MANI

Tuti tippek az ízletes disznósülthöz: így nem ronthatod el

A háziasszonyok és a nagymamák tárháza praktikákból kifogyhatatlan. De vajon tudjuk, hogy melyik hús esetében mire kell figyelnünk? A Ripost segít a disznóhús elkészítésében. Néhány apró praktika a konyhába.
címkék:
  • Szerző: R.A.

- A disznósült színe akkor lesz szép, ha bevagdaljuk és sóval, olajjal bekenjük, mielőtt a sütőbe tesszük. Mindig öntsünk a hús mellé egy-két evőkanál vizet, hogy a zsír ne égjen oda.

- A disznóhúst teljesen süssük át. Sohase hagyjuk félig nyersen, angolosan, mert nehezen emészthető. Piros és ropogós lesz a sült, ha a pecsenye levével vagy sörrel locsoljuk sütés közben.

- A sertéssült még ízletesebb lesz, ha sütéskor a hús mellé két-három gerezd fokhagymát vagy kettévágott vöröshagymát is teszünk.

- A disznóhúst legjobb sütőben sütni, de a tűzhely lapján, lábosban vagy serpenyőben is elkészíthetjük. Azonban a sütőben egyenletesebben sül, mint más módokon. A sütőt mindig magas hőmérsékleten melegítsük elő, majd ha betettük az ételt, csökkentsük a hőfokot. Így lesz a hús a legegyenletesebben átsülve.

- A sertéshús elkészítését már a szeletelésénél el tudjuk rontani. Alapszabály, hogy a rostokra merőlegesen kell a húst szeletelni. Fontos, hogy egyenletes vastagságú legyen a hússzelet, mert az egyenetlen szeletnek egyik fele szárazra sülhet, míg a vastagabb fele rágós marad.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?