Létrehozva: 2021.08.14.

A keresőoptimalizálás altémái és a megkerülhetetlen SEO (x)

Aki olvasott már keresőoptimalizálás témában, már biztosan belefutott a SEO szóba. Ez a betűszó az angol Search Engine Optimization szavakra utal, amely egész egyszerűen a keresőoptimalizálás megfelelője. Mi is ez valójában?

Egészen egyszerűen arról a tevékenységről van szó, ami segítségével egy adott weboldal egy számára fontos keresőben (itthon és a nyugati világ szinte teljes egészében a Google messze a legfontosabb) előkelő helyezést ér el releváns kulcsszavakra. Ha keveset tudunk a keresőoptimalizálás témaköréről, ez nagyon egyszerű feladatnak tűnhet. Csakhogy nem lehetséges varázsütésre bekerülni a top találatok közé. A folyamat első lépése a kulcsszó kutatás: sokszor meglepő látni, hogy milyen szavakra keresnek rá a legtöbben egy-egy témában. Alapszabály, hogy minél jobban megismerünk egy témát, annál inkább látjuk a saját határainkat benne. Merüljünk el egy kicsit a SEO alapjaiban és látni fogjuk, hogy nem véletlenül nőtte ki magát a keresőoptimalizálás mára egy külön szakmává.

Az online marketing világában a SEO egy igen tág fogalom, amelynek részei a weboldal készítés. Ma már minimális irodai szaktudással bárki tud honlapot készíteni – azaz az igen népszerű és ingyenes WordPress tartalomkezelő rendszert telepíteni. Azonban egy jól működő, profi honlapot már jóval kevesebben képesek készíteni. Ezzel összefügg a technikai SEO, amely azért felel, hogy egy honlap felhasználóbarát módon, gyorsan, folyamatos elérhetőséggel működjön. Így az érdeklődők és potenciális vevők soha ne maradjanak le az online „üzlethelyiség” kinálta lehetőségekről. Ide tartozik a tartalommarketing / tartalomépítés, amely sokkal több annál, mint jó minőségű, szakmailag releváns cikkek. A megfelelő tagolás, a megfelelő kulcsszavak megfelelő mennyiségű elhelyezése, a különböző címek és alcímek (H2, H3) használata, a szövegek hossza stb mind segít abban, hogy egy honlap előrébb jusson a Google „ranglétráján”. Nem szabad elfeledkezni a linképítésről / linkmarketingről sem: ez is arról szól, hogy ne csak a honlapunkra eljutókat és ügyfeleinket győzzük meg arról, hogy a termékünk és / vagy szolgáltatásunk kiváló minőségű, hanem a Google algoritmusát is.

Sokszor az utóbbi feladat akár hosszabb és / vagy nehezebb is lehet az elsőnél. Ökölszabályként nem szabad elfelejteni, hogy tényleg jó termék vagy szolgáltatás nélkül legfeljebb rövid ideig maradhat a „csúcson” az ember: legyen szó a vásárlók elégedettségéről, vagy a Google kereső helyezéséről.

Időt spórolhatunk, ha a SEOzseni online szoftverével végezzük a teendőinket SEOzseni az ország első és egyetlen SEO webalkalmazása. A keresőoptimalizálás és linképítés miatt naponta több órát görnyedhetünk a monitor előtt. Az eredmények mégis gyakran okoznak csalódást: nem elég jó a helyezés. A monitor előtt fejfájással, nyak- hát- és derékfájdalommal töltött hosszú hónapoktól szabadulhatunk meg. Egyetlen kávészünet alatt, néhány kattintással elvégezhető a SEO komoly szaktudást igénylő feladatai. Ezzel a szoftverrel már élmény a keresőoptimalizálás, mert az időnket hasznosan tölthetjük és csak az eredményekre koncentrálhatunk – ahelyett, hogy napokat szenvednénk az adatok összegyűjtésével, elemzésével és feldolgozásával.

A magyar fejlesztésű webalkalmazás használata ingyenes.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Helyesírás: Ön tudja, hogy kicsi vagy nagy kezdőbetűvel írjuk ezeket a szavakat?

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!