Létrehozva: 2023.07.22.
Módosítva: 2023.07.22.

Bandaháborúk, Németországban randalíroznak a migránsok

Kezdik átvenni a francia módszereket a németországi menedékkérők.

Bandaháborúk voltak Németország több városában: a bevándorlók machetékkel, baseball-ütőkkel, vasrudakkal és késekkel estek egymásnak. Észak-Rajna-Vesztfáliában szír és libanoni származású klánok próbáltak leszámolni egymással az utcán. Több százan vettek részt az összecsapásokban, a rendőrök csak nehezen tudták megfékezni az indulatokat, egy migráns és egy rendőr megsérült.

Fényes nappal a nyílt utcán verekedtek össze a migránsok az észak-németországi Castrop-Rauxelben. Machetéval, baseball-ütővel, vasrudakkal és falécekkel estek egymásnak. Kaotikus állapotok uralkodtak. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de csak nehezen tudták megfékezni az indulatokat.

Egy 23 éves férfit súlyos állapotban szállítottak kórházba, miután többször hasba szúrták, valamint egy rendőr is megsebesült az összecsapásokban.

A német rendőrség információi szerint szír és libanoni bandák között történt leszámolás.

Az ilyen incidenseket nem toleráljuk az utcáinkon – mondta a tartományi belügyminiszter. Herbert Reul közölte: a hatóságok több embert is őrizetbe vettek és később ismét kivonultak a helyszínre, hogy megfékezzék a migráns-klánok tagjait.

Az összehangolt akcióban 116 embert ellenőriztek, akiknél a csütörtöki esethez hasonlóan machetéket, vasrudakat, késeket találtak és foglaltak le.

Nem ez volt az egyetlen migráns balhé Németországban. Alig 24 órával később Essenben is több száz szír és libanoni csapott össze. Törtek, zúztak, ütötték, rúgták egymást. A rendőrség úgy véli, hogy a két eset között összefüggés lehet.

Szíriai és libanoni bűnszervezetek 500 tagja keveredett tömegverekedésbe – írta Twitter-bejegyzésében Georg Pazderski. Az Alternatíva Németországért (AfD) párt politikusa kemény kritikával illette Nancy Faeser szövetségi belügyminisztert, amiért még mindig az Angela Merkel volt német kancellár által meghirdetett nyitott határok politikáját képviseli, és nem lép fel keményebben a Németországot egyre inkább sújtó migráció ellen.

A romló közbiztonság ellenére is ösztönzék a bevándorlást – írja a Magyar Nemzet online a németországi migránsbalhékkal összefüggésben. A portál szerint ezek az incidensek remek példái annak, hogy milyen hatása lehet, ha elfogadják a migránskvótát, amely értelmében a tagállamoknak meghatározott számú illegális bevándorlót kellene befogadniuk. Ha pedig nem teszik, hatalmas összeget kell fizetni.

A migránskvóta ellen több uniós ország, így hazánk is tiltakozik. Ez nem is meglepő – jegyzi meg a Magyar Nemzet, hiszen számok bizonyítják, hogy a nyitott határok politikája romló közbiztonságot, fokozódó erőszakot és terrorizmusfenyegetettséget hoz Európára.

Az Europol adatai szerint csak tavaly 380 személyt tartóztattak le terrorizmussal kapcsolatos ügyek gyanújával az Európai Unióban. Ebből 266 esetben iszlám dzsihadista volt az elkövető. A legtöbb eset pedig Franciaországban, Spanyolországban és Németországban történt.

Erőszakos zavargások voltak a hétvégén egy eritreai fesztiválon Giessenben. Görlitzben pedig migránsmaffia támadt egy középiskola ballagási ünnepségre. Úgy látszik, ragadós a francia példa
Múlt szombaton migránsok százai támadtak rendőrökre, és utcai csatákat vívtak a biztonsági erőkkel Gissenben

Fotó: Twitter

A közösségi oldalak videóin látható, hogy a bevándorlók az intézkedő rendőrökre támadnak, majd ezt követően a járókelőket is zaklatják. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a randalírozók kövekkel, üvegekkel és egyéb tereptárgyakkal dobálták a tisztviselőket. A Reuters értesülései szerint 26 rendőr sebesült meg a zavargásokban.  Közülük heten súlyosan, csonttörést, szalagszakadást szenvedtek.A polgárokat arra kérték, hogy maradjanak otthon. A rendőrség helikoptereket és drónokat használt, vízágyut is bevetett. Letartóztattak 131 embert. 

