Létrehozva: 2023.10.14.

Ezek az appok segíthetnek, ha beteg a gyermek

Nemcsak az iskola, óvoda és bölcsőde kezdődik el ősszel, hanem a különböző vírusos megbetegedések szezonja is, a gyerekek egymásnak adják át a fertőzéseket. Vannak applikációk, amik segíthetnek ilyen helyzetben a szülőknek!

Itt az ősz, ilyenkor a szokványos gyermekkori betegségek is újra gyakoribbak. Mivel egy-egy tünet elsőre ijesztő lehet, sokan elbizonytalanodnak azok súlyosságát illetően és előfordul, hogy feleslegesen viszik kórházba a gyerekeket. Szerencsére már léteznek olyan megbízható appok, amik segíthetnek a helyzetek súlyosságának mérlegelésében. Mutatunk párat!

app, applikáció, mobil, telefon, facebook, twitter, instagram
Ezek az appok segíthetnek betegség esetén a szülőknek. A kép illusztráció.

Erre jó a LázBarát app

A LázBarát mobilos applikáció Androidos és iOS-es telefonra is letölthető és abban segít, hogy könnyebben eldönthesse a szülő, a láz mértékéhez képest milyen kezelésre van szüksége a gyermeknek. Vagyis segít a betegek állapotának megítélésében és a teendőkben. Tartozik hozzá egy úgynevezett integrált tudástár is, aminek a segítségével könnyebben el lehet dönteni, kell-e gyógyszert adni, orvoshoz fordulni vagy sem. A program segítségével dokumentálhatjuk is a lázas betegségeket és ezt meg is oszthatjuk az orvossal, bármikor vissza is nézhetjük.

Nézd meg, mikor érdemes a lázat csillapítani:

Ebben segíthet a HELP applikáció

A Semmelweis Egyetem HELP nevű applikációja és weboldala többek között abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége vagy balesete (égés, állati harapás, rovarcsípés, stb.) esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek. A hazai szinten egyedülálló fejlesztés az egyetem gyermekorvosai és kommunikációs szakemberei által létrehozott tudásbázison alapul, ami több, mint 220 gyermekbetegséget tartalmaz. Az applikáció automatikusan tanácsokat is ad például a helyes lázcsillapításról, sebkötözésről vagy a fájdalomcsillapítás módszereiről. Az apphoz tartozó weboldalon pedig egy tudástár is elérhető, amely ABC-rendben sorolja fel a gyermekbetegségeket, azok leírásával, kezelésével és tünetenyhítéssel kiegészítve.

Az ÉletMentő applikációnak is van hasznos tudástára

Az app azzal a céllal készült, hogy megkönnyítse a segélyhívást és a mentésirányítók munkáját. Az alkalmazásban az előre megadott egészségügyi adatok (kor, betegség, szedett gyógyszerek), valamint a hívást indító tartózkodási helye a segélykérő gomb megnyomásakor azonnal láthatóvá válnak a mentésirányítók számára, így a segélykérés ideje jelentősen lerövidülhet. Emellett olyan hasznos információkat is tartalmaz, mint például: hol van a legközelebbi kórház, gyógyszertár vagy defibrillátor. Illetve található az alkalmazásban egy elsősegélynyújtó kisokos is, amivel vészhelyzet esetén egyetlen gombnyomással életmentő fontosságú információkat érhetünk el. A folyamatosan fejlesztett alkalmazás a korábbi években push üzenetek küldésével, chatbot funkcióval, koronavírus és az új ügyeleti rendszer infógombokkal is kibővült.

Az Egészségablak app is hasznos lehet

Az EgészségAblak (korábbi nevén EESZT app) segítségével kiválthatók a felírt e-receptek és meg lehet nézni az EESZT indulása óta feltöltött valamennyi laboreredményt, ambuláns lapot, vizsgálati leletet, zárójelentést és minden egyes orvosi dokumentumot is, amiket le is lehet tölteni. Az alkalmazásból emellett közvetlenül hívható az 1812-es Egészségvonal a hét minden napján 0-24 óráig. A telefonközpont munkatársai általános tájékoztatást nyújtanak egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, segítenek a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, illetve az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekben.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

mandiner.hu

Orbán alól kimegy a talaj, Magyarországon hanyatlik a vallás, Horthy egy bohóc volt – nagyot ment a vezető francia lap

ripost.hu

A legtöbben elhasalnak rajta: zseni vagy, ha megfejted - Fotó

vg.hu

Készül a 96 méter magas kémény, épül a török üveggyár Kaposváron

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 27-május 3.: Jókedv és felhőtlen boldogság

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!