Létrehozva: 2018.01.12.

Afrikai népességrobbanás súlyosbítja a migrációs válságot

2018 sorsdöntõ év lesz Európa, Magyarország és a magyar települések szempontjából, mert Brüsszel még a nyárig el akarja fogadni a kötelezõ betelepítési kvótákat, és fel akarja gyorsítani a családegyesítéseket - mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke a szervezet Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervezõ irodákkal szemben címû pénteki budapesti konferenciáján.

A rendezvényen csaknem tízen szólaltak fel, főként Fidesz-KDNP-s városvezetők. Õk mind elutasították az illegális bevándorlást, az Együtt és a Momentum Mozgalom ugyanakkor nem hazudtolta meg önmagát: az esemény ellen hirdetett tiltakozó akciót.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere már nyitóbeszédében előrevetítette: a tanácskozás végén felhívást akarnak elfogadni, amelyben felkérik a kormányt: ha kell, törvényekkel és jogszabályokkal

lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlás-szervező Soros-szervezetek ellen,

mert a migránsok betelepítése komoly fenyegetést jelent a magyar településekre.
 

Hangsúlyozta: az önkormányzatoktól azt kérik, hogy a helyi képviselő-testületek határozatban álljanak ki a Soros-terv és az illegális bevándorlók betelepítése ellen, valamint utasítsák el a migrációt szervező irodák nyitását.

Az esemény végén kézfeltartással el is fogadták a felhívást, amelyben közös fellépést sürgetnek, hogy megőrizzék a magyar települések és a magyar emberek biztonságát és jövőjét. Úgy fogalmaztak, a magyarok többsége teljesen világossá tette: nem akarja, hogy Magyarország bevándorló-országgá váljon.

Szita Károly beszédében azt mondta, továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy nagy számban érkeznek migránsok. A bevándorláspárti javaslatok mellett már az Európai Bizottság és az Európai Parlament (EP) is kiállt - jegyezte meg. Felidézte, hogy Soros György üzletember bejelentette: több százezer dollárt oszt szét, hogy megerősítse a vidéki hálózatát Magyarországon, népszerűsítse a saját politikáját.  „Terve” veszélyes, mert beteljesülésével megszűnne a mindennapok biztonsága - jelentette ki.

Mint nyomatékosította, nem akarnak migránsokkal teli falvakat, helyette a megfelelő családpolitikát látják a megoldásnak. Magyarország ma békés állam, és szeretnék, hogy az is maradjon. Szita Károly idézte Tarlós István főpolgármestert (Fidesz-KDNP), aki levélben fejezte ki egyetértését a konferencia célkitűzésével.

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere, az MJVSZ társelnöke hangsúlyozta, hogy a fejlődés egyik legfontosabb alapfeltétele a nyugalom, a biztonság. Szerinte csak a jelenlegi kormány képes megőrizni az ország biztonságát.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere azt mondta, Budapest ma Európa egyik legbiztonságosabb városa, ami Orbán Viktor miniszterelnök határozott fellépésének, jó politikai felismerésének köszönhető. A polgármester felmutatott egy kétoldalas írást, amely szavai szerint maga a "Soros-terv". Közölte, hogy a dokumentum az üzletember személyes honlapjáról származik.
Európai jelenségnek nevezte, hogy elsőként a nagyvárosokban jelennek meg liberális, „álcivil” szervezetek.

Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója kijelentette, hogy bár a bevándorlási helyzet konszolidálódni látszik, ez csupán átmenetinek tekinthető. A migrációs válság nem ért véget, a következő időszakban a szubszaharai térségben várható a legnagyobb népességrobbanás - jelezte.


Szavai szerint a jelenlegi bevándorlók több szempontból is eltérnek a korábbiaktól: alacsonyabb az iskolázottságuk és nem próbálnak asszimilálódni.

origo.hu

Hackerek vitték el a lottó főnyereményét

origo.hu

Kiadta a parancsot Putyin, véres bosszú jön

borsonline.hu

Nem takargathatja tovább Mikes Anna - Krausz Gábor odáig lesz a gyönyörtől

magyarnemzet.hu

Szoboszlai bosszúsan jöhetett le a pályáról, ki gondolta, hogy ez lesz a vége?!

ripost.hu

Rózsaszínre festette az eget a sarki fény! Ha lemaradtál róla, van egy jó hírünk: ekkor lesz újra látható - Galéria!

hirtv.hu

Élő tévéadásban vettek őrizetbe egy rendszerkritikus ügyvédet

ripost.hu

Szoboszlai miatt egymásnak ugrottak; könnyek szöktek Klopp szemébe

astronet.hu

Bölcsesség és Győzelem angyala védelmez minket május 11. és 15. között

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszik a Nyugat: felmerült az ukrajnai repüléstilalmi zóna bevezetése

POLITIK

Szóltak az oroszok: a NATO fellépése Ukrajnában nukleáris háborúhoz vezethet

POLITIK

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Zelenszkij napjai meg vannak számlálva?

POLITIK

Kijev elismerte az orosz erők sikerét

POLITIK

Ebben a bűnbandában csalt S. Mária, Magyar Péter segítője

POLITIK

8 éves rekordszinten a bűncselekmények száma Németországban