavatkozott a vizsgálatba, az IRS vezetői pedig megtorlással fenyegették azokat az adóhatósági alkalmazottakat, akik elutasították a kötelességszegést, és folytatni akarták a vizsgálatot.

"A Hunter Biden elleni vizsgálat minden szakászában olyan indokolatlan döntések születtek, melyek a gyanúsított javát szolgálták"

- fogalmazott vallomásában Shapley, aki szerint a felettesei szándékosan hátráltatták a nyomozást, akadályozva a végrehajtási intézkedéseket. Valamint korlátozták azoknak körét, akiket tanúként kihallgathattak, a minisztérium pedig rendszeresen félrevezette a nyomozókat, és minden intézkedést hónapokkal elhalasztottak.

A másik informátor - akinek nevét nem hozták nyilvánosságra - arról beszélt, hogy 2014 és 2019 között Hunter Biden és társai nagyjából 17,3 millió dollárt kaptak Ukrajnától, Romániától és Kínától - az elnök fia egyedül 8,3 millió dollárt. Mint fogalmazott, ebben az ügyben vádat akartak emelni Hunter ellen, az ügyészek azonban megakadályozták ezt.

A képviselőház adóügyi bizottsága a vallomások mellett nyilvánosságra hozott egy WhatsApp-üzenetet is, amit Hunter Biden 2017. július 30-án küldött Henry Csaonak (angol átírással Henry Zhao), a Kínai Kommunista Párt egyik tisztviselőjének, a Harvest Fund nevű kínai vagyonkezelő vezérigazgatójának. 

"Itt ülök az apámmal, és szeretnénk megérteni, miért nem teljesült a kötelezettségvállalás. Mondja meg az igazgatónak, hogy ezt most szeretném megoldani, mielőtt kicsúszik a kezéből, és a most azt jelenti, hogy még ma este. Itt ülök, és várom a hívását apámmal"

- fogalmazott fenyegetően Hunter a kínai üzlettársának írt üzenetében, amiből egyértelműen kiderül, hogy Joe Biden aktívan részt vett a fia korrupciós ügyeiben.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát

origo.hu

Brutális támadásra készülnek az oroszok

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

origo.hu

Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

astronet.hu

Május 1.: Beltane, kelta termékenység- és szerelemünnep

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„A kisbabámnak szüksége van az anyjára" - súlyos hibát vétettek az orvosok, 1 éve van hátra az anyukának

KÜLFÖLD

„Ez óriási veszteség” – Futás közben hunyt el az iskolaigazgató

KÜLFÖLD

„Felemelt másokat, hogy elérjék a lehetetlent” – tragikusan fiatalon hunyt el a nemzeti atlétikai bajnok

KÜLFÖLD

Az év tahója díj elkelt: ennél pofátlanabb parkolást még nem láttál - fotó