Létrehozva: 2023.07.22.

Így készítik az olasz nők a sárgabaracklekvárt, zseniális ez a recept

Íme, az olasz háziasszonyok trükkje, ezt neked is ismerned kell! Tökéletes lesz a sárgabaracklekvár!

Szerző Sors Edina

Az olasz háziasszonyok sárgabaracklekvárja három összetevőből áll, elkészíteni roppant egyszerű, de ami a lényeg: nagyon ízletes. Gyümölcs, citromlé, és cukorból kerül bele. A citromlé savassága a cukorral együttműködve természetes pektint alkot, ez az anyag pedig természetes módon akadályozza meg a baktériumok szaporodását. Így az olaszok nem tesznek a lekvárba se zselésítőt, se tartósítószert. Másrészt a szokásos sterilizálást is elhagyják. Mutatjuk a receptet:

Jar,Of,Tasty,Apricot,Jam,On,Table
Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 3 kg friss, érett sárgabarack
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 2,5 csésze cukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a sárgabarackot, magozd ki és a gyümölcshúst aprítsd fel, majd tedd egy közepes méretű edénybe. Ezután add hozzá a cukrot és a citromlevet. 
  2. Az edényt közepesen alacsony lángon tedd fel főni, majd amikor elkezd forrni, vedd le a tűzhelyről (20-25 perc). Botmixerrel finomíts a lekvár állagán. Kanalazd le a tetején lévő habot.
  3. Öntsd a lekvárt tiszta üvegekbe. Az üveget előtte nem kell sterilizálni, mert megy majd lekvárral együtt a mélyhűtőbe. Csak annyi lekvárt mérj az üvegekbe, hogy a tető és a lekvár szintje között legalább 1 cm-nyi hézag maradjon. Az üvegek tetejét szorosan zárd le. 
  4. Hagyd állni a lekvárt 12-24 órára. Utána mehet a fagyasztóba.
  5. Amikor ennél a lekvárból, tegyél egy üveggel a konyhapultra, másnap reggelre szépen kienged. A már felnyitott üveget hűtőben tárold. 3-4 napig friss, üde és illatos marad a lekvár. 

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen a lekvár úgy is isteni finom lesz, ha nem fagyasztod le és a szokásos sterilizálást, valamint a dunsztolást alkalmazod, amikor elteszed. Ebben az esetben a baracklekvár helye a kamrában lesz.

 

Szerző Sors Edina

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Friss hír érkezett Katalinról: így érzi most magát a nagybeteg hercegné

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

ripost.hu

Jákob Zoltán átlépett egy határt! Nincs visszaút

mandiner.hu

Hivatalos: vérrögöt okozhat a Covid egyik korábbi oltóanyaga

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

OTTHONKA

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt

OTTHONKA

Közel a belvároshoz kétszobás lakás, csupán 35,8 millióért

OTTHONKA

Most szedd az akácvirágot! Gyógyító ereje van!