KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.04.

Egy nagy adag illegális migráns érkezett a hollywoodi sztárokhoz

Talán nem meglepő, de a liberális celebek egyetlen bevándorlót sem szállásoltak el a luxusvilláikban.

Szerző Ripost

Egy illegális migránsokkal teli csónak kötött ki a luxusvilláiról ismert Malibu partjainál, közvetlenül a nyíltan bevándorláspárti Barbra Streisand otthona előtt - írja a Fox News amerikai hírportál. A lap munkatársai megpróbálták megkérdezni a színész- és énekesnőt, hogy a tizenkilenc hálószobás villájába befogadta-e a migránsokat, vagy segített-e nekik bármilyen formában, de a felmerülő kérdésekre nem kaptak választ.

Az illegális migránsok Barbra Streisand malibui otthona előtt szálltak partra

A Fox News egy biztonsági kamerás felvételt is közzétett az illegális bevándorlók partra szállásáról. A videó tanúsága szerint a migránsok csütörtökön, hajnali egy órakor, egy lélekvesztő csónakkal érkeztek meg Malibu egyik fehér homokos tengerpartjára, majd elszaladtak a szárazföld irányába. A portál úgy tudja, a helyi hatóságok senket sem fogtak el az újonnan érkezett migránsok közül.

Biztonságpolitikai szakértők szerint korábban még nem volt példa arra, hogy migránsok érkezzenek hajóval az amerikai-mexikói határtól mintegy 160 kilométerre talalható Malibu partjaihoz. Azt nem tudni, hogy a most érkezett bevándorlók közvetlenül Mexikóból indultak el, vagy egy Kalifornia partjai közelében elhaladó hajóról szálltak-e vízre.

Az történtekről beszámoló amerikai lapok külön kiemelték, hogy a partraszállás közvetlenül Barbra Streisand otthona előtt történt, de a közelben olyan liberális szupersztároknak is van villája, mint például Leonardo Di Caprio, Jennifer Aniston, Will Smith, Lady Gaga és Cher

Strisend malibui luxusvillájában 20 háló- és 23 fürdőszoba található, tehát az összes "új amerikait" el lehetett volna szállásolni benne. Az ingatlant 2009-ben vásárolta meg a színésznő 23 millió dollárért, de a jelenlegi értékét 80 millió dollárra (több mint 27 milliárd forint) becsülik

Barbra Streisand régóta a Demokrata Párt kiemelt támogatója, és Donald Trump egyik leghangosabb kritikusa. Korábban számtalan alkalommal bírálta a volt elnök azon tervét, hogy falat építsen az amerikai-mexikói határra. A színész- és énekesnő szerint az Egyesült Államoknak nincs erkölcsi joga a migránsok beáramlását fizikailag akadályozni, mondván: az indiánokat leszámítva minden ma élő amerikai bevándorlók leszármazottja. Egy néhány hete megjelent lapinterjúban Streisand azt mondta, hogy elhagyja az Egyesült Államokat, ha Trumpot újraválasztják elnöknek.

A történek kapcsán fontos elmondani, hogy az Egyesült Államokban történelmi csúcson van az illegális migráció. A Bevándorlási és Vámhatóság (ICE) adatai szerint szeptemberben 270 ezer, a 2023-as pénzügyi évben pedig eddig összesen 2,5 millió migránst fogtak el a déli határon. A nyíltan bevándorláspárti Joe Biden hivatalba lépése óta pedig már több mint 9,6 millió migráns érkezett az Egyesült Államokba.

A fokozódó migrációs nyomás ráadásul már a déli határtól távol eső városokat is megterheli. Csak New Yorkba az utóbbi hónapokban több mint 120 ezer migráns érkezett, akiknek az ellátása lassan kibírhatatlan terhet ró Amerika legnagyobb városának önkormányzatára.

"A várost, amelyet ismertünk, hamarosan örökre elveszítjük, az illegális migráció el fogja pusztítani New Yorkot"

- jelentette ki a városi közgyűlés egy októberi ülésén az amerikai metropolisz demokrata párti polgármestere. Eric Adams szerint a város szociális ellátórendszere bármelyik pillanatban összeomolhat, ami mind a 9 millió lakosra hatással lesz, mivel az alapvető önkormányzati szolgáltatások is leállhatnak.

Nem enyhül a migrációs nyomás az Egyesült Államokban sem. Továbbra is latin-amerikai bevándorlók ezrei tartanak a mexikói-amerikai határ felé. A migránskaravánok naponta akár 50 kilométert is megtesznek. A mexikói hatóságok eddig nem találtak megoldást a tömeges migráció visszaszorítására. Az illegális bevándorlók növekvő száma az Egyesült Államokban is egyre komolyabb problémát jelent.

Illegális bevándorlók sátrai sorakoznak egy chicagói rendőrörs előtt. Van, aki már hetek óta a rögtönzött táborban él. Az Egyesült Államok északi részén fekvő nagyvárosban a héten már fagypont alá esett a hőmérséklet. A dél-amerikai migránsok szervezete pedig nincs hozzászokva a hideg időjáráshoz. Sátraikat jobb híján kartonpapírral és rongyokkal bélelik ki. Így védekeznek a fagy ellen.

„Váratlanul ért minket a havazás. Mivel nincs hová mennünk, kénytelenek voltunk a sátorban maradni. Elvittük a gyerekeket egy időre a boltba, hogy melegedjenek. Engedélyt kaptunk arra, hogy behúzódjunk a rendőrség épületébe, de az teljesen tele volt, nem fértünk be” – mondta egy venezuelai migráns.

Bár a befogadóközpontokban már most sincs elég hely a migránsoknak, Közép-Amerikában újabb tömegek tartanak az Egyesült Államok határa felé. Mexikó déli részéről hétfőn indult el egy migránskaraván, amelyben egyes becslések szerint akár 8 ezren is lehetnek.

Az illegális bevándorlók közül sokan azt állítják, hogy már ételre sincs pénzük, ezért indultak útnak. Erre azonban sem a mexikói, sem az amerikai hatóságoktól nem kaptak engedélyt.

„Azt mondták nekünk, hogy az elnökök meg fogják oldani ezt a helyzetet, de nem látunk semmilyen megoldást. A megbeszéléseken valójában nem született olyan döntés, amely csökkentette volna a migrációt vagy megoldotta volna a problémát. Egyikük sem állt ki az itt lévő migránsok mellett” – mondta a karavánt szervező egyik aktivista, utalva a latin-amerikai országok vezetőinek múlt havi csúcstalálkozójára ahol a résztvevők végül a migrációs célországokat szólították fel a helyzet megoldására.

Saját kezébe vette viszont az ügyet Haiti kormánya. Egyik napról a másikra töröltek minden légi járatot a főváros, Port au Prince és Nicaragua között, ahonnan már szárazföldön is el lehet jutni az Egyesült Államokba.

A döntéshez még indoklást sem fűztek. Hétfőn csalódott utazók tömegei szembesültek azzal, hogy nem hagyhatják el a szigetországot.

„A haiti miniszterelnök úgy döntött, hogy leállítja az összes járatot anélkül, hogy figyelmeztetett volna minket. Mi viszont mindent pénzzé tettünk, amink volt, én eladtam a földemet, mindenemet, hogy összegyűjtsek négyezer-ötszáz amerikai dollárt, de most mihez kezdjek” – panaszkodott egy nő.

Sokan inkább a menekülést választják, minthogy a nagyrészt bűnbandák által irányított Haitiben maradjanak. Becslések szerint az elmúlt három hónapban több, mint 30 ezer migráns jutott el repülőn Nicaraguáig.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb váratlan üzemanyagár-csökkenés jön napokon belül

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Akiknek végtelen a türelme: ez a négy csillagjegy sosem jön ki a sodrából

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Rejtélyes haláleset egy kollégiumban: 17 éves diák vesztette életét

KÜLFÖLD

Dagadtnak bélyegezték: halálra futotta magát a 6 éves fiú

KÜLFÖLD

Iszonyú tévedés: intenzív osztályra került a kisbaba, akit borral kevert tejporral etettek meg

KÜLFÖLD

Beismerték a britek: az Oroszország elleni szankciók hatástalanok