MANI

Bedobhatunk egy sört az ebédszünetben?

Tízből csak egy munkavállaló van, aki nem tart rendszeresen szünetet. Minden ötödik le sem dolgozza a kötelező óráit, mert folyton cigiszünetet tart. De most akkor kinek van igaza? És mit mond a törvény? Mit csinálhatunk az ebédszünetünkben?
  • Szerző: Ripost

Mennyi szünetünk van?

A munka törvénykönyve meghatározza, mennyi szünetet kaphatunk. Ha napi 6 óránál többet dolgozunk, akkor 20 perc szünet jár. Ha napi 9 órát, akkor pedig már 45 perc szünettel számolhatunk. A főnökünk dönthet úgy, hogy ennél több szünetet ad, de erre nem kötelezhetik.

Ha gép előtt dolgozunk, akkor óránként 10 perc „gépszünetet” kapunk. De ez nem a cigiszünet. Ugyanis ekkor is dolgoznunk kell: ilyenkor kell lebonyolítani az üzleti telefonokat, rendezni az aktákat, egyeztetni a munkatársakkal.

Ki kell venni?

Igen! A jogilag meghatározott szünet szükséges. Ebben az időben azt csinálhatunk, amit csak akarunk: ehetünk, vásárolhatunk, oda mehetünk, ahova csak akarunk.

Megszabhatják, mikor vegyünk ki?

A törvény azt kiköti, hogy nem vehetjük ki a munka végén, tehát nem mehetünk el hamarabb erre hivatkozva. Ha nyolc órát dolgozunk, akkor munkába állás után legalább két órának kell eltelnie, hogy szünetre mehessünk. De hat óra munka után kötelező szünetet tartani.

Fel lehet osztani a szünetet?

Nem. Csak a főnök dönthet arról, hogy engedélyezi a kisebb részekre osztást. De ekkor is kötelező kivenni egyben legalább 15 percet.

Nézhetünk focimeccset és ihatunk hozzá egy sört?

Igen és nem. Elmehetünk egy kocsmába meccset nézni, ez nem tiltott, vagy akár a munkahelyünkön is nézhetjük, ha van tévé vagy akár nézhetjük online is. A munkaszünetben viszont nem lehet sört inni, maximum alkoholmenteset. A legtöbb cégnél azonnali elbocsátást von maga után, ha valaki alkoholos befolyásoltság alatt áll munkába. Ha pedig elkapnak minket ittasan, nem csak a munkánkat veszíthetjük el, de hamar híre is megy, miért rúgtak ki minket…

Használhatjuk vásárlásra a szünetet?

Persze. Ebben az időben szabadon mozoghatunk és oda mehetünk, ahova csak akarunk.
Ritkán, de vannak olyan szabályozások egyes munkahelyeken, hogy nem szabad elhagyni az épületet. De ha ilyen szabályt hoznak, természetesen azt előre közlik az alkalmazottakkal.

Használhatjuk a telefont és a számítógépet magáncélokra a szünetben?

Ez még mindig egy elég kérdéses terület. Elméletileg a számítógép is a munkához tartozik, tehát nem lehetne magáncélra használni. Azonban a legtöbb munkahely nem tiltja a munkavállalóinak, hogy olykor írjanak egy-egy levelet, vagy akár cseteljenek az ismerősükkel. Persze mindez nem mehet a munka rovására.

Mi van, ha túlcsúszunk a szüneten?

Erre nincsenek egyértelmű szabályok. A legtöbb helyen le kell dolgozni azt az időt, amennyivel túlcsúsztunk. De ha mindig késünk, azok súlyosabb szankciókat vonhatnak maguk után. Azt azonban fontos tudni, hogy a munkaközi szünet (ebédszünet) nincs benne a munkaidőben, tehát le kell dolgozni. Van ahol azonban ettől eltekintenek.

Mi a helyzet a cigiszünetekkel?

A törvény nem ismer ilyen kitételt, tehát csak akkor gyújthatnánk rá, ha a 20 vagy a 45 perces szünetünket töltjük. Azt a főnök dönti el, hogy engedélyezi-e a cigiszüneteket, vagy sem. Kötelezni rá semmiképpen sem lehet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?