Létrehozva: 2020.05.22.

Az ellenzék példát vehetne az orvosokról, ápolókról

Kifejtette véleményétl az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mit gondolnak a járvány idején is csak vagdalkozó, a védekezést hátráltató ellenzékről.

„Miután Magyarországon a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés, és nálunk nem zajlottak olyan tragikus jelentek a kórházakban, mint Európa több országában, a hazai ellenzék dühödt vagdalkozásba kezdett. Ahelyett, hogy támogatták volna a járvány frontvonalában dolgozó orvosokat, ápolókat, tengernyi értelmetlen kérdéssel zaklatták az intézményeket, és az sem számított, hogy a kórházvezetőknek a veszélyhelyzetben inkább a betegek életéért küzdő munkatársaikat kellett segíteniük.

És amikor éppen nem kérdőíveket fogalmaztak vagy kórházvezetőket zaklattak, esetleg a sokadik bizottsági meghallgatást szervezték a valódi segítségnyújtás helyett, akkor nyakatekert, hamis szómagyarázkodásba kezdtek.

Szerencse azonban, hogy a kórházigazgatók döntő többsége pontosan értette a miniszteri utasításokat. Közülük senki sem beszélt üres ágyakról – ahogy a miniszter sem -, tudták, hogy a kapacitásbővítés, az ágyak felszabadítása, felkészítése a koronavírusos betegek fogadására azt jelenti, hogy oda kell vezetni az oxigéncsövet, elő kell készíteni a majdani fuldokló betegeknek az életet jelentő berendezések csatlakozásait.

A felelősen gondolkozó orvosok azt is tudták, mit jelent az, hogy csak a halasztható beavatkozások maradhatnak el, és senkit sem lehet hazaküldeni, akinek az élete kerülhet veszélybe, vagy maradandó egészségkárosodást szenvedhet.

Az ellenzék állandóan hangoskodó képviselői példát vehetnének azoktól az orvosoktól, ápolóktól, szakdolgozóktól, akik teszik a dolgukat, akiknek köszönhető, hogy egyre több a gyógyult beteg és egyre kevesebb honfitársunktól kell elbúcsúzni.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány