Létrehozva: 2023.08.14.
Módosítva: 2023.08.19.

Már csak 5 nap, koncertek és meglepetések az atlétikai vb-n

Augusztus 19-én elkezdődik Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság.

A szervezők a világ legszebb maratonpályáját hozzák létre a Hősök tere – Andrássy út – Bajcsy-Zilinszky út – Roosevelt tér – Lánchíd – Alagút – Várkert bazár útvonalon kialakított 10 kilométeres körpályán, és a Hősök terét a Kodály körönddel összekötő 980 méter hosszú szakaszon már fel is építettek egy, a közvetítést még látványosabbá tevő kábelkamera-rendszert. A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs az esemény elején elmondta, két, 40 méter magas és 60 tonnás daru között van kifeszítve ez az egyedülálló, majdnem egy kilométer hosszúságú kábelrendszer.

 

A maratoni versenyek idején a belvárosban, az útvonal mentén több helyen is lesznek majd szurkolói élménypontok, ahol például futópadokat is ki lehet próbálni; de lesznek zenés programok is, amelyeken ismert zenészek, zenekarok adnak koncerteket.

„Élményt adunk az utcai versenyeken is, koncertekkel, meglepetés programokkal várjuk a szurkolókat a verseny teljes útvonalán. Hárommilliárd ember készülékén lesz elérhető a közvetítés a világ legszebb maratoni útvonalán zajló versenyekről, akik közül sokmillióan biztosan végig is nézik majd a maratont. Nemcsak a várost mutatjuk meg nekik, hanem azt is, hogy milyen hangulat, milyen látványos programok várták itt a sportolókat és a közönséget, köztük több egyesület fiatal atlétáit" – mondta Németh Balázs.

A szervezők azt is elárulták, hogy augusztus 26-án reggel a Follow the Violin, másnap reggel pedig a Szakács Gergő Akusztik zenél. De mellettük többek között Miklósa Erika is fellép, a Clark Ádám téren pedig a Magyar Honvédség zenekara is előadást tart.

Mind a hat utcai versenyen (a két maratonon és a négy gyaloglószámban) lesznek magyar atléták a mezőnyben, így bőven lesz kikért szurkolni a magyar durkkereknek is. Ráadásul a világbajnokság is az utcán indul, hiszen augusztus 19-én reggel a férfiak 20 km-es gyaloglásával, a Hősök téren kezdődik meg Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

A szervezők segítségül elmondták, hogy a lezarasok.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon és a BKK elérhetőségein folyamatosan lehet tájékozódni az aktuális, időszaki lezárásokkal kapcsolatban, azonban kiemelték, teljes útzár csak a maraton két napjának reggelén lesz.

Németh Balázs a sajtótájékoztató végén hozzátette, a több mint 300 ezer eladott jegynek mintegy felét külföldi állampolgárok vásárolták meg, és Kuvait személyében a napokban a 104. különböző országból is érkezett jegyigénylés, így további egy nemzet képviselője viheti majd haza tervek szerint a pozitív élményeit Budapestről, és terjesztheti a jó hírét Magyarországnak és a magyar rendezésnek.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a litván hadüzenetre

origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

vg.hu

Itt vannak az otthonfelújítási program részletei

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

mandiner.hu

Kőkemény igazsággal szembesítette az európaiakat egy szőke, kékszemű lány a migránsokkal kapcsolatban (VIDEÓ)

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

ripost.hu

"Nem azért igazolták" – Kitálalt Szoboszlairól a magyar focista

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Tragédia a versenyen, holtan esett össze a fiatal sportoló

OLDALVONAL

Különleges tervet lepleztek le, ez lesz az olimpia csúcsa

OLDALVONAL

Szoboszlaiék Európa csúcsán; Kapás Bogit csalással előzték meg

OLDALVONAL

Óriási bulit csaptak a magyar lányok Ausztriában a feljutás után - Fotók