Előzetesen heves zavargásokra lehetett számítani, mivel a fesztivál tavaly már kicsúszott az ellenőrzés alól. Ekkor több mint 30 embert tartóztattak le, és számos rendőr megsebesült. A város megpróbálta betiltatni a demonstrációt, de a közigazgatási bíróság elutasította a kérést.
A szászországi Görlitzben ugyancsak szombaton mintegy 20 migránsból álló banda támadta meg a középiskolai ballagási ünnepség látogatóit. 

Palackokat dobáltak, majd törött palackokkal támadtak áldozataikra. A támadók nyolc vendéget megsebesítettek. Öt embert kellett kórházba szállítani. A rendőrségnek tizenkét gyanúsítottat sikerült letartóztatnia. Ők szírek, törökök, irakiak és libanoniak. A város polgármestere, Octavian Ursu a Facebookon büntetés kiszabására szólította fel hatóságokat. 
Egy másik ballagási parti is káosszal végződött: hívatlan vendégek akartak részt venni a rendezvényen a Lindower Strasse (Berlin-Wedding) egyik épületében péntek este. A Bild  információi szerint az érettségizők békésen ünnepeltek, amikor 22 óra 30 perc körül három eddig ismeretlen, "déli típosúnak" mondott személy bejutott a buliba. A diákok arra kérték az idegeneket, hogy hagyják el a partit. Verekedés alakult ki, majd a három férfi erőszakossá vált. Az egyik idegen paprikasprayt húzott elő a zsebéből és nyolc vendéget megsebesített. A trió ezután az S-Bahn állomás felé menekült. Az azonnal megkezdett keresés sikertelen volt.

A magyar közvélemény „egyértelműen elzárkózik a brüsszeli migránskvóták rendszerétől” – derült ki Századvég Alapítvány MTI-hez pénteken eljuttatott közleményéből, amely a júniusban ezer ember megkérdezésével készült közvélemény-kutatásuk eredményét ismerteti.

A kommüniké felidézte: június 8-án az Európai Unió belügyminiszterei – Magyarország és Lengyelország tiltakozása mellett – jóváhagyták az EU migrációs rendszerének reformjáról szóló javaslatcsomagot, amely szerint a jövőben egy kötelező erejű uniós mechanizmus révén Brüsszel elosztaná az illegális bevándorlókat a tagországok között.

Az elfogadott dokumentum értelmében azon országoknak, amelyek nem fogadják be a kötelező kvótarendszer keretében rájuk osztott migránsokat, 22 ezer euró (8 millió forint) büntetést kell fizetniük minden be nem fogadott migráns után – emlékeztetett a Századvég jelezve, hogy a döntéshozatali eljárás következő lépcsőjeként az Európai Parlament elé kerül a javaslat.

A Századvég e fejleményekre tekintettel megvizsgálta a magyarok álláspontját az illegális migránsok Brüsszel által tervezett kötelező, kvóták szerinti elosztásáról – közölte az alapítvány. A kutatás eredményét úgy összegezték, hogy „jelentős a kötelező betelepítési kvóta elutasítottsága”.

A részletekről azt írták: az adatok szerint az elmúlt időszakban a megkérdezettek 70 százaléka hallott Brüsszel tervéről, amely szerint újra kötelezővé akarják tenni az uniós tagállamok számára a migránsok kvóták szerinti elosztását, illetve a tagországokban a menekülttáborok létesítését és fenntartását.

A kommüniké hangsúlyozta, hogy a magyarországi közvélemény „egyértelműen elzárkózik a brüsszeli migránskvóták rendszerétől”.

A Századvég szerint megállapítható: a magyarok több mint kétharmada (68 százaléka) úgy vélekedik, hogy a Brüsszel által tervezett elosztási mechanizmus bevezetése esetén Magyarországnak ellen kell állnia a brüsszeli döntésnek, és tovább kell harcolnia a kötelező betelepítési kvóta ellen.

Azoknak az aránya, akik tudomásul vennék az illegális bevándorlók kötelező, kvóták szerinti betelepítését, 25 százalékra tehető – ismertette a közlemény.

Újra lövöldözés volt a magyar-szerb határnál, a Makkhetesi erdőben. A nagy lármát a migránsok csapták, amikor gépfegyverekkel lőttek egymásra.

