Létrehozva: 2020.10.01.

Tíz másodperc alatt „lázmérőzik” a sulisokat

37,8 Celsius-fok. Amennyiben a gyermek testhőmérséklete ennél magasabb értéket mutat, úgy újabb mérés vár rá, ha ez alatt áll meg a mutató, akkor irány az osztályterem. A Bors őrjárata tegnap egy budai iskolában járt – a főpróba kifogástalanra sikeredett.

A mától kötelező testhőmérséklet-ellenőrzés előtti napon a Bors meglátogatta az újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolát, ahol bár több mint 400 gyerek tanul, a járványügyi intézkedések fennakadás nélkül zajlottak, és szerencsére egy lázas gyereket sem találtak.

Fennakadt a szűrőn

Az iskola dolgozói már 7 óra előtt hőmérőkkel felszerelkezve várták a gyerekeket. A bejárat mögött három dolgozó várta a lurkókat, akik együttműködve vetették magukat alá a mától kötelező hőmérőzésnek.

– Nem volt nehéz a felkészülés, hiszen a feladat világos és egyértelmű volt, amihez megkaptuk a megfelelő eszközöket – magyarázta a Borsnak Homolay Károly igazgató. – A szülőkkel természetesen minden információt megosztunk egy szülői levelezőrendszerben, de a honlapon is megtalálható minden információ. Azt kell mondjam, hogy a szülők nagyon együttműködőek, amiért én végtelenül hálás vagyok nekik – tette hozzá az igazgató.

A Bartók Béla Utcai Általános Iskolának 458 tanulója van, de a lázmérőzéssel egybekötött beengedést is zökkenőmentesen meg tudták oldani egy kapun keresztül.

– Egy testhő ellenőrzése tíz másodpercet vesz igénybe, rá­adásul egyszerre hárman is végezték, így gördülékenyen ment, nem okozott fennakadást. Egy kislánynak lett magasabb a testhőmérséklete 37,8 Celsius-foktól, őt elkülönítettük egy újabb ellenőrzésig. A testhője 20 perc után beállt a normális tartományba. Csak annyi lehetett a gond, hogy meleg, téli sapkát viselt – mondta az intézmény igazgatója.

Ha a másodszori méréskor is magasabb a testhőmérséklet a megengedettnél, az iskola értesíti a szülőt, akinek haza kell vinnie a gyerekét.

A szülők is elégedettek Az iskola előtt megszólított szülők egyhangúan támogatják az iskolai lázmérőzést, hiszen tudják, így nem léphet beteg gyerek az iskolába. A szülők elégedettek, hogy az iskolák szeptembertől működnek, sőt az intézkedéseknek hála biztonságosak is.

– Az iskolától minden információt megkaptunk, amire szükség van – mondta el a Borsnak dr. Radics Kornélia, akinek a lánya, Zsófi hatodik osztályos tanuló a Gárdonyiban. – Az intézményben megfelelő szabályokat alkottak ahhoz, hogy a gyerekeink biztonságban érezzék magukat. Természetesen otthon is mindenkinek felelőssége a védekezés, így mi is még inkább odafigye­lünk az alapvető higiéniai szabályokra.

Rutinná vált a maszkviselés

Bécsi Bálint kislánya első osztályos, így neki nem kötelező a maszk viselése.

– Maximálisan támogatom az új járványügyi intézkedéseket, ugyanis a kislányomnak voltak felső légúti problémái. Nagyon odafigyelünk a szabályok be­tartására, most az idős hozzátartozók is csak távolról figyelhetik, hogy játszanak a kicsik – mesélte Bálint.

Szeghy Katalin testnevelő­tanár is lázat mért a bejárat­nál, és nagyon elégedett a fő­próbáva – Gördülékenyen történt meg a gyerekek beengedése, nem volt torlódás. A legkisebbek is megértették, hogy ezt most muszáj csinálni. A gyerekek nagyon szabályköve­tőek, a maszkot is rutinsze­rűen felteszik, ahogy kijönnek a folyosóra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

life.hu

Katalin hercegné fotót posztolt Sarolta hercegnő kilencedik születésnapjára

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott