Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.01.29.

Tüntetnek Niedermüller rasszista kijelentései miatt

Demonstrációt szervez holnap délutánra Erzsébetváros polgármesteri hivatala elé a helyi Fidesz és a Fidelitas, miután a kerület polgármestere, Niedermüller Péter rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat.

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.

Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek” – mondta az ATV múlt pénteki adásában Niedermüller Péter, a DK alelnöke, Erzsébetváros polgármestere. Miután szavai általános felháborodást keltettek, Nie­dermüller a közösségi oldalán azt állította, szó sincs arról, hogy rémisztőnek gondolná a fehér, keresztény heteró férfiak és nők csoportját.

A VII. kerületi Fidesz és Fidelitas azonban nem fogadta el a magyarázkodást, és tüntetést hirdetett holnap délután 17 órára Erzsébetváros polgármesteri hivatala elé. A rendezvényen felszólal Bayer Zsolt publicista, Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, illetve Bajkai István, az esemény fő szervezője, a körzet országgyűlési képviselője is.

– A képződmény szóhasználat már önmagában sértő, emberhez méltatlan kifejezés, de aki bőrszín, szexuális beállítottság vagy vallás szerint megkülönböztet embereket, és ehhez különböző tulajdonságot fűz, az kimeríti a rasszizmus fogalmát – mondta lapunknak Bajkai. Hangsúlyozta: bárhogy is próbálják magyarázni, Niedermüller részéről színtiszta gyűlöletbeszéd hangzott el.

– A tüntetéssel fel akarjuk a figyelmet hívni arra, hogy Magyarországon van egy párt, amelynek alelnöke gyűlöletet szít. Niedermüller Péter szavai még súlyosabbak a holokauszt 75. évfordulójának tükrében, ráadásul egy olyan kerület polgármestereként mondta, ahol zsidó honfitársaink ezrei haltak meg borzalmas körülmények között a gettóban – jelentette ki Bajkai István.

Elmondása szerint a tüntetésen Niedermüllert lemondásra, mindazokat a pártokat pedig, akik együttműködnek a DK-val, elhatárolódásra és a gyűlöletbeszéddel szembeni állásfoglalásra szólítja majd fel. A fideszes politikus kitért arra is, hogy amikor Niedermüller kijelentései elhangzottak, az önmagukat jogvédőknek mondó szervezetek, például a Helsinki Bizottság vagy a balliberális sajtó, így az Index, a 444.hu hallgattak, és csak most, a tüntetés szervezése okán foglalkoznak vele.

Azok a szervezetek, amelyek nem emelték fel a szavukat Niedermüller rasszista kijelentései ellen, valójában nem jogvédők. Ők csak akkor hallatják a hangjukat, amikor saját érdekeik szerint akarnak politikát csinálni – mondta Bajkai István.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin üzent, ünnepelnek a fronton

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

borsonline.hu

Már nincs sok hátra, 3 csillagjegy életét felforgatja az Újhold

mandiner.hu

Rég nem látott mértékben fogott mellé a német hadsereg, el is ismerték a hibát

life.hu

Nagy bejelentést tett a beteg Károly király koronázása első évfordulója alkalmával

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

mindmegette.hu

Ne a boltban vedd meg: ezeken a helyeken magad szedheted az epret!

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér