KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.02.21.

21 évig titkolta a felesége elől a férj: halálos beteg

A nagymama 90 éves korában halt meg anélkül, hogy tudta volna, az orvosok 21 évvel ezelőtt lemondtak róla.

Egy rákbeteg nagymama tudtán kívül két évtizeden keresztül becsapta a halált, miután férje eltitkolta végső prognózisát.

idős házaspár
 

A londoni Edgware-ből származó Rosie Gamp  2021 áprilisában halt meg, 90 éves korában, és egyáltalán nem tudott arról, hogy az orvosok 1999-ben „halálos ítéletet” mondtak rá. Jelentkezett egy már bevált gyógyszer kipróbálására, amely megállította mellrákját, és további értékes életéveket adott neki, hogy nézhesse, amint felnőnek unokái. 

Rosie élete végéig úgy tudta, hogy a rákja nem tért vissza. A család is csak a temetésén tudta meg a hírt, amikor is férje, akivel 67 évig éltek boldog házasságban, elárulta nekik. Bár sokan támadták a 95 éves férfit, ő kiáll amellett, hogy az volt a helyes döntés, hogy elhallgatta felesége elől a prognózisát, mert szerinte az asszony "nem tudta volna elviselni".

Melvin tudatában volt annak, hogy amit tett, akár a szerelem legnagyobb tettének, akár a legnagyobb árulásnak tekinthető, elismerte: "Azt hiszem, helyesen cselekedtem." De elismerte, hogy két gyermeke nem biztos, hogy egyetért.

Rosie-t, a gyorsíró gépírónőt mindössze egy hónappal azután diagnosztizálták mellrákban, miután elment az orvosokhoz, hogy egy kis csomót talált a jobb hóna alatt portugáliai nyaralásuk alatt. Amikor az orvos telefonált, Melvin vette fel a telefont. 

„A konyhában voltam, amikor megszólalt a telefon. A sebész közölte a megsemmisítő hírt, hogy bár a mellében a műtét sikeres volt, a nyirokcsomójából vett 12 mintából kilenc (az emlőhöz közeli mirigyek) rákosak. Nem tehetnek érte már semmit. Elmondták, hogy Rosie-nak nincs más választása, kezdje el a palliatív ellátást. A palliatív ellátás során az a cél, hogy a beteg szenvedést okozó tüneteit minél inkább csökkentsék, és a lehető legjobb életminőséget érjék el. Ez igazából már az elfekvő. Azt hittem, összeesem, mikor ezt kimondták. Ez egy halálos ítélet volt Rosie-ra."

„A fejem forgott, de valahogy megpróbáltam a lehető legnormálisabban viselkedni” – mondta Melvin a MailOnline-nak. "Annyi szenvedés volt körülötte a nővéreivel, és azt hiszem, ez volt a helyes döntés. Mind a négy nővére rákos volt. Látta őket leépülni".

Az érintett nyirokcsomók eltávolítására irányuló kezdeti műtétje után Rosie-nak évente utóellenőrzési időpontja volt. Melvin azonban hangsúlyozza, hogy soha nem tudta, hogy közel van a halálhoz. 

„A nővéreivel történtek miatt annyira megkönnyebbült” – mondta. "Úgy volt, hogy eltávolítják a melleit, de végül nem tették meg, mert ekkor már tudtuk, hogy menthetetlen. De Rosie nem tudta. Azt mondtam neki, hogy a rák nem tér vissza, szedte a tablettákat és úgy gondolta, minden rendben van.  De nem tudta, hogy egyáltalán nincs minden rendben."

Rosie-nak sugárterápiát és kemoterápiát ajánlottak fel a műtét után, de mivel nem tudta, hogy rákja végzetes, Rosie megtagadta a kemoterápiát, mert nem akarta, hogy kihulljon a haja az unokája bár micvája előtt.

Melvin kísérleti gyógyszereket és kutatásokat kezdett el keresni, míg talált is egyet. A Middlesex Kórház anasztrozol-kísérletének élén Dr. Jeffrey Tobias, egy híres mellrák-onkológus állt, akit Melvin szerint "kollégái istenként tiszteltek". Elintézte, hogy felesége is bekerüljön a kísérletbe és Rosie boldogan szedte a gyógyszereket.

"21 évvel csapta be a halált végül és minden napot ünnepként élt meg."

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Tragédia a Gyáli úton, egy ember meghalt a szörnyű balesetben

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét