KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.25.

Nevetnek a Kremlben: a nyugati sajtó szerint Putyin szívrohamot kapott

Ismét az orosz elnök halálhírét keltették, a Kreml cáfol.

A héten több nyugati hírportál is arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök szívrohamot kapott, és összeesett az elnöki lakosztály hálószobájában. A brit Daily Mirror például „Vlagyimir Putyint 'újraélesztették', miután 'szívmegállása' volt” címmel írt a feltételezett incidenstől. A hírekre reagálva Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő egy keddi sajtótájékoztatón lényegében elnevette magát, majd cáfolta a szívmegállással kapcsolatos állítást. Mint fogalmazott: "Putyinnal minden rendben van, ez egy újabb nevetséges koholmány”.

PUTYIN, Vlagyimir
Röhögnek a Kremlben: a nyugati sajtó szerint Putyin szívrohamot kapott

A Newsweek beszámolója szerint a szívroham után újra kellett éleszteni a 71 éves Putyint, majd azonnal egy speciális intenzív osztályra szállították, miután a biztonságiak hallották, hogy a földre esik. A hosszú ideje fennálló egészségügyi pletykák és a Kreml titkolózása miatt a spekulációknak nincs határa.

Az újságírók és orvosok az orosz elnök nyilvános szerepléseiből próbálnak támpontokat találni Putyin valós egészségi állapotáról. Bár vannak videók és felvételek, melyeken furcsa testi mozgásokat és orvosi beavatkozások nyomait látják, eddig egyértelmű bizonyíték nem került napvilágra.

Putyin gyakran eltűnik a nyilvánosság elől, de az utóbbi időben több hosszú utazást tett, tárgyalásokon vett részt, élő sajtóbeszélgetést is tartott. Azok, akik kétségbe vonják ezeket az eseményeket, azt állítják, hogy dublőrök helyettesítik az elnököt.

Az egészségi állapotával kapcsolatos találgatásokat fokozzák a General SVR nevű Telegram-csatorna hírei, melyek állítólag egy volt magasrangú orosz hírszerző tiszt szerkesztésében jelennek meg. Legutóbb például Putyin állítólagos szívrohamáról szóló beszámolókat közölt, melyeket sokan komolyan vesznek, ugyanakkor nincsenek független bizonyítékok a csatorna állításaira.

Az orosz elnök és az orosz kormányzat továbbra is tagadja az egészségi problémákat, és hivatalosan cáfolja a szívmegállással kapcsolatos állításokat. Putyin nyilvános rendezvényeken jelenik meg, és látszólag jó egészségnek örvend. A spekulációk és pletykák továbbra is körülveszik az orosz elnök egészségi állapotát,de a tények egyértelműsége továbbra  is erősen kétséges.

Vlagyimir Putyin állítólagos egészségügyi problémáival kapcsolatban már számtalan álhír látott napvilágot. Szóba került a rák több fajtája, márciusban pedig a brit Daily Mail egyenesen arról írt, hogy az orosz elnököt dublőr helyettesítette a mariupoli látogatásán. Ezt az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója, Anton Gerascsenko által közzétett, Putyint ábrázoló fotókra alapozták, amelyek közül egy még februárban, a másik kettő pedig márciusban készült. Gerascsenko szerint az elnöknek mindhárom fotón eltérően néz ki az álla, ezt pedig azzal magyarázza, hogy nem ő szerepel az Ukrajnától elcsatolt területeken fotózott képeken.

Néhány hete pedig egyenesen két hulla tartott kedélyes találkozót a Kreml falai között, ugyanis Putyin elnök a csecsen vezetőt, Ramzan Kadirovot fogadta, akiről nem sokkal korábban szintén olyan rémhírek láttak napvilágot, hogy kritikus állapotban van, sőt a haláláról is cikkeztek. Egyes valóságtól elrugaszkodott médiumok szerint még az sem kizárt, hogy az orosz elnöknek kilenc élete van, mint a macskáknak. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Házasság első látásra: Összeomlottak a szereplők, mindenki elsírta magát – galéria

magyarnemzet.hu

Bejelentették, mikor készül el a Budapest–Belgrád gyorsvasút

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

magyarnemzet.hu

A Magyar Péter-féle tüntetésen felszólaló polgármester már másfelé kacsintgat

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Rettenetes tragédia: megölte barátnőjét és annak kislányát egy férfi

KÜLFÖLD

Nem akartak hinni a szemüknek: több milliót nyert a lottón egy házaspár

KÜLFÖLD

Teljes döbbenet: életveszélyes dolgot művelt egy férfi, megbírságolták

KÜLFÖLD

„Gyűlölöm az életem” – Betegsége miatt pokoli kínokat él át mindennap egy 13 éves lány