Létrehozva: 2023.02.18.

Több millió eurót mosott át három pesti cégen keresztül az olasz maffia

Tovább folytatódik a botrány az olasz maffiában felbukkanó magyar ügyvédnő körül. Most egy újabb szál kapcsán bukkant fel a neve, ugyanis kiderült, hogy több tízmillió euró folyt át azokon a magyar cégeken, melyek az ő irodájába voltak bejegyezve.

Tovább folytatódik a fajsúlyos magyar szállal rendelkező olasz maffia-botrány Calabriában. Mint azt a Ripost is megírta, a calabriai lapok hatalmas sikerként számolt be január végén arról, hogy a helyi híres-hírhedt maffia, a ’ndrangheta nyolc tagját is sikeresen elfogták. Köztük volt a magyar ügyvédnő, Dr. Sz. E., akit pénzmosás gyanújával tartóztattak le.

Ebben a budapesti bérházban található a magyar ügyvédnő irodája - Fotó: Bors

Bár a szervezet működésében játszott szerepe még mindig tisztázásra vár, az már kiderült, hogy az asszonyt már évek óta lehallgatták, eközben pedig folyamatosan bizonyítékokat gyűjtöttek ellene.

A helyi zsaruk a nemzetközi erőkkel együttműködve azóta is gőzerővel dolgoznak a maffia szerteágazó ügyletein, most kiderítették: a szervezet a hulladékbizniszben is igencsak érdekelt volt. Ez persze nem volt újdonság a nyomozók előtt, hiszen a ’ndrangheta a drog, a fegyverkereskedelem és az embercsempészet mellett előszeretettel foglalkozik prostitúcióval, uzsorázással és a hulladékok újrahasznosításával is. Utóbbi ágazatban igencsak jelentős szálát fejtették vissza a rendőrök, melyben már kulcsfontosságú nevekre, 90 millió eurós forgalomra és nemzetközi kapcsolatokra is bukkantak.

A hulladékkereskedelem egyik legfontosabb figurája Giovanni Camastra volt, akinek, mint kiderült, alaposan benne volt a keze a biznisz minden részletében: többek között ő és társa, Maurizio Rullo voltak a tulajdonosai azoknak a cégeknek, akik a külföldi irodákkal kapcsolatot tartva tisztára mosták a beáramló pénzt, majd az összeget visszaforgatták Olaszországba.

A felsorolt, a pénzmosásban szereplő külföldi cégek között azonban ismét felbukkant a magyar ügyvédnő neve, ugyanis kiderült: három ilyen cég is Magyarországra volt bejegyezve, a kapcsolatot pedig Sz. E.-n keresztül tartották, sőt: a magyar cégek állhattak a nemzetközi pénzmosási körforgás középpontjában.

A nyomozásba több német rendőrségi csoport is bekapcsolódott, és hamarosan fény derült arra is, hogy a magyar cégeken keresztül elképesztő összegek áramlottak át:

- 2016-tól 2019-ig 71,6 millió euró; ebből 69,4 milliót készpénzben vettek volna fel. Ez 2019.09.08-tól az év végéig összesen 10 144 000 eurót jelentett 

– összegezte a Rai News-nak Massimo Baraldo nyomozati bíró, aki hozzátette, hogy az érintett magyar cégek is Sz. E. irodájában voltak bejegyezve, így a pénzek is ezen keresztül haladtak át:

- Az ügyben érintett magyar cégekben közös, hogy a székhelyük Budapesten, ugyanazon a címen található, mindegyiket olasz személyek igazgatják, akik közül mindegyik calabriai származású, a cégek pedig ugyanazon a napon jöttek létre

 – szögezte le a nyomozati bíró. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

mandiner.hu

„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Halálra gázolt egy embert a Budapest felé tartó vonat

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak az M1-es autópályára: durva baleset történt

NÍNÓ

Megdöbbentő: beszakadt az út egy busz alatt Budapesten - Fotók

NÍNÓ

Nagy erőkkel rohantak a tűzoltók: baleset történt Budapesten

NÍNÓ

Mentőautó karambolozott Budapesten, egy gyermek is a sérültek közt van

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest