Létrehozva: 2020.06.02.

Csótányinváziót okozott a koronavírus a magyar városokban

Sorra hívják a csótányirtókat a kétségbeesett lakók: az undorító bogarak mindent elárasztanak. Egyébként is ilyenkor van a szezonjuk, de most sok társasház elhalasztotta az esedékes tavaszi rovarirtást, ráadásul sok a kiadatlan lakás, üresen álló iroda, a szemét viszont több lett, mivel mindenki otthon volt a koronavírus-járvány miatt.

Egy budapesti, belvárosi nő panaszkodott a Ripost-nak: reggel, amikor a teraszán kávézott, egy tetemes méretű csótány pottyant ki a nadrágszárából.

Rengeteg az üres lakás

„Felordítottam, iszonyú volt! Még mindig borsózik tőle a hátam. Tele van velük az udvar, minden” – mesélte. A házukban a lakások 70 százaléka üresen áll, mivel korábban turistáknak adták ki, de most nincs bérlőjük. – „Csak páran maradtunk itt, a belvárosban. Meg a csótányok” – tette hozzá elkeseredetten.

A közös képviselőhöz fordult, ő hívta a csótányirtókat. Forray M. Antónia is közös képviselő a fővárosban, azt mondja, sajnos Budapesten jelenleg tényleg csótányinvázió van.

A közös képviselőhöz érdemes fordulni

„Több helyen is el kellett rendelnem irtást az elmúlt héten. Pedig nálunk a járvány idején is beengedték a lakók a rovarirtókat. A kollégáimtól tudom, hogy sok helyen féltek az emberek attól, hogy idegen megy be az otthonukba, emiatt inkább nem kérték a rovarirtást. Így most már jóval nehezebb lesz a dolguk, és hosszabb ideig tarthat, hogy a bogarakat kiirtsák, illetve kiűzzék a házakból.”

A rovarirtó cégek is arról számoltak be a Ripost-nak, hogy 30-40 százalékkal kevesebb megrendelést kaptak idén tavasszal, mint más években. Most bezzeg, amikor már megjelentek a bogarak, nem győzik a munkát.

Eddig a vírust irtották, most a bogarakat

„Lakótelepeken, belvárosi nagy házakban, irodaházakban könnyen elszaporodnak a rovarok, ha nincs rendszeres irtás – mondta az Abatox Kft. munkatársa. „Sok társasház, de intézmények is elhalasztották inkább a mentesítő munkálatokat. Pedig mi betartottuk a járványügyi előírásokat.”

A cég koronavírus elleni fertőtlenítést is vállalt, munkatársuk szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy volt olyan ház, ahol a lakók nem szívesen látták őket: azt hitték, hogy a vírussal fertőzött területen járva megfertőződhettek. Pedig aki teljes védőfelszerelésben épp a fertőtlenítést végzi, az védettebb, mint egy átlagos járókelő.

„Most bezzeg egyre többen hívnak, múlt hét óta sorra jönnek a megrendelések” – számolt be. „A gond csak az, hogy egészen másfajta eljárást igényel, amikor már megjelentek a csótányok, mint amikor még megelőzésképpen dolgozunk. Igyekszünk mindenhová minél előbb eljutni, tudjuk, hogy milyen kellemetlen ez a lakóknak.”

Az alattunk, fölöttünk lévő lakásban is irtani kell A konyhai csótány az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj és különös közutálat övezi. Szerves hulladékokkal táplálkozik, beszennyezi az élelmiszereket. Jól tűri az éhezést, ellenálló, ráadásul gyorsan szaporodik: egy nőstény 16-24 petét is rak. Az irtás általában elsősorban ezek elpusztítására irányul. Fölfelé gyorsan terjeszkedik a lakások között, ezért ha egy lakásban megjelenik, az alatta és fölötte lévő lakásban is számítani lehet rá. Éppen ezért csak akkor hatékony ellene a fellépés, ha minden lakásban elvégzik az irtást.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

life.hu

Kiderült, hogy nevezik Sarolta hercegnőt az iskolában

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való