Fegyverropogástól volt hangos a magyar határhoz közeli erdősáv szerb oldala. Ismét migránsbandák csaptak össze.

Jelenleg is lőfegyverektől hangos a környék, a szerb rendőrök már megérkeztek a helyszínre és próbálják elkapni az illegális bevándorlókat, akiknél több lőfegyver is van.

A helyiek már évek óta panaszkodnak a folyamatos lövöldözésekre, de elmondásuk szerint a mai volt talán a legsúlyosabb.

„Napi szinten vannak összetűzések, de ez valami háborúhoz hasonlít” – mondta egy helyi lakos.

Volt olyan lakos, aki azért indult el az erdő szélén lakó barátait meglátogatni, mert meghallotta a fegyverropogást, és szerette volna tudni, biztonságban vannak-e. Azt mondta 2-3 órán át tartott a lövöldözés.

„Gépfegyver, már 2-3 órája folyamatosan lövöldöznek” – mondta.

A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Több, az erdőbe vezető utat is lezártak, és drónnal térképezték fel a terepet. A környéken élőknek azt tanácsolták, hogy zárkózzanak be, és maradjanak otthon.

Az egyik szerb lapnak a Szabadkai Rendőrkapitányságon elmondták, a migránsok közötti fegyveres leszámolásban két személy sérült meg.

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt júliusban is volt egy nagyobb migránsleszámolás a Makkhetesi erdőben. Akkor egy migráns meghalt és hatan megsérültek a pakisztáni és afgán csoportok összetűzésében. A helyzet azóta sem javult -az embercsempész bandák továbbra is rendszeresen rendeznek egymás között fegyveres leszámolásokat.

Továbbra is rengeteg az illegális bevándorló Szerbiában. A magyar határon az elmúlt 24 órában hatszáznál is többen próbáltak illegálisan az Európai Unió területére jutni. Az M1-nek nyilatkozó egyik migráns gátlás nélkül bevallotta, hogy illegálisan jutott be Szerbiába, és ugyanúgy törvénytelenül akar majd továbbmenni Nyugat-Európába.

Az afgán park – a Belgrádba érkező migránsok már csak így ismerik az egyik teret, ahol helyieket már csak elvétve látni, a migránsok ugyanis az elmúlt években teljesen megszállták a szerb fővárost. Övék a pénzváltó, a park büféi és gyakorlatilag az egész park.

Ez itt az afgánok parkja. Mindenki ide érkezik, mi is innen fogjuk folytatni az utat. Jártunk a befogadóközpontban is, de ott nem jó nekünk. Inkább itt várjuk meg az útbaigazítást, hogy tovább mehessünk” – mondta egy afgán migráns.

Folyamatosan telefonálnak, embercsempészekkel egyeztetnek arról: mikor és hova menjenek. És persze azt is megbeszélik, mindez – egy illegális határátlépési kísérlet – mennyibe fog nekik kerülni. Sokan vannak, pedig nem sok időt töltenek itt.

Én Németországba megyek. Illegálisan jutottam el Szerbiába, és úgy is folytatom az utat. Bosznia, Horvátország és Olaszország felé megyek tovább” – osztotta meg tervét egy másik migráns.

A legtöbben Szíriából, Afganisztánból, Marokkóból, Pakisztánból és Szomáliából indulva haladnak végig a balkáni útvonalon. Szerbiából a magyar határ felé folytatják az útjukat. A bevándorlók azonban sosem legálisan, iratokkal érkeznek, hanem törvénytelenül, ha kell, a határkerítésen keresztül.

A migrációs nyomást a számok is alátámasztják: csak az elmúlt 24 órában 637 illegális határsértővel szemben intézkedtek a magyar határon szolgálatot teljesítő határvadászok.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

mandiner.hu

Iszonyatos csapást mért Oroszország Ukrajnára, létfontosságú létesítmények semmisültek meg

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Nem tudom abbahagyni a sírást” – Három óra alatt legyűrte a betegség az 5 hónapos kislányt

KÜLFÖLD

Egy éve van hátra a 4 éves balerinának, miután sántítani kezdett

KÜLFÖLD

„Nem hiszem, hogy látta” - 64 éves férfi életéért küzdenek az orvosok

KÜLFÖLD

Hat évig szenvedett pánikrohamoktól a 29 éves anya, mire kiderült a valódi ok