KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.17.

Kokaint találtak Joe Biden fiának pisztolytáskájában

Ennek ellenére Hunter Biden továbbra is ártatlannak vallja magát.

Újabb megdöbbentő fordulatot vett Joe Biden amerikai elnök fiának büntetőpere, akit kilencrendbeli adócsalással és illegális fegyverbirtoklással vádolnak. Az ügyben tartott legújabb bírósági meghallgatáson a szövetségi ügyészek bejelentették, hogy a nyomozók kokain maradványaira bukkantak Hunter Biden pisztolytáskájában, és erre hivatkozva felszólították a bírót, hogy ne ejtse a fegyverrel kapcsolatos vádakat - írja a Politico. 

Kokaint találtak Joe Biden fiának pisztolytáskájában

A szóban forgó pisztolyt Hunter még 2018-ban vásárolta illegálisan egy delaware-i fegyverkereskedőtől. A vásárlás során Hunter hamis nyilatkozatot tett, és azt állította, hogy nem rendszeres kábítószer-használó, illetve nem kábítószerfüggő, miközben ő maga ismerte el, hogy ebben az időszakban kokainfüggő volt.

A regnáló elnök fia több videóit is készített magáról, ahogy kábítószer hatása alatt, meztelenül, prostituáltak társaságában lövések leadását imitálja a pisztollyal. Ebben az időben Hunter az agytumorban elhunyt testvérének, Beau Bidennek az özvegyével, Hallie Bidennel járt, aki egy alkalommal annyira megijed a bedrogozva pisztollyal hadonászó Huntertől, hogy elvette tőle a fegyvert, és egy élelmiszerbolt mögötti szemetesbe dobta. A nő attól félt, hogy Hunter egy rosszabb pillanatába fejbe lövi magát. A szemetesbe dobott fegyver később az FBI birtokába került, majd nyomozást indított az ügyben. Hogy a kokaint pontosan mikor találták meg a pisztolytáskában, azt nem tudni.

Hunter egy Colt Cobra 38 típusú pisztolyt vásárolt illegálisan

A keddi bírósági meghallgatáson Hunter ügyvédei azt követelték, hogy a bíróság ejtse az illegális fegyvertartással kapcsolatos vádakat. Érvelésük szerint a fegyvervádak politikai célzatúak, azokat ugyanis egy olyan különleges jogtanácsos emelete, akit Donald Trump nevezett ki. Ezzel szemben az ügyészek azt mondták, hogy a vádak egyedül a vádlott rossz döntéseinek eredménye, és semmi közük a korábbi elnökhöz.

Biden elnök fia ellen még 2018-ban indult nyomozás adó-bűncselekmények gyanújával, ami később a tiltott fegyverbirtoklás vádjával is kiegészült. Az ügy kapcsán indított első eljárás Delaware államban zajlott, és egy vádalku keretében Hunter bűnösnek vallotta volna magát kisebb súlyú adóbűncselekmény vádjában, cserébe pedig elkerülte volna a börtönt, a bíró azonban elutasította ennek lehetőségét. Mivel a a bírósági ügymenet ezen a ponton elakadt, a szövetségi ügyészség Kalifornia államban indított új vizsgálatot, ahol tavaly szeptemberben emeltek ismét vádat Hunter ellen.

A felmerülő vádak közül három súlyos adócsalás és hat adózási rend elleni vétség. Az igen részletes vádirat szerint Hunter Biden 2016-2020 között 7 millió dollár jövedelemre tett szerint, ami után egy cent adót sem fizetett be. Az ügyészég megállapította: Hunter 2018-ban ugyan bevallotta az adóját, de többek között hamis üzleti levonásokkal élt annak érdekében, hogy elkerülje az adómegállapítást és csökkentse a 2020 februárjától fennálló adókötelezettségeit.

Ha az illegális fegyvertartás vétségében, illetve az adóügyi bűncselekményekben is bűnösnek találják, Hunter Biden akár 17 év börtönbüntetést is kaphat.

