Létrehozva: 2024.02.12.

„Mi is a hírekből tudtuk meg, hogy csődben a cég” – megszólalt a magyarok százait átverő utazási iroda korábbi alkalmazottja

Eurómilliós bevételek ellenére is csődbe ment Exit Travel Club utazási iroda, akik még akkor is beszedték az ügyfeleik pénzét, amikor már tudták, hogy azok sosem jutnak el a befizetett utazásaikra. Van olyan, akinek 10 millió forintnál is többel tartoznak.

Nemrégiben számolt be a Ripost a felvidéki testvérpár, Takács Krisztián és Takács Gábor által 2004-ben alapított utazási iroda, a dunaszerdahelyi Exit Travel kálváriájáról. A vállalkozás alapítása után egyre sikeresebbé vált, ám Covid-járvány idején ez a széria megszakadt. A cég ekkor felvette a szlovák pénzügyminisztérium vállalkozásokat segítő kölcsönét, és a járvány végeztével újra megindult a pénztermelés, sőt ezután jutott fel a csúcsra a vállalkozás, amikor 3 millió eurónál is nagyon nyereséggel zárták az évüket. Mindezek után százakat sokként ért, amikor a szomszédos ország kormánya tudatta, hogy a cég a legnagyobb adósok egyik, 400 ezer euró körüli hátralékkal. A Borsnak sikerült a cég egy korábbi alkalmazottjával beszélnie, aki érdekes dolgokat árult el. 

A cég alkalmazottai sem tudtak róla, hogy üres a vállalkozás kasszája Fotó: paraméterAz

Mint máskor is, dolgoztunk az irodában, amikor valamelyikünk a neten észrevette a hírt. Mi is a hírekből tudtuk meg, hogy csődben a cég. Szó szerint lesokkolt a dolog, hiszen velünk semmi olyat nem közöltek, hogy bármi gond lenne. Rohantunk is a főnökhöz, hogy mégis mi ez?

 - emlékezett vissza a rémséges napra a neve elhallgatását kérő személy, aki elmondta, hogy számos kérdés kavargott benne és kollégáiban is. 

"Elsőként tudni szerettük volna, hogy akkor holnap még be kell mennünk, illetve kapunk-e fizetést. Hozzáteszem, tudomásom szerint van olyan korábbi alkalmazott, aki még nem kapta meg az októberi járandóságát sem" - folytatta a Exit Travel volt dolgozója, aki abba is beavatott minket, hogy akkor már csak Takács Gábor dolgozott ténylegesen a cégnél, mert Takács Krisztián a nyáron Budapestre költözött a Felvidékről. 

Dunaszerdahely főutcáján várta az ügyfeleit a cég Fotó: parameter.sk

Ez egy kisváros, kis közeg, mindenki tudja a másikról, hogy hol dolgozik, mit csinál, nekem akkor és ott az is az eszembe jutott, mit szólnak majd az emberek, hogy én is átvertem őket, én is csaló vagyok, szörnyű érzés volt, nem beszélve arról, hogy mi lesz velem, lesz-e munkám, kapok-e fizetést

 - mondta az utazási iroda egykori alkalmazottja.

A cégről az is kiderült: 2019 márciusában a csődbiztosításuk után már csak más ügynökségek utait árulhatták volna, azonban saját utazásokról is kötöttek szerződéseket. Mindezek után ki is zárta ETC-t soraiból a szlovák utazási irodák szövetsége, eközben kiderült, hogy a cégtulaj testvérpár mindezek után egy harmadik személlyel Dunakeszin jegyeztetett be vállalkozást Travel Partner Hungary Kft. néven, ami a céginfó szerint utazásszervezéssel fog foglalkozni és 5 és 10 millió forint közötti a jegyzett tőkéje. Utánanéztünk, a cég nem tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Rettenetes tragédia: megölte barátnőjét és annak kislányát egy férfi

KÜLFÖLD

Nem akartak hinni a szemüknek: több milliót nyert a lottón egy házaspár

KÜLFÖLD

Teljes döbbenet: életveszélyes dolgot művelt egy férfi, megbírságolták

KÜLFÖLD

„Gyűlölöm az életem” – Betegsége miatt pokoli kínokat él át mindennap egy 13 éves lány