KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.01.

Elismerte a Fehér Ház kiberfőnöke, hogy Biden demens

Egy rejtett kamerás felvételen beszélt erről az elnöki hivatal vezető tisztségviselője.

Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja az amerikai mainstream média azt a szerdán nyilvánosságra került rejtett kamerás felvételt, amelyen Charlie Kraiger, a Fehér Ház kiberbiztonsági vezetője beszél az elnöki hivatal legérzékenyebb belső ügyeiről. A vírusszerűen terjedő videót egy keményvonalas jobboldali "gerillaújságíró", James O'Keefe készítette, aki magát egy homoszexuális fiatalembernek kiadva hívta el randizni Joe Biden közvetlen hivatali beosztottját, majd egy romantikus vacsora keretében szenzitív információkat húzott ki belőle. 

Elismerte a Fehér Ház kiberfőnöke, hogy Biden demens

A több tízmillió megtekintésnél járó rejtett kamerás felvételen Kraiger többek közt elárulta, hogy az egész Fehér Házat aggasztja Joe Biden amerikai elnök romló kognitív állapota, és az alelnöke, Kamala Harris népszerűtlensége. Mint fogalmazott, ezekkel a problémákkal mindenki tisztában van az elnöki hivatalban, nyilvánosan azonban nem beszélhetnek róla, mert azzal rontanák az kormányfő újraválasztási esélyeit.

"Biden lassul, és szerintem meg kéne szabadulni tőle. Sokan nagyon aggódnak az állapota miatt, de a modern kori történelemben még soha nem fordult elő, hogy nem indítottak második ciklusra egy hivatalban lévő elnököt"

- fogalmazott Biden szellemi leépülése kapcsán Kraiger, aki lényegében beismerte, hogy a Demokrata Párt a nyilvánvaló egészségügyi problémák ellenére is a hivatalban lévő elnököt fogja indítani az idén novemberben esedékes elnökválasztáson.

Kamala Harris alelnök újraindulása viszont már koránt sem olyan egyértelmű, mint Bidené - legalábbis a tisztségviselő elmondása alapján. Ezzel kapcsolatban Kraiger úgy fogalmazott, hogy minden belső felmérés Harris rendkívüli népszerűtlenségét bizonyítja. És ez nem csak a szavazókra igaz, hanem a közvetlen beosztottjaira is, akik állítólag néhány hónap után elmenekülnek Harristől, mivel nem bírják elviselni az alelnök agresszív stílusát.

"Harris alelnök kivérezteti a fekete munkavállalóit. Tömegesen mondanak le mellőle. (...) Volt egy vita arról, hogy töröljék Harris indulását, de ez a népszerűtlensége ellenére sem valószínű, mert ő az első fekete alelnök. Nagyon rossz üzenetet küldene az afroamerikai szavazóknak, ha eltávolítanák a szavazólapokról…"

- mondta Kraiger, aki arra is kitért, hogy Barack Obama egykori elnök felesége, Michelle Obama nem valószínű, hogy valaha elnökjelölt lesz. Mint fogalmazott:

"Találkoztam egyszer Michelle Obamával, aki egy nagyon empatikusan nemet mondott a felkérésre. Azt mondta, hogy már minden szarságot látott, amin a férjének át kellett mennie, és ez nem érdekli”

Charlie Kraiger, a Fehér Ház kiberfőnöke kitálalt Joe Biden mentális állapotáról

A miheztartás véget fontos elmondani, hogy a romantikus vacsorának álcázott "fedett akció" végén James O'Keefe leleplezte magát, és közölte Kraigerrel, hogy nagyon rossz kiberbiztonsági szakértő lehet, ha nem ismerte föl, és leült vele beszélgetni. Miután szembesült a tényekkel, Kraiger szó szerint elmenekült az étteremből.

A Fehér Ház titkait kikotyogó tisztségviselő hivatalosan egyébként az Egyesült Államok Külügyminisztériumának és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) kiberbiztonságát irányítja. A rejtett kamerás beszélgetés alatt Kraiger az "elnök hangjaként" jellemezte magát, legfontosabb feladatának pedig a Fehér Ház hálózatok védelmét nevezte.

James O'Keefe és csapata nem most először készített hasonló eszközökkel leleplező anyagot befolyásos tisztségviselőkről és nagy multicégek vezetőiről. A sokak szerint etikátlan módszereikkel leleplezték már többek közt a Pfizer és a CNN kellemetlen belső ügyeit is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát - videó

borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

mandiner.hu

Miért kussolnak? Miként merészelik kinyitni a kenetteljes pofájukat?

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Elesett Budapest, baj van az egyik legforgalmasabb úton

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Arcon lőttek egy 9 éves lányt az otthonában, csoda, de túlélte

KÜLFÖLD

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, megölt” - 3 gyermek édesanyja tűnt el

KÜLFÖLD

Megszakad a szív, gyászol az iskola: 4 tinédzser halt meg

KÜLFÖLD

Percekig marcangolták: 6 éves, kertben játszó kislányra támadtak a megvadult kutyák