Joe Biden amerikai elnök többszörösen eljárás alatt álló fia alig egy hete tíz perc után egyszerűen kisétált a saját kongresszusi meghallgatásáról - éppen, amikor egy képviselő a korrupciógyanús ügyletiről kérdezte volna. Annak ellenére, hogy Hunter Biden meneküléssel felérő távozását feltehetően előre kitervelték, a jelenet sokat elmond arról, hogy az elnök fia mennyire veszi komolyan demokratikus játékszabályokat - írta a New York Post amerikai napilap online kiadása. 

Joe Biden fia megijedt, 10 perc után kisétált a saját kongresszusi meghallgatásáról

Hunter Biden bármiféle előzetes tájékoztatás nélkül jelent meg ügyvédei kíséretében a felügyeleti bizottság szerdai ülésén. A testület épp azt akarta megvitatni, hogy a kongresszus megsértése miatt vádat emeljek-e ellene, amiért decemberben nem tett eleget egy kötelező érvényű képviselőházi idézésnek. A bizottság már javában ülésezett, amikor Hunter egyszerűen berontott a terembe, és helyet foglalt a hátsó padsorokban. 

 

Hunter érkezésének pillanatában Nancy Mace republikánus képviselő beszélt, és a lehetőséget megragadva keményen kiosztotta a váratlan vendéget. 

"Ön a fehér privilégium megtestesítője. Bejön a Felügyelő Bizottság ülésére, az arcunkba köp, miután figyelmen kívül hagy egy kongresszusi idézést. Mitől fél? Nincsenek golyói? (...) Szerintem Hunter Bident itt és most azonnal le kellene tartóztatni, és azonnal börtönbe kellene vinni"

- fogalmazott a politikus, aki hozzátette, hogy Donald Trump korábbi elnök gyermekei eleget tettek annak idején a képviselőházi demokraták idézésének, de Hunter túlságosan fél, hogy ugyanezt megtegye.

Mace után - a felszólalók előre meghatározott sorrendje szerint - egy még keményvonalasabb republikánus politikus, Marjorie Taylor Greene beszélt volna. Abban a pillanatban viszont, hogy Greene megkapta a szót az ülést vezető elnöktől, Hunter Biden felállt és színpadiasan kiviharzott a teremből. 

"Elnézést, Hunter, úgy tűnik, fél a szavaimtól... Micsoda gyáva alak"

- mondta Greene, miközben Hunter Biden kisétált a a meghallgatásról.

A kongresszusi folyosón vonulva Hunter egyik ügyvédje szűkszavúan annyit mondott, hogy a testület republikánus tagjai "nem törődnek az igazsággal", és egy "magánszemély ellen akarnak vádat emelni - csak azért, mert Biden a családneve".

A történtek kapcsán fontos elmondani, hogy Képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága korábban azért idézte be Hunter Bident, hogy eskü alatt tanúskodjon a családja korrupciógyanús ügyleteiről. Az elnök fiának december 13-án kellett volna megjelennie a testület előtt, de ezt nem tette meg.

Hunet akkor egy "önsajnáltató" sajtótájékoztatón azt követelte, hogy a nyilvánosság bevonásával hallgassák ki. Ennek a lehetőségét azonban a republikánusok kategorikusan elutasították, mondván, a demokraták obstrukcióval lehetetlenítenék el az ügymenetet.

Hunet decemberben egy "önsajnáltató" sajtótájékoztatón azt követelte, hogy a nyilvánosság bevonásával hallgassák ki

Hunter meghallgatása egy 10 hónapja tartó, szélesebb körű nyomozás része, melynek célja kideríteni, hogy Joe Biden pontosan milyen mértékben érintett a fia, Hunter Biden sötét, főleg kínai és ukrán üzleti ügyeiben. Az elnök családja körül kirajzolódó korrupciós hálózat kapcsán több házbizottság is vizsgálódik.

A vádak miatt decemberben Joe Biden ellen alkotmányos vádeljárás (impeachment) is indult, amely lehetővé teszi, hogy a képviselőház kikényszerítse az idézéseket és bizonyítékokat gyűjtsön arról, hogy az elnök milyen mértékben élt vissza hatalmával, hogy a fia üzleteit segítse.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

mandiner.hu

Jönnek a viharok, ha ilyen tetője van, érdemes figyelnie

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Mától nem látogathatjuk hazánk egyik legismertebb barlangját

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét