Létrehozva: 2023.07.16.

A világ legjobb titkosszolgálata nem tudta kideríteni, ki vitt kokaint a Fehér Házba

Több republikánus politikus is úgy véli, hogy a szövetségi ügynökség pontosan tisztában vele, kihez tartozott a kábítószer, de ez annyira kínos, hogy inkább eltussolták az ügyet.

Az amerikai titkosszolgálat (Secret Service) lezárta a 11 napig tartó nyomozását a Fehér Ház könyvtárában talált kokain ügyében. A szövetségi ügynökség zárójelentése szerint "bizonyíték hiányában nem tudták megállapítani, kitől származott a kábítószer", ezért az eljárás befejezése mellett döntöttek - írja a CBS News amerikai hírportál.

A világ legjobb titkosszolgálata nem tudta kideríteni, ki vitt kokaint a Fehér Házba

Ahogy arról a hazai és nemzetközi sajtó is széles körben beszámolt, július 2-án, a Fehér Ház nyugati szárnyának bejárata közelében, az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service egyik ügynöke egy kokaint tartalmazó tasakot talált. A felfedezés után egy rövid időre kiürítették a Fehér Házat és környékét, majd a washingtoni tűzoltóság és a készenléti szolgálat munkatársait a helyszínre vezényelték.

A botrány kirobbanása után egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg arról, pontosan hol és mekkora mennyiségtan fedeztek fel kokaint. A helyi sajtó először arról számolt be, hogy egy 10 centes érme nagyságával megegyező kokaindarabot találtak a Fehér Ház könyvtárszobájának egyik asztalán. Nem sokkal később viszont a lapok már arról adott hírt, hogy a kokaint az Ovális Irodának is otthont adó nyugati szárnyban találták meg egy olyan polcon, ahová a látogatók rakják le a személyes tárgyaikat a körbejárás idejére. A nyugati szárnyról röviden azt érdemes tudni, hogy ott található a kabinetszoba, a sajtórészleg, valamint a személyzet és a tanácsadók irodái és munkaterületei is.

"A Biden-féle Fehér Ház" - a karikaturistákat is megihlette a kokainbotrány

A világ legjobbjának tartott amerikai titkosszolgálat 500 fős listát készített azokról, akik bemehettek a kérdéses időszakban a területre, ahol felfedezték a kokaint. Azonban a zacskón nem találtak ujjlenyomatokat, és a fellelt DNS-minta sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy elvégezzék az azonosítást. Emellett a biztonsági felvételeket átnézve se tűnt fel számukra semmi gyanús.

Jobboldali véleményvezérek az eset kapcsán többször is arra hívták fel a figyelmet, hogy Joe Biden amerikai elnök kokainfüggő fia, Hunter Biden nem sokkal azelőtt bizonyíthatóan a Fehér Házban járt, hogy a kábítószert felfedezték az épületben.

Az elnöki hivatal azt hangsúlyozta, hogy az incidens idején Joe Biden és családja nem tartózkodott az épületben, miközben a republikánusok egy része arról a meggyőződéséről beszélt, hogy az adminisztrációnak nem érdeke, hogy megtalálja a személyt, aki a kábítószert bevitte a Fehér Házba.

Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus elnöke nevetségesnek nevezte a titkosszolgálat vizsgálatát. "Ne mondjátok már, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában őrzött Fehér Házban nem tudják kideríteni, ki vitt oda kokaint" - fogalmazott a Fox News hírtelevíziónak a politikus.

Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő, a kongresszus felügyeleti bizottságának tagja azt javasolta, hogy titkosszolgálat végezzek drogteszten azon 500 főn, akit potenciális gyanúsítottként azonosítottak. Ezt a javaslatot a hatóság indoklás nélkül elutasította.

Donald Trump korábbi amerikai elnök a közösségi oldalán azt írta, hogy a titkosszolgálat pontosan tisztában azzal, kihez tartozott a kábítószer, de ez annyira kínos, hogy inkább eltussolták az ügyet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: Moszkva ütemet vált az ukrán fronton

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét