MANIMÉKER

Szerző WB

Létrehozva: 2024.01.22.

Ezreket spórolhatsz a tankoláson, ha így csinálod

Érdemes tudatosabban tervezni a tankolást, így éves szinten akár több tízezer forintot is megspórolhatunk- hívta fel a figyelmet Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Nem mindegy, hol tankolunk

Az üzemanyagárak településenként és benzinkutanként is változhatnak, akár 20-40 forint különbség is lehet, ezért tankolás előtt mindig ellenőrizzük, hol van a legkedvezőbb ár a közelünkben. A holtankoljak.hu weboldalon településenként lehet keresni az árakat, és érdemes feliratkozni a hírlevélre is, így az elsők között értesülhetünk a legfrissebb változásokról.

 

A szükség nagy úr

Ha nem tervezzük meg előre az utazást, és meg kell állnunk az autópálya melletti kutakon, akár 50-60 forinttal drágábban is tankolhatunk literenként, mint a városokban és kisebb településeken. Ezért érdemes tankoláskor előre gondolkodni, hogy legyen elegendő üzemanyag az út végéig.

 

Spórolunk a kiszolgáláson

Az önkiszolgáló kútoszlopoknál a piaci árnál kedvezőbb áron tankolhatunk, mivel személyzet nélkül üzemelnek. Emellett gyorsabb is lehet a folyamat, mivel mindenki magának tankol és rendezi az üzemanyag fizetését.

benzinkút, benzin, tankolás
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Legyen tele a tank

Ha olyan helyen járunk, ahol az átlagosnál kedvezőbb áron tankolhatunk, érdemes lehet az autót teletölteni, még ha éppen nincs is szükségünk annyi benzinre. Mivel úgyis előbb-utóbb újra tankolnunk kell, így a következő vásárlásnál már spórolhatunk.

 

Ugorjunk át a szomszédba!

Külföldi utazás előtt nézzünk utána az interneten, hogy az adott országban mennyibe kerül az üzemanyag, és ennek megfelelően tervezzük a tankolást. Például, ha Románia vagy Szlovénia mellett élünk, és van dolgunk a szomszédban, érdemes lehet ott tankolni, mivel akár 50-60 forinttal is olcsóbb lehet a benzin vagy gázolaj literenkénti ára.

 

Jutalmazzák a hűséget

A nagyobb benzinkutak gyakran pontgyűjtő akciókat hirdetnek. Egyes kutaknál a tankolásnál egyszerűen beválthatjuk a korábban gyűjtött pontokat üzemanyagra, míg más helyeken ezeket a pontokat különböző termékek vásárlására lehet felhasználni.

 

Napra pontosan 

A legtöbb benzinkúton hetente két alkalommal változik az ár, szerdán és pénteken, amiről már az előző napon tájékozódhatunk. Ezért egy pénteki esetleges áremelés előtt érdemes lehet csütörtökön tankolni a hétvégére, míg tervezett csökkentés esetén érdemes lehet kivárni.

 

A minőség ára

Ha a költségcsökkentés a cél, érdemes lehet az alap benzint választani a magasabb oktánszámú prémium minőségű üzemanyag helyett, így akár 30-50 forintot is megtakaríthatunk literenként. Van, ahol kétféle prémium üzemanyag közül is lehet választani, és ezek között is van árkülönbség.

 

Van más alternatíva

Nem utolsó sorban, gondoljuk át, hova és mikor szükséges autóval közlekednünk, és csak akkor válasszuk ezt az opciót, ha nincs más lehetőség. Érdemes fontolóra venni a tömegközlekedést, biciklizést vagy akár a vármegye bérletet, mivel ezek anyagilag sokkal költséghatékonyabbak lehetnek, mint a mindennapos autóhasználat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

mandiner.hu

Meghökkentő összeget sikerült elutalnia egy monacói bankszámlára a Lánchídbotrány kulcsfigurájának

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANIMÉKER

Újabb helyen lehet majd gyógyszert venni

MANIMÉKER

Hat tévhit és a tények a védőoltásokkal kapcsolatban

MANIMÉKER

Mikor lehet füvet nyírni, és hol kötelező? Íme a szabályok

MANIMÉKER

Most hétvégén bárki ingyen kipróbálhatja az új balatoni katamaránokat – Mutatjuk, hol és mikor!

MANIMÉKER

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 185 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

MANIMÉKER

Tiéd lett az 1 milliárd 45 millió? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai