Létrehozva: 2023.05.10.
Módosítva: 2023.08.16.

Medveczky Ilona új örököst jelölt meg

A legendás művésznő őszintén beszélt a magánéletéről, a végrendeletéről és arról, hogy miért tért vissza a kamerák elé.

Manapság már ritkán szerepel a médiában Medveczky Ilona, pedig volt idő, amikor minden nap láthatta a közönsége. A csodás álomotthonában visszavonultan élő legendás táncművész itt fogadta a hot! magazin stábját, és nemcsak villája ajtaját tárta ki előttük, hanem szívét és a lelkét is. A díva őszintén mesélt szerelmi életéről, a végrendeletéről, a mindennapjairól és sok minden másról is.

hot!: Egyvalakivel élt közös fedél alatt, egy férje volt, egyszer volt szerelmes.

M.I.: Tőlem mindig féltek a férfiak! A nők irigykedtek rám – nem gondoltak bele, mennyi lemondással járt az életem. Engem egy férfiban mindig a jelleme, a tehetsége, az esze érdekelt, nem a bankszámlája vagy az ágybéli virtuozitása. Hil­de­brand István operatőrbe az Egy magyar nábob forgatásán lettem szerelmes, ám ő családot akart, gyereket, én viszont közöltem, hogy nem hagyok fel a tánccal. 1974-ben névházasságot kötöttem Európa ötödik leggazdagabb német nemesi családjának tagjával, egy saját neméhez vonzódó Turn und Taxis herceggel, cserébe százezer dollárt fizettem neki az osztrák állampolgárságomért. Egy napig se laktunk együtt, viszont sose váltunk el, így Wilhelm 2009-es halála óta hivatalosan is özvegy hercegné vagyok. Bár számos kiváló férfi kérte meg a kezem, ragaszkodtam a függetlenségemhez. Haláláig csak Nagy Richárdot becsültem, aki 25 évig volt a társam. „Papa” itt élt velem, de külön hálószobában, külön emeleten. Ma is hiányzik. Csodás ember volt: nagyvonalú, jólelkű, becsületes, toleráns, okos. Sose volt konfliktusunk, a tenyerén hordott, mégsem keresem az utódját. Nem született férfi, akivel én szóba állnék!

hot!: Miért nem költözik Ausztriába?

M.I.: Mert szeretem ezt a kis országot. Amikor apám ‘74-ben elhunyt, idevettem magamhoz anyámat, aki ‘89-ben távozott el. Sosem fordultam a kinti dúsgazdag rokonságomhoz, nincs köztünk élő kapcsolat, holott tudnak a nehézségeimről. Idehaza is voltak, akik harminc évig a barátaimnak nevezték magukat, amíg jöhettek velem bálokra, partikra, estélyekre. Amikor most itthon ültem a 12 fokban, ugyanezek nem kérdezték meg, hogy miben segíthetnek. Leírtam őket is, a tehetős rokonokat is. Tényleg bajban ismerszik meg az igazi barát, én pedig nem ismerem azt a szót, hogy „kérek”. Maradt pár igaz barátnőm még aktív koromból; alig mozdulok ki, ezért fontos, hogy néha jól kibeszélgessük magunkat legalább telefonon – ilyenkor érzem, hogy nem vagyok egyedül.

Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

hot!: Mivel őrzi az irigylésre méltó testi-lelki frissességét?

M.I.: A titkom a lelki béke. Nem engedek negatívumot az aurámba, kerülöm a panaszkodókat. A szellemem jó könyvek olvasásával őrzöm, a genetikámnak köszönhetően évtizedek óta tartom a súlyom. Sokan azt hiszik, hogy salátán élek, de közlöm: néha lemegyek éjjel a hűtőhöz, és befalom a hideg töltött káposztát vagy eltüntetek pár szelet szalonnát kenyérrel, hagymával! A házam a sok lépcsővel állandó edzésben tart, ahogy a folytonos kertészkedés meg az állatok utáni szaladgálás is. Legtöbbször hatkor kelek, mosok, takarítok – amit épp kell. Sose volt bejárónőm, mindent magam csinálok: egyrészt bizalmatlan vagyok, másrészt maximalista. Anyu hajdan sokat segített, ahogy később Richárd is.

hot!: Tudja már, kire marad mindez?

M.I.: Volt hivatalos végrendeletem, de nemrég összetéptem! Akire eredetileg rábíztam volna a teljesítését, az akkora csalódást okozott, hogy parkolópályára tettem. Most egy új emberre hárítom át a feladatot, aki maximálisan végrehajtja majd a végakaratomat, ha eljön az ideje. Főszerepet játszik az állatmenhelyek, az állatgyógyászat támogatása havi fix összeggel. Korábban a táncművészetet is támogatni akartam, ám meggondoltam magam, mert ráeszméltem: sem a ba­lett­mű­vé­szi, sem a revütáncosi múltammal együtt sem terjesztett fel a kollégák közül senki a Kossuth-díjra, se régen, se most. Érdemes művész vagyok és tagja a Halhatatlanok Társulatának – utóbbira különösen büszke vagyok, mert azt a szeretett közönségem szavazta meg nekem. 

 

A Medveczky Ilonával készült teljes interjút a hot! magazin ma megjelent számában, valamint a borsonline.hu-n olvashatjátok el!

 

Fotó: hot! magazin

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, miért balhézott össze a liverpooli Szalah és Klopp

origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

borsonline.hu

Rajongói nekimentek a TV2 sztárjának, fel sem ismerik legutóbbi képén: „Már nem az a lány”

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

ripost.hu

Gáspár Laci üzent: Még a saját székletét is többre tartja, mint a követőjét

hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta el sokmilliós megbízással

origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Gyászol Vajna Tímea, szörnyű veszteség érte

LELKIZŐ

"Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

LELKIZŐ

Maradandót alkotott, váratlanul elhunyt a gyönyörű színésznő

LELKIZŐ

Haragosokból újra barátok: Kibékült Fresh Andi és Szögeczki Ági